Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Idényzáró Pick-futás szombat délelőtt

Szombat délelőtt 10 órakor eldördül a startpisztoly Szegeden, a Dóm téren, a Pick utcai futófesztiválon. A szervezők közel ötezer résztvevőre számítanak.
Az idei szezon utolsó utcai futóversenyét rendezik meg szombat délelőtt Szegeden. A Pick utcai futófesztiválra már előzetesen több százan jelentkeztek. A verseny főszponzora, a Pick Szeged Zrt., és a rendező, a Szeged Városi Sportigazgatóság nagy lendülettel készül az eseményre.

Három távra várják a szervezők a mozogni vágyókat. A 6 kilométeresre főként azokat a felnőtt, igazolt versenyzőket. A rajt számukra a Dóm téren 10 órakor lesz. Egyre népszerűbb a családok versenye. A 1,5 km-re (11 óra) már rengetegen leadták a nevezésüket. A háromfős csapatban egy nőnek mindenképpen lennie kell. A nap zárásaként a 3,5 kilométeren szereplők rajtolnak el. Erre a versenyszámra csak amatőrök jelentkezését fogadják el. A résztvevők Rubint Rékával melegíthetnek majd be, a startpisztoly 11.30-kor dördül el.

Rengeteg kísérő program színesíti a Pick futófesztivált, lesz például koncert és táncbemutató. Aki át szeretne öltözni, az a Ságvári gimnáziumban ezt megteheti.

Az első 3500 jelentkező ajándékpólót vehet át. A szervezők még a nevezéseket a rajtok előtt fél óráig elfogadják.

Útlezárás

A szeptember 29-i, szombati Pick-futás miatt a verseny napján 10–12 óra között a Dóm tér–Somogyi u.–Kárász u.–Széchenyi tér (városháza előtti útszakasz)–Takaréktár u.–jobbra Tisza L. krt., a Belvedere–Huszár Mátyás rakpart–Árvízi emlékmű–Tisza L krt.–Aradi vértanúk tere–Rerrich tér–Dóm tér útvonalon időszakos forgalomkorlátozás lép életbe a futók haladásának megfelelően. Ezen útszakaszon a versenyt megelőzően, 28-án 18 órától 29-én 12.30-ig megállási tilalom lép életbe. A rendező Szeged Városi Sportigazgatóság kéri a forgalomban részt vevők türelmét és megértését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló sporttagozat a szegedi Széchenyiben

A szegedi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola az egyetlen középfokú intézmény a megyében,… Tovább olvasom