Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

III. Vilmos herceg tarolt

Szeged - A szegedi férfi egyéni teke világranglista-verseny történetében a szerbiai Zavarkó Vilmos a második, aki triplázni tudott, és megnyerte a viadalt, amelyet idén immár 11. alkalommal rendeztek meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, ezúttal a BB Mentor Kft.-kupáért.
Pontosan úgy ért véget az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 11. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny, amelyet a BB Mentor Kft.-kupáért rendeztek, amilyen az egész viadal volt. Izgalmasan, feszültséggel telve, látványosan és drámaian. A selejtező öt napja alatt százhatvankilenc sportoló küzdött azért, hogy a dobogón végezve a CE Glass üvegtrófeáit megkapja, vagy a Sport televízió által is rögzített fináléban részt vehessen, de ez ugyebár csak két embernek adathatott meg. Az egyik a Szegedi TE rutinos játékosa, Karsai László volt, a másik pedig a Podbrezova vajdasági magyarja, Zavarkó Vilmos.

III. Vilmos herceg tarolt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Eredmények

A selejtező végeredménye: 1. Zavarkó Vilmos (szerbiai, Podbrezova) 670, 2. Kiss Norbert (Szegedi TE) 640, 3. Kakuk Levente (Szegedi TE) 630, 4. Ernyesi Róbert (Szegedi TE) 619, 5. Bárány Csongor (szerbiai, Beograd) 618, 6. Karsai László (Szegedi TE) 614, 7. Ivan Cech (szlovák, Podbrezova) 609, 8. Nemes Attila (Zalaegerszeg) 605, 9. Erik Kuna (szlovák, Podbrezova) 603, 10. Pete II. László (BKV Előre) 603, 11. Pintér György (Kaposvár) 602, 12. Kovács Gábor (BKV Előre) 600, 13. Földesi Zsolt (Kaposvár) 600, 14. Hűvös Zsolt (Cegléd) 598, 15. Zapletán Zsombor (Szegedi TE) 595, 16. Kovács Péter (Andau) 592 fával.
Nyolcaddöntők: Nemes A.–E. Kuna 2:0, I. Cech–Pete II. L. 2:0, Karsai L.–Pintér Gy 2:0, Bárány Cs.–Kovács G. 2:0, Kakuk L.–Hüvös Zs. 1:1, szétlövéssel: 21:22, Ernyesi R.–Földesi Zs. 1:1, szétlövéssel: 15:20, Zavarkó V.–Kovács P 2:0, Kiss N.–Zapletán Zs. 0:2 (146:156, 132:157).
Negyeddöntők: Zapletán Zs.–I. Cech 2:0, Zavarkó V.–Nemes A. 1:1, szétlövéssel: 17:15, Bárány Cs.–Földesi Zs. 1:1, szétlövéssel: 39:37, Hűvös Zs.–Karsai L. 0:2.
Elődöntők: Zavarkó V.–Bárány Cs. 2:0, Zapletán Zs.–Karsai L. 0:2. Döntő: Karsai L.–Zavarkó V. 1:1, szétlövéssel: 16:23.
Végeredmény: 1. Zavarkó Vilmos, 2. Karsai László, 3. Zapletán Zsombor és Bárány Csongor.

Triplázás vagy új első lesz? Ez volt a finálé kérdése, és az első szett alapján úgy tűnt, Karsai le tudja győzni a világ legjobbjának tartott Zavarkót. Ám a kiváló, 2009-ben és 2010-ben már szegedi versenyt nyert fiatal klasszis a második harminc vegyes dobásban egyenlített, így jöhetett a sudden victory, azaz a háromdobásos szétlövés – kilenc bábura. Ebben ezúttal az a Zavarkó volt jobb, aki korábban számtalanszor így, a szerencsefaktor szerepvállalása közepette vesztett a különböző világeseményeken. Az érződött, hogy a közönség nagyon élvezte az eseményeket – és nemcsak az egyenes kieséses szakaszt vagy a döntőt, hanem a korábbi napokat is –, a sportág ünnepén pedig a létesítményt megtöltő nézősereg mindent megkapott, ami az átalakuló, modernizálódó, így egyre népszerűbb tekét érdekessé és látványossá teszi – főként a szétlövés révén.

Nyugodtan mondhatjuk, a viadal igazi hazai sikertörténet volt, hiszen a selejtezőből a legjobb tizenhat közé öt szegedi (Karsain kívül a végül bronzéremig jutó, az elődöntőben éppen Karsaitól vereséget szenvedő, így harmadik helyen záró Zapletán Zsombor, Ernyesi Róbert, Kakuk Levente és a címvédő Kiss Norbert) került, sőt további három (Kovács Péter, Földesi Zsolt, Pete II. László) egykor szegedi volt. Érdekes, hogy a tizenhat közé csak négy nem magyar színekben versenyző tekés került (Zavarkó mellett Ivan Cech, Bárány Csongor, Erik Kuna), és a ceglédi Hűvös Zsolt révén – aki nem a semmiből került elő, hiszen volt ifjúsági sprint világbajnok – megint láthattunk egy meglepetésembert.

Zavarkó a szerb Jovan Csalics után a második, aki Szegeden triplázott – és gyanítjuk, nem az utolsó elsőségét aratta tegnap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél percnyi ráadás: azonnal hirtelen halt a Debrecen Szegeden

A férfi jégkorong OB II rangadóján a Tisza Volán Szegedi Vízmű együttese a Debrecent fogadta a műjégpályán, és hosszabbítás után legyőzte (5–4). Tovább olvasom