Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Húszéves a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztálya

Szeged - A jubileumot bállal ünnepli a klub, amelynek szakosztályvezetője, Halkó Pál beszélt a két évtizedről.
– Húszéves a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztálya. Gondolta volna, hogy ilyen szép kort megérnek?
– Amikor elkezdtük a focisulit, nagyon komoly szándékaink voltak. A szisztematikus gyermekfutballista-képzés akkor még gyerekcipőben járt az országban, így a két évtized alatt nekünk is nagyon sokat kellett tanulnunk. Azt gondolom, el is jutottunk egy bizonyos szintre.

Halkó Pál
Halkó Pál
– Mire a legbüszkébb?

– Jól szervezett és jól működő egységet sikerült létrehoznunk, amely a hatévestől a felnőttig minden korosztálynak és minden szintnek alternatívát biztosít a labdarúgásra. A csúcs, a krém az a játékoscsoport, szám szerint 24 labdarúgó, akik az NB I-ben pályára léptek, és az a 38 futballista, aki korosztályos válogatott lett. Közülük négyen, Vágó Fanny, Szabics Imre, Hrepka Ádám és Laczkó Zsolt a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott. Számunkra minden gyermek sportolása fontos, ez attól függetlenül is igaz, hogy az említettek mellett nincsenek a kirakatban.

– Melyek a közeljövő tervei?
– Átalakul mind a felnőtt-, mind az utánpótlás-bajnokságok rendszere, ehhez kell a lehető legjobban alkalmazkodni. Ahol lehet, szeretnénk megőrizni az első osztályú tagságunkat, illetve a legmagasabb szintű régiós bajnokságokban való részvételt. Olyan bázist szeretnénk teremteni, amely később is táplálja a jövőt, illetve amelyből további felnőttválogatottak kerülhetnek ki. Az őszi NB III-as szereplés kényelmetlen szituációt teremtett, de bízunk abban, hogy jobb tavasz jön, és az sem véglegesen rendezett, hogyan alakul az NB III-as bajnokság jövője. Ha mégsem maradunk benn, akkor olyan csapat alapját szeretnénk lerakni már most, amely a lehető leghamarabb visszakerül a nemzeti bajnokságok rendszerébe.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. február 23. 10:34
    „1971-ben Lele Levente nevű kollégám a Tisza Jolánnál focizott.
    Most akkor 43 vagy 20 év?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei kézilabda: beindul a tavaszi szezon

A hétvégén már minden NB II-es és NB I/B-s Csongrád megyei kézilabdacsapat számára elkezdődik a tavaszi szezon. Tovább olvasom