Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

HPQ-Szeged: nem adják fel!

A HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata a Csepeltől elszenvedett vereség után búcsúzott a legmagasabb, azaz Extraligától. A Tisza-parti alakulat elnökhelyettesével, Dávid Tiborral nemcsak a múltról, hanem a jövőről is beszélgettünk.
– Csalódott a búcsú miatt?
– Nagyon! Voltak azért jelek, hogy gond lehet, hiszen a bajnokság végére a 14 fős keretünkből nyolcan maradtunk. Beszűkült Mészáros Péter vezetőedző taktikai variálási lehetősége.

Két éve még a döntőért játszottak, mi a visszaesés oka?
– Nyilvánvalóan nem dúskálunk az anyagiakban. 15–20 millió forint a költségvetésünk, talán a legkisebb az Extraligában. A várostól 5 millió forintot kapunk, aminek örülünk, de ismerve a mai pénzügyi viszonyokat nem sokra elég.

– Nehéz játékost Szegedre csábítani?
– Amikor láttuk, hogy gond lehet, akkor felvettük a kapcsolatot két játékossal. Támogatók révén előteremtettük a fizetésük 50 százalékát, a többit viszont nem, így kútba esett a szerződtetés.

– Nem gondolt arra, hogy abbahagyja?

– Az első pillanatban igen. Néhány perc gondolkodás után pedig már azon morfondíroztam, hogy miként csináljuk tovább. Nem azért kezdtünk hét évvel ezelőtt munkához, hogy most egy kiesés miatt bedobjuk a törülközőt. Az NB II-ből indultunk, jövőre célunk a visszakerülés.

Maradhat: a HPQ-Szeged vezetése Mészáros Péterrel (melegítőben) képzeli el a jövőt. Fotó: Frank Yvette
Maradhat: a HPQ-Szeged vezetése Mészáros Péterrel (melegítőben) képzeli el a jövőt.
Fotó: Frank Yvette

– Kicsit mintha a röplabda Magyarországon háttérbe szorult volna. Tizenöt éve a sportszeretők tábora izgalommal figyelte a hazai pontvadászatot.
– Közel egy éve váltás történt a röplabdaszövetség élén. Fiatal, agilis sportvezetők kerültek különböző pozíciókba. Elindult végre valami, lehet, hogy ebből még a külső szemlélődők nem érzékelnek sokat, de jó úton járunk. Izgalmasabb lett a bajnokság is, a felső és az alsó rájátszás, ahol mi, azaz a HPQ-Szeged is szerepelt, izgalmas csaták alakultak ki. Bízom benne, hogy tovább tart a lendület, és ismét régi fényében tündökölhet majd a hazai bajnokság.

– Kedd reggel Mészáros Péter vezetőedző 7.30-kor már edzésre ment. Mi lesz az egykori válogatott játékos sorsa?
– Vele képzeljük el a jövőnket, Péter nagyon sokat dolgozott, a szakmai munkára nem lehet panaszunk. A keretünket szegedi fiatalok alkotják, két „légiósunk" van, Bondor és Filius, ők mindketten kecskemétiek, de itt a városban tanulnak, hosszabb távra terveznek. Hazai pályán nem is volt gond a meccsekkel, leginkább idegenben gyengélkedtünk. Ez pedig a rutintalanság számlájára írható.

– Cél a feljutás?
– Nem lehet kérdés. Még az sem elképzelhetetlen, hogy 12 csapatos lesz az Extraliga, így a bővítésnek köszönhetően bennmaradhatunk. Elég furcsa a bajnokság lebonyolítása, hiszen ha az NB I-ben kezdünk, akkor idény közben is az Extraligába juthatunk. A Csepel és a Dág így harcolta ki a feljutást.

– Lehet változás a keretben?

– Továbbra is szegedi fiatalokra építünk, utánpótlás vonalon rengeteg tehetséges játékossal rendelkezünk. Több korosztályos válogatottunk van, így mindenképpen biztató a jövőképünk. Most el kell fogadnunk, hogy nem sikerült bennmaradnunk, dolgoznunk kell tovább, irány újból az Extraliga!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvos András, a magyar súlyemelősikerek kovácsa

Tizenhét évig volt a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya a 2001-ben elhunyt, szőregi születésű Orvos András. Tovább olvasom