Délmagyar logó

2018. 11. 21. szerda - Olivér 3°C | 8°C Még több cikk.

Hülber ezüstérme az Európa-kupán

Bologna után a következő állomás a Frankfurt melletti Gross Gerau volt a gyorsasági görkorcsolya Európa-kupa sorozatban.
A világ egyik legrangosabb versenyeként nyilvántartott, a teljes európai élmezőnyt felvonultató versenyen – amely egyben magyar válogató is volt – húsz ország több mint 850 versenyzője nevezett, köztük a szegedi Tornádó Team 17 sportolója.

A junior válogatottságra pályázók közül Sántha Blanka, Hülber Dániel és Dékány Bence végig biztató formában versenyzett, valamennyien bekerültek az A döntő mezőnyébe. Kiemelkedett az egész magyar mezőnyből Hülber Dániel teljesítménye, aki hatalmas egyéni csúccsal, a második legjobb idővel került be a döntőbe 300 méteren, és további tizedeket faragva idejéből a második helyen végzett, 5000 méteren pedig kilencedik lett. Sántha Blanka két távon is bekerült az A döntőbe, és a távok összesített végeredményeként az előkelő tizenegyedik helyen végzett. Dékány Bence eliminációban elért 10. helyezése is jó eredménynek számít, sokat sejtet a jövőre nézve.

Kiemelkedően szerepelt a junior B-s lányok válogatottváltója, amelynek tagjaként a szegedi Monostori Eszter a 2. helyen végzett, és szintén a váltóban a diák A korosztályban a Gardi, Deák, Kopilovic összeállítású váltó utcahosszal győzött.

Eredmények, összetett, junior A, fiúk: 16. Dékány Bence. Kadett leányok: 11. Sántha Blanka. Kadett fiúk: 15. Hülber Dániel. Sprintkupa, 300 méter: 2. Hülber Dániel. Junior B, leányok, váltó: 2. Magyarország (Monostori, Sebők, Koczur). Diák A, leányok: 6. Gardi Dominika, 13. Deák Dóra, 14. Sóti Mirella. Diák A, váltó: 1. Gardi, Deák, Kopilovic. Diák B, fiúk: 3. Iványi Tamás.

Diák B, leányok: 8. Molnár Gabriella. Diák C 9, leányok: 1. Sajgó Anna, 6. Ujvári Réka. Diák C 8: 5. Csőke Donatella. Diák D: 2. Urbán Boglárka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarolt az X-TREME Tánciskola

22 dobogós helyezést szereztek az X-TREME Tánciskola versenyzői a VI. X-TREME-kupán. Magyarország… Tovább olvasom