Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Horváth Szolnokon edzenek

Már csak kevesebb mint hét hét van hátra a szegedi 40. Mol kajakos, kenus sík vízi világbajnokságig. A Maty-éri eseményre ezúttal Szolnokon készülnek az EDF Démász- Szegedi VE kenusai, és a Világbajnokokat Szegednek! programban szereplő Horváth Gábor jó körülmények közt edz a Holt-Tiszán is.
Kell a változatosság. Ha az edzésmunka lényegi részét nem is lehet teljesen átalakítani, a környezetváltozás mindenképpen fontos az egyéni sportágakban. Új érzések, új impulzusok érik a versenyzőt, akinek a teljesítménye ezáltal fokozható. Így aztán hiába a világ egyik legjobb pályája a Maty-éri olimpiai vízi centrum, az EDF Démász-Szegedi VE kenusai több hétre egy kicsit északabbra, a szolnoki Holt-Tiszára tették át székhelyüket.

– Egészen az országos bajnokságig, amely július 15–17. között lesz éppen itt Szolnokon, minden hétfőtől a szombat délelőtti edzés végéig itt vagyunk. Jó a helyünk, igaz, faházakban lakunk, de ötünknek egy külön épület áll a rendelkezésére, így a megszokott csapat együtt mozog. Nincsenek súrlódások, de ez nem meglepő, hiszen jó pár éve együtt dolgozunk – mondta Horváth Gábor.

A szolnoki csapat: Vajda Attila, Fürdök Gábor, Vécsi Viktor???, Makai Tibor és Horváth Gábor.  Fotó: DM/DV
A szolnoki csapat: Vajda Attila, Fürdök Gábor, Vécsi Viktor???, Makai Tibor és Horváth Gábor.
Fotó: DM/DV

A csapat immár második hete élvezi a szolnoki edzőtábor vendégszeretetét.

Minden héten játék a honlapunkon

A kajak-kenu világbajnokságig hátralévő időben minden héten lehet játszani kajak-kenus ajándékcsomagokért honlapunkon, a delmagyar.hu-n. Első játékunk nyertese Szalai Szilvia volt, aki jól megérdemelt ajándékcsomagját péntektől veheti át a szegedi Gutenberg utcai ügyfélszolgálati irodánkban. Játékunk második köre ma indult el. Tartsanak velünk, próbáljanak szerencsét a delmagyar.hu-n!

– Az elmúlt hét elején kezdtük újra a munkát, amely rövid alapozással indult. Vajda Attila például már csak a vb-re készül, így számára más a meló jellege, mint például nekem. Én olimpiai számban ugyan nem indulok a vb-n, de a szolnoki ob éppen a nem olimpiai számok válogatója lesz. Két számra figyelek: kétszáz méteren a párosra Foltán Lászlóval, akivel éppen tegnap volt egy közös edzésünk, illetve a váltó, ami még szóba jöhet. Csak olyan párossal érdemes próbálkozni, amely egyértelműen a vb-kvalifikációra esélyes, ez pedig Foltánnal adott – vélte Horváth. – Az Európa-bajnokságon csak párosban startoltam, és hosszú évek után szereztünk egy nemzetközi érmet Bozsik Attilával. Nagyon közel voltunk az elsőhöz, ez mindenképpen jó. Annyiban pedig biztatást jelent, hogy megfelelő felkészüléssel bármi lehet az ob-n. Aztán meg reményeim szerint a vb-n.

Vécsi Viktor edző csapatában főleg Vajda, Fürdök Gábor és Makai Tibor edz együtt, és ugyan néha közösek az edzések, de a kétszáz méter specialitása miatt Horváth többnyire egyedül marad. A szabadidő eltöltése viszont közös.

– Nem a világ végén, de Szolnok belvárosától messze vagyunk, az egyedüli program szinte csak a közeli bevásárlóközpontban sétálás. Egy tizenhárom colos kis televízión minden csatornát fogunk. Megnéztük például a Túl a csúcson című Stallone-filmet – immár sokadszor. Internet is van, szóval eltelnek a napok, és a pihenőidő is arra fordítódik, amire kell – jegyezte meg végül a szegediek sprintere, Horváth Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárúszó-vb: pályabejárást tartottak Vásárhelyen

Szerda délelőtt a vásárhelyi Gyarmati-uszodába látogatott Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Balázs Péter alelnök, Miklós Adrienn főtitkár és Moravecz János, a vb versenyigazgatója. Tovább olvasom