Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Idegenben kapott ki a Makó és a HNKC

A Csongrád megyei NB I-es női kézilabdacsapatok tegnap idegenben szerepeltek. Érvényesült a papírforma: a HNKC SE a Debrecen, a Németh Toll Makó pedig a Cornexi-Alcoa vendégeként szenvedett vereséget.
Debrecen - HNKC SE 26-24
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 800 néző. Vezette: Szegedi, Unyatyinszki.
Debreceni VSC: Vorozscova – Kovács, Benyáts 2, Orbán 6 (3), Madai 1, Szűcs 4, Sütő. Csere: Király (Kapus), LATAKAITÉ 3, Csáki 1, Stuparicová 2, SOPRONYI 7 (4), Rácz, Szabó. Edző: Bíró Imre.
HNKC SE: Abramovics – Földes, NYIKOLAJENKO 8 (1), Bloj 1, Sipos 1, WOLF 7 (4), Szepesi. Csere: Scholtz, Körmöczi (kapusok), Mucsi 1, Ancsin 1, Reiner 4, Fülöp, Jókai 1. Edző: Kiss Szilárd.
Kiállítások: 8, ill 14 perc+ kizárás. Hétméteresek: 9/9, ill. 5/5.
Az eredmény alakulása, 6. perc: 2–3, 12. p.: 5–3, 21. p.: 6–7, 24. p.: 9–8, 27. p.: 11–10, 36. p.: 16–11, 40. p.: 18–14, 46. p.: 21–18, 55. p.: 24–21.

Nyikolajenko: nyolc gól

A Vásárhely végig szoros kiélezett mérkőzést vívott a Debrecennel és ebből oroszlánsrészt vállat Nyikolajenko nyolc góljával.

Az már az első percekben látszott, hogy a két csapat alaposan felkészült a másikból. Kiss Szilárd, a HNKC SE vezetőedzője azt kérte tanítványaitól, hogy becsüljék meg a labdát, lassítsák a játékot – a Loki ne tudjon robogni –, és csak ziccerben vállaljanak lövéseket. Ez végül is megvalósult, bár a vendégek sok helyzetet hagytak ki. Az sem könnyítette meg a kék-sárgák dolgát, hogy Wolfra már külön figyeltek, szinte minden lépését „szemmel tartották" a házigazdák. Nyikolajenko azonban vállalta a gólgyártás feladatát, de három találat után megsérült a bokája; szerencsére 10 perc pihenő, ápolás után visszatérhetett a küzdőtérre. A védekezésre sem lehetett panasz, így a Vásárhely tartotta a lépést a Debrecennel. A szünetet követően is maradtak ki ziccerek a vendégoldalon, és ez döntőnek bizonyult. Kicsivel nagyobb összpontosítással a HNKC-nak reális esélye lett volna a döntetlen kiharcolására, a bravúros pontszerzésre.

Kiss Szilárd: – A csapat küzdött, és megint egy olyan mérkőzést veszítettünk el, melyen pontot, vagy akár pontokat szerezhettünk volna.

Cornexi - Németh Toll Makó 36-19
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 700 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó.
Cornexi-Alcoa: Fekete – BALOGH 4 (1), Pádár 2, Tápai Sz. 4, Vijunaité 1, SZRNKA 7, KENYERES 5. Csere: Djerics (kapus), KORGYUK 5, Triscsuk 1 Tilinger 4, Valova, Lima 2, Vaszari 1. Edző: Szabó Edina.
Németh Toll Makó: SZABÓ K. – Sztupakova 2, Barna 4, Csendes 2 (2), Fekete, BARTUCZ 5 (1), Baunok 1. Csere: Klembucz (kapus), Szölllősi 2, Németh 1, Erdei, Lévai 2. Edző: Száva Flórián.
Kiállítások: –, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 4/3.
Az eredmény alakulása, 6. perc: 4–2, 16. p.: 10–3, 23. p.: 19–4, 35. p.: 24–12, 43. p.: 26–17, 53. p.: 33–18.

Bartucz, a legjobb

A Németh Toll legjobbjának Bartucz Mónika bizonyult, aki öt gólt dobott. Nem rajta és nem is a már említett kapuson, Szabó Krisztinán múlt, hogy a Makó ilyen nagykülönbségű vereséget szenvedett.

Száva Flórián edző „csak" azt várta lányaitól, hogy helytálljanak, az együttes, ha egy mód van rá, ne szaladjon bele egy kiadós verésbe. Sajnos ez a kívánság nem vált valóra, már az első félidőben tetemes különbség alakult ki a két csapat között. A tudásbeli differencián kívül még a szerencse is elpártolt a Maros-partiaktól, az ő lövéseik rendre kifelé, a fehérváriaké pedig befelé pattantak a kapufáról. Szrnka Hortenziával nem bírtak Feketéék, már az első 30 percben hétszer „köszönt be" a makói kapuba. Ezt a folytatásban már nem növelte, de nem is volt rá szükség. A Cornexi nemcsak tartani tudta a távolságot a második félidőben, még tett is rá, és magabiztos győzelmet aratott. Ha Szabó Krisztina nem fog ki jó napot, még nagyobb is lehett volna a két alakulat közötti különbség.

Száva Flórián: – A fizikai fölényben lévő hazaiak ellen a második félidő elején voltak biztató jelek a játékunkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajusz Sándor lett a befutó

Felszállt a fehér füst a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál: az ujjsérülést szenvedett irányítót,… Tovább olvasom