Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Horváth András visszatért

Horváth András visszatért a Szegedi Sport és Fürdők Kft. élére. A sportvezető az elmúlt év november 24-e óta tölti be az igazgatói szerepkört. Élete a sport, így nem volt kérdés, hogy elvállalja a számára megtisztelő megbízatást.
Horváth András ezer szállal kötődik a sporthoz. 40 éve az élete része. 2014. november 24-e óta ismét a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója. Nem ismeretlen számára a feladat, 2010-től 2011-ig már vezette a céget.

– Valahol talán egy elégtétel számomra, hogy felkértek erre a munkára. Aki ismer, az tudja, hogy a sport számomra milyen fontos. Most visszahívtak, így ez most egy nagy kihívás számomra. Közel négy évtizedet töltöttem el a pályán, sok tapasztalatot szereztem. 2011-ben megéltem azt, hogy három perc alatt mondtak fel többedmagammal együtt, ennyi idő kellett, hogy kézfelnyújtással megváljanak tőlem is. Újból kaptam egy lehetőséget, szeretném jól és eredményesen vezetni a céget – kezdte a beszélgetést Horváth András.

Horváth András az elmúlt időszakban is sok-sok megyei sportrendezvényen tűnt fel, így rendszeresen találkozhattunk vele.

– 2013. december 19-éig a Magyar Szabadidősport-szövetség elnöke voltam. Ekkor önként és a szövetség érdekeit szem előtt tartva átadtam a stafétát Czene Attilának. Jelenleg is MOB-tag vagyok, képviselem a szabadidősportot, ami, bízom benne, az idei magyarországi világkongresszusnak köszönhetően újból nagyobb szerepet kaphat. Az elmúlt években az unokáimra is nagyobb idő jutott, sokat voltam velük, amit nagyon élveztem.

– Újból kaptam egy lehetőséget, szeretném jól és eredményesen vezetni a céget. Horváth András bizakodó. Fotó: Karnok Csaba
– Újból kaptam egy lehetőséget, szeretném jól és eredményesen vezetni a céget. Horváth András bizakodó. Fotó: Karnok Csaba

Másfél hónapja ül ismét abban a székben, ami nem ismeretlen számára. Mi most a legfontosabb feladat?

– Akad bőven, hiszen azokat az adósságokat kell rendezni, ami az elmúlt időszakban felhalmozódott. Nemcsak a sportegyesületekkel kell jó kapcsolatot ápolnunk, hanem azokkal a partnerekkel is, akik nélkül nem működhetne jól a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Most a legfontosabb, hogy visszaszerezzük a jó hírünket, rendezzük az adósságunkat.

A versenysport kiszolgálása mellett a szabadidősport is fontos szerepet tölt be a cég életében.

– Sőt, az Anna fürdő és a Sziki is fontos, és szeretnénk mindkettőt továbbfejleszteni. A családokat és az időseket – akiket én csak szépkorúaknak nevezek – célunk 2015-ben megszólítani, számukra olyan lehetőségeket biztosítani, ami kiszolgálja az ő szabadidőtevékenységüket. Persze az amatőr sport is nagy szerepet kap, továbbra is megrendezzük a KM-túra szabadidősport-sorozatunkat, így izgalmas és mozgalmas év elé nézünk – fejezte be a beszélgetést a sportvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda: elő a kerékpárral!

Vajda Attila vádlijában még december elején trombózist diagnosztizáltak. Tovább olvasom