Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Igény van a minőségi sportra Vásárhelyen

Parádés hangulat, ezer néző volt a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban a férfi kosárlabda Hepp- kupa fináléján. Bár a Kosársuli 71–56-ra alulmaradt a Debrecen ellen, a meccs megmutatta, a városban lenne igény a minőségi sportra.
Minden ülőhely tele volt a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban, és a karzaton is állt kétszáz ember a férfi kosárlabda Hepp-kupa vasárnapi döntőjén, a Debrecen–Vásárhelyi Kosársuli találkozón. A kezdés előtt a drukkerek kék és sárga papírdarabokat emeltek a levegőbe, konfetti és pénztárgépszalagok repültek a pályára. Bár a hazaiak 71–56-os vereséget szenvedtek, a körítés miatt emlékezetes marad az összecsapás.

Nem volt még olyan régen, amikor a hétvégéken felváltva játszott a Kosársuli és a HNKC női kézilabdacsapata az élvonalban. Akkor is hasonló nézőszámok voltak, és vasárnap bebizonyosodott, hogy továbbra is lenne igény a minőségi sportra a városban. Ehhez azonban sok pénz hiányzik.

Névadóra várva

– Sajnálom a meccset, mert szerettünk volna nyerni, ám a felkészülésünk nem volt zavartalan, néhány játékosom pedig túlságosan is izgult – mondta Elek András, a Kosársuli edzője. – Ettől függetlenül nem lehetünk elégedetlenek, a magyar amatőr kosárlabda legnagyobb rendezvénye volt ez a szezonban, és az is biztos, hogy máshol feleennyien sem lettek volna. Mindig hangsúlyozom, hogy nekünk két célunk van: egyrészt a nálunk játszó gyerekeknek pozitív példát mutatni, másrészt a közönségünket kiszolgálni. Számunkra az az értékmérő, hogy kíváncsiak-e ránk az emberek vagy sem. A négyes döntő bebizonyította, hogy igen, hiszen olyanokat is láttam a lelátón, akik tíz éve nem voltak kosármeccsen.

A Kosársuli jelenleg a legjobb együttes az NB I B csoportban, azaz feljutást érő helyen áll, ám mégis kevés az esély az élvonalra.

– Jelenleg nincs ennek realitása. Hogy min múlik? A pénzen. A 20. születésnapját nemrég ünneplő klubunk felépítése kiváló, sok gyermek jár hozzánk, egész jó a csapat, de ahhoz, hogy május környékén lehessen gondolkozni az A csoportban, hiányzik egy 15 milliós névadó szponzor – tette hozzá Elek András.

A  Hepp-kupa fináléján Varga Dánielék számára ezüstérem jutott. Fotó: Damó Adrienn
A Hepp-kupa fináléján Varga Dánielék számára ezüstérem jutott. Fotó: Damó Adrienn

Előrébb lépnének

A HNKC már megszűnt, ám a HLKC, azaz a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club 2010 óta folyamatosan építkezik. Jelenleg a harmadosztályban, azaz az NB II Délkeleti csoportjában hatodik az együttes.

– Az osztályhoz képest kiemelkedő nézőszámaink vannak, általában 150-200 néző szurkol nekünk, de tavaly volt olyan meccs is, amikor 350-en ültek a lelátón – mondta Áncsán István elnök. – Nem kérdés, ez függ az eredményektől is: amikor nem megy a csapatnak, kevesebbek kíváncsiak ránk. Hódmezővásárhely egy kivételesen sportszerető város, az emberek hálásak a minőségért. Én is ott voltam a Hepp-kupa döntőjén, szurkolóként és klubvezetőként egyaránt eszembe jutott, milyen jó lenne, ha a kézilabdára is újra ennyien járnának. Az az elvünk, hogy saját nevelésű játékosokból építkezünk, ám nem tagadom, másfél éve egy helyben járunk. Jó lenne előrelépni, osztályt váltani. Az NB I/B-ben vannak jó csapatok 6-8 milliós költségvetéssel és gyengébben szereplők 20 milliós büdzsével. Azt gondolom, átgondolt működéssel, egy szponzor beszállásával, 10 millió forintból már lehetne másodosztályú együttesünk, ám ez lényegesen több, mint a jelenlegi költségvetésünk – tette hozzá Áncsán István.

A hódmezővásárhelyi szurkolók kitettek magukért a Hepp-kupa fináléján. Fotó: Damó Adrienn
A hódmezővásárhelyi szurkolók kitettek magukért a Hepp-kupa fináléján. Fotó: Damó Adrienn
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismert murénások

Remekeltek a rövid pályás országos bajnokságon a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolói. Tovább olvasom