Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Hungerit-Szentes: tartoznak egy fürdetéssel

A Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdásai szerezték meg a 2010/2011-es szezon első trófeáját, a magyar kupát. Tíz éve ünnepelhettek hasonló diadalt a Kurca partján. Ezzel aranymagasságba került a léc, amivel az első igazán nagy edzői sikerét arató Zantleitner Krisztina is tisztában van.
– Nagyon boldogok és fáradtak voltunk, nem is tartott hajnalig a buli – árulta el Győri Eszter, a kupagyőztes Hungerit-MetalCom Szentesi VK alapembere. – Szentesen, a pólósok törzshelyén ünnepeltünk, ott köszöntöttek bennünket szurkolóink, a klub és a város vezetői. Megható volt.

A kiváló játékos a jelenlegi keretből egyedül lehetett részese a legutóbbi, 10 évvel ezelőtti kupasikernek. Nem tudott különbséget tenni a kettő között: a 2000-es azért marad emlékezetes, mert az volt a nők számára kiírt első mk, a mostani pedig az első igazán nagy siker, amit Zantleitner Krisztina vezérletével, edzői korszakában értek el. Még hozzátette: „Az utóbbi három hétben az Újváros ellen készültünk, legyőzésükkel „nyertük meg" a serleget, vagyis azon a meccsen tettük a legnagyobb lépést afelé. Persze vasárnap is nagyon oda kellett tenni magunkat, a Szeged kemény ellenfélnek bizonyult. Nem szállhatunk el, nagy feladatok várnak még ránk a LEN-kupában és a bajnokságban."

Ilyen a kupagyőztes csapat: már a vízben is együtt ünnepelt  a Szentesi hölgykoszorú. Fotó: Nemzeti Sport
Ilyen a kupagyőztes csapat: már a vízben is együtt ünnepelt a Szentesi hölgykoszorú.
Fotó: Nemzeti Sport

Rengeteg gratuláló SMS-t, telefonhívást kaptak, kapnak, az utcán megállítják, meséltetik a kedvenceket – körbeöleli őket a szeretet. Ünnepelni van idő: Zantleitner Krisztina kétnapos pihenőt – hétfő és kedd – adott a csapatnak.

Jubileumok

A Szentes férfi vízilabdacsapata 30 éve nyert mnk-t (a finálét 1980. november 23-án rendezték), a női együttes 10 esztendeje magyar kupát. Vasárnap a Hungerit-MetalCom Szentesi VK lányai ismét elhódították a serleget: az utolsó negyedben fordítva, 6–5-re győztek a Szeged ellen, csakúgy, mint három évtizede a férfiak a SZEOL AK ellen. Az egyesület 250 sportolója, a szurkolók, a klubvezetők ezúton is gratulálnak a csapatnak, és köszönetüket fejezik ki az önkormányzatnak és a szponzoroknak.

– Nagyon boldog vagyok! – jelentette ki a tréner. – Ez az mk-győzelem azt is jelenti, hogy amit előzetesen elterveztem, az a szakmai irányvonal helyes, visszaigazolás: jó úton járunk. Nem akarom rangsorolni a sikereimet, de ez biztosan emlékezetes marad, mert edzői pályafutásom első igazán kiemelkedő eredménye. Külön boldogság, hogy örömet szerezhettünk a város sportszerető lakosainak, hiszen Szentesen nagy hagyományokkal rendelkezik a póló.

Azt mondta, nem volt olyan pontja a finálénak, amire azt hihette volna: eldőlt a javukra. Igaz, a 6. gólt 73 másodperccel a lefújás előtt lőtték, de akkor még bármi megtörténhetett volna. Tudja, a lécet magasra, az arany magasságába tették, de hangsúlyozta: – A magyar kupa más, mint az éves sorozat, a bajnokság vagy a nemzetközi porond, a LEN-kupa. Nehéz találkozók várnak ránk tavasszal is, azon leszünk, hogy minél jobban teljesítsünk. Fontos, hogy az egyre többet szereplő fiatalok most elhihették és a jövőben is elhiggyék: teljes értékű tagjai a keretnek.

Többeknek feltűnt, hogy a finálét követően a játékosok – a hagyományoktól eltérve – nem „fürdették meg", vagyis nem dobták a medencébe Zantleitner Krisztinát. Amikor erről faggattam, azt mondta, kérdezzem a játékosokat. Győri válaszolt: – Fogalmam sincs, miért maradt el, annyit tudok, én nem tehettem meg, lefújáskor a vízben tartózkodtam. De reméljük, lesz rá alkalom, hogy „pótoljuk", megfürdessük...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólparádé! Pick Szeged-Pécs 43-24

Imponáló, gólgazdag játékkal verte a Pick Szeged a Pécs együttesét a férfi kézilabda-bajnokságban. Tovább olvasom