Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Hódi leszállt a BMX-ről

A Hód-Kerékpár SE sportolója, Hódi Anikó (23) tavaly a pekingi olimpián képviselhette a vásárhelyi színeket, s sportágában, a BMX-krosszban a 12. helyen végzett. Azóta nem versenyzett, teljes erejével, energiájával a tanulásra koncentrált.
Sydney-ben 2000-ben Risztov Éva, majd nyolc esztendővel később Pekingben Hódi Anikó képviselhette olimpián a vásárhelyi színeket. A Honvéd Bercsényi SE (akkor még így hívták a klubot) BMX-krossz- versenyzője nem okozott csalódást: a 12. helyen végzett. Teljesítményét elismerve lapunk Csongrád megye legjobb női sportolójának választotta 2008-ban. Azóta viszont nagy a csend körülötte. Vajon mi történt vele az elmúlt hónapokban?

– Teljes erőmmel, energiámmal a tanulásra koncentráltam, és idén tanító–testnevelés szakon diplomát szereztem Szegeden – árulta el Anikó. – Most az a legfontosabb, hogy munkát találjak, elhelyezkedhessek a szakmában; négy vásárhelyi általános iskolába nyújtottam be pályázatomat, és reménykedem a kedvező elbírálásban. Természetesen megemlítettem, bár nem domborítottam nagyon ki, hogy részt vettem a pekingi ötkarikás játékokon.

Hódi Anikó mostanában már csak edzés miatt húzza fejére a kerékpáros sisakot. Fotó: Tésik Attila.
Hódi Anikó mostanában már csak edzés miatt húzza fejére a kerékpáros sisakot.
Fotó: Tésik Attila.

Mikor a kerékpározásról, a BMX-krosszról kérdeztem, meglepő kijelentést tett: az olimpia óta nem indult egyetlen versenyen sem, és ez nem is hiányzik neki. De a sportágtól nem szakadt el: heti egy–két alkalommal egy– másfél órás tréninget beiktat programjába, és edzősködik is klubjánál, az azóta átalakult és átkeresztelt Bercsényinél, amely Hód-Kerékpár SE névre hallgat.

– Komoly terveim már nincsenek sportkarrieremmel, a kerékpározással, anyagilag is képtelen vagyok finanszírozni. Nemzetközi versenyeken biztos nem indulok, hazai viadalokon is csak akkor, ha belefér az időmbe, lesz rá lehetőségem. A hétvégén, szombaton és vasárnap Vásárhelyen rendezik az országos bajnokság 6. és 7. fordulóját – az első napon 16, a másodikon 11 órakor kezdődnek a küzdelmek –, de ezen sem állok rajthoz, tanítványaimért szorítok, akik közül a legfiatalabb 9, a legidősebb 21 éves.

Munka és család, ezekre fókuszál most, ezen a téren szeretne előrelépni. Az elsőről már szóltunk, a másik „projekt" is ígéretesen alakul. A közelmúltban tartotta eljegyzését élete párjával, a 27 esztendős, fémiparban tevékenykedő Korom Tiborral. Az esküvő, a lagzi időpontját még nem tűzték ki, de Anikó esküszik rá: nem maradhat el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Homma duplázott

Tegnap Nyíregyházán kezdődött el a labdarúgó Soproni Liga harmadik fordulója. Tovább olvasom