Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

HPQ-Szeged: arccal a fiatalok felé

Javában zajlik a férfi röplabda NB I, de immár a HPQ-Szeged nélkül. A szegedi klub még augusztusban döntött arról, hogy anyagiak hiányában nem vesz részt a 2011–2012-es bajnokságban. Azóta sem változott semmi, megjósolhatatlan, mikortól lesz ismét Szegeden az erősebb nemnek csapata.
Hiába futkostak pénz után a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának vezetői, nem sikerült annyi pénzt előteremteniük, amennyi elég lett volna az NB I-es szerepléshez. Ha fájó szívvel is, de nem maradt számukra más megoldás, visszaléptek a bajnokságtól. Varga Tamás elnök nem titkolta, a hétvégi meccsek nagyon hiányoznak.

– A mérkőzések, maga a közeg nélkül szegényebb az életem, az anyagiak előteremtésével járó jókora stressz viszont megszűnt – árulta el a klub első embere. – Sajnos annyi pénzünk sem volt, hogy főállású sportvezetőt alkalmazzunk, olyat, akinek munkaidőben kizárólag a szponzorkeresés lett volna a feladata. Támogató nélkül viszont egyetlen csapatsportágat, így a röplabdát sem lehet hosszú távon viszonylag magas szinten űzni.

A felnőttgárda visszalépése azonban nem jelenti azt, hogy a klub, a HPQ-Szeged megszűnt volna.

Toborzó

A HPQ-Szeged a röplabdázáshoz kedvet érző 9–12 éves fiúk és lányok jelentkezését várja az info@szegedvolley.com e-mail címen, telefonon Varga Tamásnál (30/335-7174) vagy Hegedűs Tamásnál (30/257-3164).

– Azon igyekszünk, hogy az utánpótlást rendbe tegyük – folytatta Varga Tamás. – Klubunk öt korosztályos csapatot üzemeltet, ez mintegy 80–100 gyerek sportolását jelenti. A mini lányokkal és fiúkkal, a gyermek lányokkal és fiúkkal, valamint a serdülő lányokkal foglalkozunk. Ahogy más egyesületeknél, nálunk is a szülők a fő szponzoraink. Az önkormányzati kiemelt, évi 5 millió forintos támogatásunk megszűnt, még nem tudjuk, hogy mennyi pénz érkezik a városházáról.

A nagy kérdés az, lesz-e ismét – illetve ha igen, akkor mikortól – felnőtt férfi röplabdasport Szegeden?

– Sajnos nem tudom rá a választ. Pénz nélkül nem megy
a dolog, ha viszont megtelik a kassza, rögvest visszatérünk. Az utánpótlásban akadnak tehetségeink, azt gondolom, a tavalyi csapatunkból is legalább hatan-nyolcan az első hívó szóra ismét szerelést húznának, de az is biztos, igazolnunk is kellene. Az a baj, minderről csak feltételes módban beszélhetek. Hat éve töltöm be a klubban
az elnöki teendőket, bevallom, belefáradtam az állandó szélmalomharcba. Ötletekben nem volt hiány, azt csőstül kaptuk, de abból még egy nyamvadt mezt sem tudtunk venni. Bevallom, nem olyan nagy probléma, hogy most nyugisabb az életem. Az elnökösködés mellett az Arany általános iskolában testnevelőként dolgozom, ugyanott edzőként pallérozom a gyermek és a mini fiú csapatunkat. A lányaink képzése – Kovács Veronika, Magos Dóra Annamária és Hegedűs Tamás tanítványai – a lila iskolában folyik. A „csapatunkba" tartozik még Dávid Tibor elnökhelyettes is, aki a technikai ügyeket intézi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei I: Algyőn játszik a Kistelek

A labdarúgó megyei I. osztály 9. fordulójában ma hat, míg holnap csak két mérkőzést rendeznek. Tovább olvasom