Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Hungerit: hiányzik a tapasztalat

Szentes - A Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK női vízilabdacsapata hazai pályán is vereséget szenvedett a LEN-kupa elődöntőjében az olasz Mediterranea Imperiától, így tavalyhoz hasonlóan ismét bronzérmes lett a sorozatban.
8–11 után 10–11. A Szentes női pólósai a LEN-kupa-elődöntő második mérkőzésén is vereséget szenvedtek az olasz Mediterranea Imperiától. A helyszínen szurkolt a Kurca-partiak sikeréért a komplett magyar női válogatott.

Kiestek a szentesi hölgyek. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

Újabb női forduló

A női OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházában szombaton a második kört rendezik meg. A három csapat, köztük a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas is vízbe száll. 11.30-kor Lakó Gábor tanítványai a Hajós Alfréd uszoda 33-as medencéjében a Héraklész I., majd 13 órakor a Honvéd ellen mérkőznek.

– Az Imperia rákényszerítette akaratát a Szentesre – értékelt Merész András szövetségi kapitány –, a center Elisa Casanovát keresték a labdákkal, sikerült gyakran megjátszaniuk, ő sok kiállítást harcolt ki, az emberelőnyt pedig elég jól értékesítették. Ezzel párhuzamosan „rászálltak" a hazaiak kulcsemberére, Keszthelyi Ritára, aki már a második negyed elejére begyűjtötte második hibáját. Az olaszok jobbak voltak, főként center- és kapusposzton.

– Jó mérkőzést játszottunk, küzdöttünk, volt tartása a csapatnak, de egy gólnál nagyobb előnyt nem tudtunk szerezni, és az döntőnek bizonyult. Magamról csak annyit: elég jól játszottam, főleg az elmúlt időszakhoz képest, de biztos vagyok benne, hogy lehet ez még jobb is – mondta a találkozón 5 gólig jutó szentesi pólós, Miskolczi Kitti.

Kiestek a szentesi hölgyek. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

– Az Imperia játékosállománya, kerete átlagosan 3–4 évvel volt idősebb és ezzel együtt rutinosabb, mint a Szentes – mondta Zantleitner Krisztina vezetőedzője. – Az egyik legnagyobb gond az, hogy nincs olyan tapasztalt játékos, aki a kritikus, kiélezett helyzetekben vezéregyéniségként összefogja az együttest. Gémes Alexa és Miskolczi Kitti évek múlva lehet alkalmas erre a szerepre, a mostanában sokat dolgozó, jól produkáló Anasztazija Kotova pedig nem olyan habitusú, de még szóba jöhet Keszthelyi Rita is. Sokat elárul, hogy a meccs lőlapja szerint az olaszoknak 15 lövés kellett a 11 gólhoz. El kell ismerni, a jelenlegi erőviszonyokat tekintve reális eredmény született. Megjegyezném: ha a válogatottunk fejlődik, előrébb lép, az húzza maga után a klubcsapatokat.

