Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Hrepka még türelmes

Bár három bajnokin mindösszesen tizenöt percet játszott, nem türelmetlen a NEC Nijmegen csatára, az MTK-tól egy évre Hollandiába kölcsönadott, szegedi származású Hrepka Ádám.

Bár három bajnokin mindösszesen tizenöt percet játszott, nem türelmetlen a NEC Nijmegen csatára, az MTK-tól egy évre Hollandiába kölcsönadott, szegedi származású Hrepka Ádám. Saját maga választotta lakásban lakik, nehezen boldogul a nyelvvel, fiatal az új csapata – tudtuk meg a támadótól, aki az U21-es Eb-selejtezők miatt érkezett haza.

– Hoe gaat het met u?
– Halló, tessék?

– Csak arról érdeklődtem hollandul, hogy van?

– Ó, nagyon furcsa a holland kiejtés. Most, hogy mondja, ismerem ezt a kifejezést, csak a tulipánosok egy másodperc alatt eldarálják mindezt. Azért nem jöttem rá elsőre, mit is hallok a telefonban.

– Éppen egy hónapja igazolt a NEC Nijmegenhez, hogyan áll a nyelvvel?
– Amit a pályán használni kell, például a passz, a fordulj, a balra, a jobbra szavakat már tudom. Még egyszer mondom, nehéz nyelv. Angolul viszont megértetem magam a játékosokkal.

– Akik közt van két magyar válogatott csapattársa is.
– A kapus Babos Gábor már nyolc éve kint focizik, Hollandiában él, így az ő nyelvtudása perfekt. Vadócz Krisztián meg az angol mellett franciául is megérteti magát. Remek érzés, hogy két honfitársammal is egy csapatban játszhatok. Az elmúlt egy hónap úgy telt el egyedül, hogy nem volt internet, és magyar kábelcsatorna sem a lakásban. Amely viszont nagyon kellemes környéken, a pályától tizenöt percre található, 20-25 ezres kisvárosban, Beuningenben. Én választottam ki a lakást, amely egy kilenc éve épült társasház első emeletén van, 100 négyzetméteres, az erkélyről pedig egy tóra nyílik a kilátás. A helyzetem sokkal jobb, mint Vadóczé, aki még szállodában lakik. A magányosság megszűnik, amikor majd a két U21-es válogatott meccs után visszamegyek, mert jön velem a barátnőm is, beszereztem egy tévékártyát, valamint ígéretet kaptam, hogy lesz internetem.

– Ilyen zökkenőmentesen ment a beilleszkedés a csapatba is?

– Még nem ért véget, hiszen a kommunikációm nem tökéletes... De igyekszem. Az viszont érdekes, hogy alig néhány nap után a szomszédom már kiszúrt magának, és megkérdezte: én vagyok-e az új magyar légiós?

– Milyen a NEC Nijmegen?

– Sok tekintetben olyan érzéseim vannak, mintha az MTK-ban lennék. Három 30 év feletti játékos található a keretben, közéjük tartozik Babos is. A védelem 23-24 évesekből áll, onnan előre viszont hemzsegnek a 18-20 évesek. A játék, a sok passzt előtérbe helyező támadásépítés is az előző klubomat idézi. Csak itt minden gyorsabb, a posztok pedig kötöttebbek. A reális elvárás az együttestől a 10. hely környéke lesz. Három bajnokin vagyunk túl, egy pontot szereztünk, de legutóbb úgy kaptunk ki 1–0-ra a Vitesse-től, hogy négy-öt tiszta ziccerünk akadt. A három találkozón összesen csak tizenöt percet kaptam, így a kétszer győztes tartalékgárdában is pályára kellett lépnem. Persze mindig a nagycsapat keretével edzek. Minden körülmény, így a pályák, a közönség, a stadion tökéletes, ez segíthet nekem.

– Egy hónap alatt tizenöt perc: nem türelmetlen?

– Egyáltalán nem. Ha három-négy hónap múlva is ez lesz a helyzet, akkor már elgondolkodom. Egy évre adott kölcsön az MTK, minél gyorsabban szeretnék helyet követelni magamnak. Jó itt lenni, de szoknom kell még a közeget.

– Két U21-es Eb-selejtező előtt áll. Mit vár ezektől?

– San Marinóban győznünk kell, de szívós, kilenc emberrel védekező alakulatról van szó. A szerbekkel igazi presztízscsatát vívunk majd szerdán, nagy harc, jó meccs lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuznyecova egy óra hét perc alatt legyőzte Szávay Ágnest

Nem sikerült az újabb bravúr Szávay Ágnesnek az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékost… Tovább olvasom