Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Huszonkét gólig jutott ősszel a csongrádi Bertók Gábor

Csongrád - Igen eredményes őszt tudhat maga mögött a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban második Csongrád-Turbó játékosa, Bertók Gábor, aki 22 találattal vezeti a gólszerzőlistát.
Mesternégyes az UTC, mesterhármas a Tápé, dupla a HFC II., Röszke, a Sándorfalva, az FK 1899 Szeged és a Csanádpalota ellen, míg öt csapat, az SZVSE, az Ásotthalom, az Algyő, a Mindszent és a Bordány megúszta egy találattal. A statisztikából látszik, a Csongrád-Turbó támadója, Bertók Gábor (26) csak három együttes, a Nagymágocs, a Kistelek és a Kiskundorozsma hálóját nem vette be az őszi szezonban, de így is huszonkét gólig jutott, ezzel pedig vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság gólszerzőlistáját.
Amikor Kiss Istvántól, a Csongrád-Turbó elnökétől elkértük Bertók telefonszámát, az első reakció félig viccesen az volt: – Nem eladó!
Az egykori labdarúgó ezzel is jelezte, van ugyan érdeklődés a csatár iránt, ám nem szeretnék, ha távozna tőlük.

Bertók Gábor (sárgában) ősszel remek formában futballozott. Fotó: Frank Yvette
Bertók Gábor (sárgában) ősszel remek formában futballozott.
Fotó: Frank Yvette

– Eddig huszonnégy találat volt az egyéni csúcsom, de azt az egész idényben értem el. Engem is meglepett ez az eredményesség, mert a szezon előtt húszat terveztem, ám ez már fél év alatt megszületett. Több edzésen tudtam részt venni mind a felkészülés időszakában, mind a bajnoki szezonban, mint korábban, azaz le voltam edzve, és a csatártársak is kellettek a passzaikkal. Ebben is a legtöbb segítséget a csapatkapitánytól, Lévai Misitől kaptam. Ami pedig az elnökünk szavait illeti, személyesen még nem kerestek, de a munka Csongrádhoz köt. Ha netán nagyon komoly megkeresés lenne, akkor azért elgondolkodnék – nyilatkozta Bertók Gábor.

A támadó csongrádi nevelés, nem is játszott máshol, így van rálátása a megyei I. osztályra. – Az élmezőny szorosabb, mint korábban, ám régebben több volt a meglepetésgyőzelem. Valamennyit gyengült az osztály, de ez változhat, ha nyáron az NB III-ból egy-két együttes kiesik. A Csongrád-Turbó csapatával másodikak vagyunk, és bár az 5–8. hely volt a cél, de ez a pozíció jól néz ki, és szeretnénk az első három között végezni. Hat-hét játékos elment tőlünk, őket ifistákkal pótoltuk, de jó döntés volt, mert helytálltak a fiatalok
– vélte Bertók.

A támadó megpróbálkozott a bíráskodással is. – Lovas Lacival végeztem el a tanfolyamot, ám a munka közbeszólt, miatta nem is mentem bele olyan komolyan, csak egy-két hónapig vezettem meccseket. A hétvége egyik napján bajnoki van, a másikon dolgozom, így nincs idő a játékvezetésre – mondta végül az egyik csongrádi élelmiszermulti üzletvezetője.

Kiemelkedő eredmény
A csongrádi Bertók Gábor produkciója az utóbbi hat szezon alapján kiemelkedőnek számít, hiszen a 2006–2007-es bajnokságig visszamenőleg senki sem volt ilyen eredményes az őszi szezonban. Íme, az őszi éllovasok, az akkori csapatuk és a gólszámuk, 2006–2007: Szőke Péter (Balástya) 20 gól; 2007–2008: Molnár Zsolt (Kiszombor) 16 gól; 2008–2009: Szőke Péter (Mórahalom) 15 gól; 2009–2010: Völgyi Roland (SZVSE) 20 gól; 2010–2011: Koncz Miklós (Kistelek) 20 gól; 2011–2012: Szőke Péter (Mórahalom) és Nagy Ádám (Csongrád) 15-15 gól.

Ami a bajnokság végi gólkirályokat illeti, az említett hat sorozatban mindössze ketten tudtak az élen végezni: a kisteleki Koncz Miklós háromszor (2011–12: 26 gól, 2009–10: 31 gól, 2008–09: 27 gól), illetve Szőke Péter kétszer a Balástya (2006–07: 32, 2007–08: 35 gól), majd a Mórahalom (2010–11: 38 gól) színeiben volt az év legeredményesebb támadója.

Olvasóink írták

  • 1. bisandor 2012. december 16. 23:25
    „Gratulálok.Nagyszerü focista és még ráadásul szerény ember is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárika néni nélkül nincs mérkőzés

Nagyon sok játékost, köztük világbajnokot tanított meg a teke alapjaira a 80. születésnapját egy hete ünneplő Szamosszegi Béláné Tovább olvasom