Olvasóink írták

 • 7. csapagyeslangos 2012. március 13. 08:54
  „Fantasztikus élmény ennyi dilettáns hozzászólást és véleményt olvasni. Egyértelmű, a legegyszerűbb az edzőt ócsárolni. Igazatok van, be kellett volna ugrania a medencébe, és egyedül megoldania a kritikus helyzeteket.
  Mielőtt belebonyolódnék a kialakult helyzet elemzésébe, annyit tudnotok kell, hogy a női szakág szponzora más, mint a férfié, tehát más költségvetésből gazdálkodnak. Tehát, nem költhető a férfi szakágra az az összeg, ami a nőire folyt be. (Az már egy külön cikket érdemelne, hogy valójában hova tűnnek a pénzek az egész Szentesi VK kasszájából.)
  Nagyon nehéz dolga van úgy egy edzőnek, ha maga a vezetőség fúrja hátulról. Nem elég megküzdenie egy fiatal csapat problémáival, még a kedves menedzsment hozzá nem értéséből és rosszindulatából adódó feladatokkal is neki kell foglalkoznia.
  Cani jó edző, érti a szakmát, állandóan naprakész, lelkiismeretes. Rengeteg időt fektet a tudásának megerősítésére, és ezt a tudást át is adja játékosainak. Szigorú magával szemben, ugyan ezt elvárja játékosaitól is. Jött egy hullámvölgy, ez bárki életében előfordulhat. Ilyenkor, nem köpködni kellene, hanem támogatni őt is és a csapatát is.
  Ráadásul, kevesen tudják, hogy valójában a háttérben, sokkal komolyabb erők mozgatják a magyar vízilabdát. Idén nem Szentesnek és Dunaújvárosnak kell döntőt játszania, a kártyákat máshol osztják. Ha hiányzik a hazai támogatás is, akkor végképp képtelenség eljutni a döntőig.
  Egyébként, az elmúlt három évben hány hírt hallottatok rádióban, láttatok tv-ben, ami a szentesi férfi vízilabdáról szólt? Tény, hogy ezek a sport hírek a NŐI vízilabdáról szólnak.
  Kozák Laci valóban nagyon lelkes, és belevaló edző, ő is bizonyított már otthon. De a Szentesi VK hozzáértő vezetősége, kinyírta őt is, elüldözte a városból. Ennek az irigy, paraszt szentesi közösségnek sosem kell a jó szakember. Ezt folyamatosan bizonyítják. Egyáltalán örüljünk, hogy még létezik szentesi vízilabda.
  Sajnos, a jelenlegi szakosztályvezetés is, csupán az önző érdekeinek próbál megfelelni, nem egy fél évszázados múlttal rendelkező sportág fenntartásán dolgozik.”
 • 6. csipisz 2012. március 11. 14:50
  „Oké hogy a Len kupában hiányzik a tapasztalat de a hazai tavaszi fordulókban mi hiányzott 5 bukott meccs zsinorban? Másik csapatban sincsen tapasztaltabb rutinosabb játékos .Keszi. Takács, Kövér, Miskolczi . mind jártak már EB ,VB, már Takács olimpián is Azt hiszem Keszthelyi is ott volt Akkor miért nem válalja fel Takács v Keszthelyi a kritikus helyzetekben összerázza a társait Ez a Krisztina részéröl megint egy elég silány magyarázat ,A tavaszi idényben sem a Keszthelyi sem a Takács nem villogtatta tudását. Az ifjú Gémes többet hajtott a csapatért mint"a nagy ágyuk" DE remélem azért a bronz meg lesz Vagy már arra is kész a magyarázat ? Igazoljunk még egy pár nagy ágyut!!!
  Akiket kineveltünk több éven keresztül meg majd elmennek Jól is teszik ha itt nincs rájuk szükség kell orosz japán stb a szentesi meg mehet”
 • 5. szbarat 2012. március 10. 08:58
  „Én úgy gondolom, hogy ha tavasszal 4-szer, 5-ször zsinórban kikapunk a legfontosabb meccseken (ahol a csapatnak kötelezően hozni kell az eredményeket) ott igenis valami nem működik jól. Az edző is felel a csapat teljesítményéért, ezért nagyban ő is felelős az eredményekért (Tóth Gyula és Kozák Laci idejében ilyen blama nem volt, hogy zsinórban kikapjunk mindenkitől).”
 • 4. klox 2012. március 10. 08:14
  „kedves lacla! nekem ez egy picit kellemetlen, kérlek ne bántsd a lányokat. Kriszta jól összeszedte a lányokat, hisz ősszel szépen és hatékonyan játszottak, de tavasszal az ellenfeleink jobbak voltak. ilyen a sport. jó egészséget, Kozák L.”
 • 3. lacla 2012. március 09. 20:41
  „Zantleitner egyértelműen leszerepelt ezzel a női csapattal, főként a bajnokságban látszott, csak ígérgette, hogy jönnek az eredmények. Felesleges távolról egy ilyen edzőt idehozni nagy pénzekért. Kozák Laci többet elért volna ilyen költségvetéssel és játékosállománnyal, ráadásul nem hülyeségeket nyilatkozna folyamatosan. A női csapat pénzét át kellene irányítani a férfi részhez, és egy színvonalas közép csapat jönne össze. Színvonalban nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani a két szakágat, ellenben a kézi,-kosárlabdával például /férfi és női is magas színvonalú/.”
 • 2. szbarat 2012. március 09. 20:29
  „Valóban szenzációs teljesítmény volt Miskolczi Kittié, ott a helye a válogatottban, talán Kövér Kisnek is, de Merész keretszűkítésnél szerintem a támadó játékot fogja előnyben részesíteni, és ott a Kitti jobb, de Réka is elérheti, ha hatékonyabb lesz a támadásban.
  A szentesi női csapatban úgymond a "sztárok" mondtak csődöt. Szerintem tragédia, hogy jó sok év után a bronzért kell játszani, de ott sem mi vagyunk az esélyesek. Szerintem a Len kupa eredmény reális, ennyi van a csapatban.
  VISZONT! Nem kellett volna idehozni őket(mármint a vidéki sztárokat). Az elnökről, meg elnökségi tagokról nem is beszélve,semmi jót nem lehet mondani, mert nem értenek a pólóhoz, és félő, hogy rossz irányba irányítják a szentesi vízilabdát, mert az köztudott, hogy a szentesi okosok mindenhez értenek...Ezért tart itt a város, ahol tart, de a méltán híres szentesi pólót jó lenne, ha nem tennék tönkre....”
 • 1. kimli 2012. március 09. 16:58
  „:) Keszthelyi Rita kulcsember???? Hol volt Takács Orsolya ő elvileg rutinosabb vagy nem? Miskolczi Kittinek nem remegett meg a keze! (5 gól) Merész András ha olvassa: Ott a helye a Kittinek a válogatottban. Kövér Kis Rékával együtt!!( Őt már hál´ istennek meghívták) Köszönjük! :)) Szép volt Kitti fel a fejjel és kitartás neked és a családodnak! :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Báloznak a mártélyi íjászok

Jótékonysági bált szerveznek a mártélyi íjászok, akik a bevételt versenyeztetésre, utánpótlásnevelésre szeretnék felhasználni. Tovább olvasom