Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

HPQ-Szeged: kötelező az előrelépés

Vasárnap 17 órakor Kecskeméten megkezdi bajnoki szereplését a HPQ-Szeged extraligás férfi röplabdacsapata. A klubvezetés azt várja a gárdától, hogy az új edző, Mészáros Péter vezetésével a legutóbbi 7. helynél előrébb végezzen.
A kilencvenes években Szeged egyik legnépszerűbb csapatának számított a Medikémia-Szeged. A Nyári Sándor-féle alakulat rengeteg örömet szerzett szurkolóinak, bajnoki és magyarkupa-aranyakkal népszerűsítette a városban a sportágat. Ilyenekről már régóta nem lehet beszélni, de az elmúlt két esztendőben megint „megmozdult valami".

A HPQ-Szeged néven szereplő gárda két éve kellemes meglepetésre a negyedik helyen végzett az Extraligában, legutóbb viszont már nem ment ennyire jól, meg kellett elégednie a 7. pozícióval.

– Muszáj, de úgy is fogalmazhatnék, hogy kötelező előrelépni – vallotta be Varga Tamás klubelnök, aki másodedzőként is segíti a csapatot. – Ott kell lennünk az első hatban, és amennyiben együttesünket elkerülik a sérülések, valamint a külföld felé kacsingató Nacsa Gábor egész évben velünk marad, akkor a négy közé kerülésünket sem tartanám elképzelhetetlennek.

Hasonlóan gondolkodik a csapat nyáron érkezett új mestere, az egykori sokszoros magyar válogatott feladó, Mészáros Péter.

A HPQ-Szeged csapata. Fotó: Schmidt Andrea
A HPQ-Szeged csapata.Állnak (balról): Dávid Tibor elnökhelyettes, technikai vezető, Strezeneczki Gyula, Makhult Zoltán, Nacsa Gábor, Mészáros Péter vezetőedző, Babanyecz Roland, Szathmári Máté, Csíkos Gábor, Hegedűs Tamás statisztikus. Guggolnak: Gyuris Attila, Posztós Bendegúz, Bondor Tamás, Csányi Roland, Filius István, Bitó Attila, Csányi Dániel. A képről hiányzik Torma Péter.
Fotó: Schmidt Andrea

– Ha most kellene tippelnem, akkor a Kaposvárt, a Kecskemétet és a Dunaferrt jelölném az első három helyre – jelentette ki a szakember. – Azért dolgoztunk és dolgozunk annyit, hogy utánuk mi következzünk a sorban. Hogy ez reális-e vagy sem, majd kiderül. Mivel alig tudtunk felkészülési meccset vívni, ezt előre lehetetlenség kijelenteni, azt viszont bátran merem állítani, hogy közönségünk olyan csapatot láthat majd, legalábbis ez a tervem, amely szívét-lelkét kiteszi majd a pályára, amely minden egyes pontért megszakad, amely nem ismer elveszett labdát.

A vasárnapi bajnoki rajton biztos nem szerepelhet a rutinos Csíkos Gábor, az egykori válogatott ugyanis térdműtéten esett át.

– Nélküle sem feltartott kezekkel lépünk pályára a legutóbbi ezüstérmes Kecskemét otthonában. Azon leszünk, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát, és ha úgy alakul a meccs, lepjük meg őket – jelentette ki a tréner.

Az alapszakasz sorsolása

1. forduló, szeptember 26. (vasárnap), 17 óra: Kecskemét–HPQ-Szeged; 2. forduló, október 2. (szombat), 16: HPQ-Szeged–Kazincbarcika; 3. forduló, október 9. (szombat), 16: Dunaferr–HPQ-Szeged; 4. forduló, október 17. (vasárnap), 16: HPQ-Szeged–MAFC; 5. forduló, október 30. (szombat), 18: Veszprém–HPQ-Szeged; 6. forduló, november 7. (vasárnap), 16: HPQ-Szeged–Kecskemét; 7. forduló, november 13. (szombat), 17.30: Kazincbarcika–HPQ-Szeged; 8. forduló, november 20. (szombat), 16: HPQ-Szeged–Dunaferr; 9. forduló, december 4. (szombat), 16: MAFC–HPQ-Szeged; 10. forduló, december 11. (szombat), 16: HPQ-Szeged–Veszprém.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye hétvégi sportműsora

Tovább olvasom