Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Hungerit-Szentesi VK: bravúr a továbbjutás

Szentes - A Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata mától Manchesterben szerepel Euroliga-csoportkörben, a hat gárda közül kettő marad „életben", a Kurca-partiaknak bravúr kellene a továbbjutáshoz.
A magyar kupát és a Dunaújváros elleni bajnokit követően újabb nehéz feladat vár a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatára. Tóth László vezetőedző tanítványai mától Manchesterben szerepelnek Euroliga-selejtezőn, Gémesék félelmetesen erős csoportba kerültek. A szentesieken, a házigazda City of Manchester WPC és a másik brit City of Liverpool együttesén kívül a görög Vouliagmeni NC, a jó ismerős holland ZVL Leiden és az olasz Geymonat Orrizonte Catania tagja a hatosnak.

– A mezőny nagyon erős, a továbbjutás egyértelműen bravúr lenne – fogalmazott Tóth László –, hiszen a három favorit közül kettőt le kellene győznünk. Mindenki nagyon motivált, hogy az európai porondon jól szerepeljünk, elérjük a titkon megfogalmazott célt, a továbbjutást. Nehezíti a dolgunkat, hogy 13-as keretünkből csak hatan-heten rendelkeznek nemzetközi tapasztalattal.

Hungerit-meccsek

A Hungerit-Szentesi VK mérkőzései, november 28. (csütörtök), 20.20: Manchester– Szentes, november 29. (péntek), 17.40: Szentes–Leiden, november 30. (szombat), 10.40: Vouliagmeni–Szentes, 17.40: Liverpool–Szentes, december 1. (vasárnap), 10.40: Catania–Szentes.

A szakember még elmondta, a csapatépítés gyorsan és zökkenőmentesen lezajlott, a külföldiek beilleszkedtek, az együttes is egyre jobb formát mutat, a legutóbbi, Újváros elleni bajnokin már jobban játszottak, mint az emkában.

– A kupabronzzal csalódottak vagyunk, megpróbálunk a nemzetközi porondon vigasztalódni – közölte az egyik meghatározó játékos, Hevesi Anita. – Hogy a három esélyes közül melyik kettőt verhetjük meg?

Először a Leident mondom, őket ismerjük is, a görög gárda egyenlő a nemzeti válogatottal, míg a Cataniában az olasz klasszisokon kívül Keszthelyi Rita is szerepel. Az olaszok stílusa talán jobban fekszik nekünk, és ha mindenki felnő a feladathoz, meglehet a bravúr.

Kádár Ildikó motiváltan utazik Angliába. Fotó: Karnok Csaba
Kádár Ildikó motiváltan utazik Angliába. Fotó: Karnok Csaba

A 2013/2014-es vízilabdaszezonban a nőknél együtt rendezik az Euroligát és a LEN-kupát, amelyre összesen 24 csapat nevezett. Mint már szó volt róla, az első két együttes jut tovább a legjobb 8 közé, majd a párharcok győztesei az Euroliga, vesztesei a LEN-kupa négyes döntőjébe kerülnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvannak a veteránbajnokság elsői

A szegedi Kisstadionban zajló Török György 2013 őszi veterán kispályás labdarúgó-bajnokság tizenkettedik fordulója után eldőlt, hogy mind az A, mind B ligában is új bajnokot avatnak. Tovább olvasom