Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Hungerit-vereség a legnagyobb ellenféltől

A Hungerit-Szentes OB I-es női vízilabdacsapata a rangadón 12–8-as vereséget szenvedett egyik legnagyobb ellenfelétől, az UVSE-Centráltól. A hazaiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen.
Hungerit-Szentes–UVSE-Centrál 8–12 (1–2, 3–2, 2–3, 2–5)
Női vízilabda OB I, középszakasz, 2. forduló. Szentes, 250 néző. Vezette: dr. Molnár T., Vojvoda.
Hungerit-Szentes: BOLONYAI (8 védés)– Hevesi, Van der Sloot 2, Miskolczi, KÖVÉR-KIS 3, Pengő 1, Gémes 2. Csere: Győri, Farkas T., Pócsi, Kádár, Rácz D. Edző: Tóth László.
UVSE-Centrál: GANGL (8 védés) – KISTELEKI H. 2, Szűcs G., KESZTHELYI R. 3, Sikter, TÓTH I. 3, Csabai 2. Csere: Kuna, Kövesdi 1, Hertzka, Korényi, Kiss E. 1, Bicskei. Edző: Áts Bertalan.
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 6/2.
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/1.
Kipontozódott: Pengő.

A női vízilabda OB I középszakaszának rangadóján mindenki szoros összecsapásra számított. De azzal senki sem kalkulált a szentesi drukkerek közül, hogy a Hungerit egyszer sem vezet majd a mérkőzésen, és végül simának mondható vereséget szenved. Menjünk sorjában!

Hungerit-vereség a legnagyobb ellenféltől. Fotó: Vidovics Ferenc (galéria)

A hazai együttesből hátfájdalmai miatt hiányzott az egyik legjobb és legrutinosabb játékos, a center Bujka Barbara. Mindez meg is látszott a Hungerit teljesítményén. Az első gólt a vendég UVSE szerezte Tóth Ildikó révén, a házigazdák ötméteresből egyenlítettek. A vendégvezetés, szentesi egyenlítés koreográfiája a találkozó végéig megmaradt. A Kurca-parti együttesből igazából csak két embert lehet kiemelni: a kapus Bolonyait és az ismét remek napot kifogó Kövér-Kist. A hazaiak jól védekeztek, de a támadásokba sok hiba csúszott, pontatlanok, előkészületlenek voltak a lövések, és még az sem segített, hogy a vendégek az első két ötméteresüket elhibázták: az egyik kapufa volt, a másikat Bolonyai védte. A nagyszünet után 4–4-gyel fordultak a csapatok, és még bármi lehetett volna, de továbbra is az UVSE kezdeményezett. Az utolsó negyedben végképp eldőlt a három pont sorsa, amikor Keszthelyi vezérletével a fővárosiak két-, három-, majd négygólos előnyre tettek szert. A Hungerit mentségére szóljon, hogy Bujkán kívül is sérülések, betegségek tizedelik, és ha csak egy játékos hiányzik, őt is nehéz pótolni.

Tóth László: – Ezer sebből vérzünk, és ugyan végig nagyot küzdöttünk, igyekeztünk lépést tartani a riválisunkkal, de sajnos a meccs egészében csak futottunk az eredmény után, bekkben pedig gyengék voltunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: újabb 16 mérkőzés a téli bajnokságban

A hétvégi csoportkör után újabb 16 mérkőzéssel folytatódik szombaton és vasárnap a Csongrád megyei… Tovább olvasom