Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Ikszre jók voltak: Spartacus-Szeged 2011 1-1

Nyíregyháza - Megszakadt a Szeged 2011 három meccs óta tartó sikertelen sorozata: Nyíregyházán, a második félidei teljesítményével megérdemelten hozott el egy pontot a Sóstói stadionból.
Nyíregyháza Spartacus–Szeged 2011 1-1 (0-0)
Ness Hungary NB II. Keleti csoport, Nyíregyháza, Sóstói stadion, 1500 néző. Vezette: Berger József, asszisztensek: Demeter János, Szvetnyik Bence.
Nyíregyháza Spartacus: Hrabina – Ambrusz, Ur, Mészáros, Farkas – Kristófi (Montvai, 56.), Petneházi, Reznek, Pákolicz (Davidov, 80.) – Germán (Simon, 74.), Kovács. Vezetőedző: Brekk János.
Szeged 2011: Belecan – Laczkó, Petrók, Kapic (Tóth, 40.), Farkas – Markovic, Borbély – Toca, Lisztes (Geiger, 66.), Kis – Jovánczai (Varga, 81.). Vezetőedző: Tóth Bálint.

Sárga lap: Kapic (16.), Pákolicz (18.), Farkas (79.), Davidov (84.), Laczkó (86.), Belecan (91.)

Gól: Toca 67., Petneházi (74.)


Brekk János: Tartottam a meccstől, a hiányzóinkat megéreztük, a lesgólt azért megnézném a meccs után.

Tóth Bálint: Ilyen a Keleti csoport! Nüanszokon múlnak vereségek, győzelmek. Nekünk az volt a fontos, hogy három meccs után végre talpra álljunk. Nekünk már ez a döntetlen is talpra állást jelent, mert hiába játszottunk volna megint szépen, látványosan, ha kapunk három gólt. Az alaptaktika az volt, hogy az első félidőt hozzuk le ikszre. Megint megbomlott a csapatunk, Kapic sérülése nagyon rosszkor jött. Fel kellett készülnünk arra, hogy a Nyíregyháza kivár és felbomlik a védelme. Meg volt a lehetőségünk, vezettünk, de egy ilyen szabadrúgásgóllal nem lehet mit kezdeni.Vége a mérkőzésnek, megérdemelten hozott el egy pontot Nyíregyházáról a Szeged 2011.

90. perc: Mészáros balról, az alapvonalról veszélyesen ad középre, Toca szögletre ment. Szöglet. Megúszta a Szeged 2011, Berger kifelé ítélt szabadrúgást.

88. perc: Szegedi szöglet száll át a hazai ötös túloldalára, Hrabina bravúrra védi Petrók fejesét.

87. perc: Lesgólt lőtt a Nyíregyháza: Laczkó sárga lapos szabálytalansága után Petneházi a kapu előterébe ível, a szegedi védelem egy emberként lép ki, szerencsére, így lesre tudták állítani Montvait, aki így érvénytelen találatot lőtt.

86. perc:
Farkas indult meg a bal oldalon: éles középre adása minden szegedi támadó előtt méterekkel elsuhant és Hrabina hóna alatt is átcsúszott: szerencséjük volt a hazaiaknak, be is pattanhatott volna a játékszer.

84. perc: A frissen beállt Davidov rögtön be is sárgul. Tocát rúgta le nagyon csúnyán a hazai térfél közepén.

81. perc: Toca szerez labdát, a hazai térfél közepén, ráviszi Urra, majd cselt csinál mellette, kapura lő, Hrabina védi a bal lábas középre tartó kísérletet.

79. perc:
Kis és Jovánczai indul meg, a szegedi szélsőt Farkas teríti le sárgát érően. A szabadrúgást Farkas kapura lövi, Hrabina szépen véd.

78. perc: Újabb hazai szabadrúgás, ezúttal nem ívelik, lövik kapura, el is rontják, Ur kezére pattan a labda, szegedi szabadrúgás.

74. perc: Hazai szabadrúgás a szegedi térfél közepéről, kissé balról, bő 40 méterről, mégis sorfalat állít Belecan. Petneházi állt a labda mögé és jobbal hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe, 1-1.

73. perc: Küzd a Nyíregyháza, de jól tartja magát a Szeged.

71. perc: Szpari-szöglet, szépen fejeli ki Tóth.

67. perc: Szegedi szabadrúgás a hazai térfél közepéről, vezet a Szeged! Jól íveli be Farkas a labdát, átszáll a teljes hazai védelem fölött a labda, Toca lép ki, és beemeli Hrabina felett a hosszú sarokba, 0-1. 

64. perc: Hazai szöglet. Ennyi.

62. perc: Szegedi szabadrúgás a hazai térfél közepéről jobb oldalról: Farkas kapura lövi, jól is csapódik lefelé, Hrabina megint a kapufa segítségével tisztáz.

59. perc: Mészáros beívelését, fejelik ki Montvai elől, de csak oldalra, Kovács leveszi, csinál egy cselt Tóth mellett, majd tíz méterről szétlövi a bal kapufát, nagy helyzet volt.

58. perc: Megint Jovánczai, ezúttal, meghúzza  ajobb oldalon, az alapvonalról középre emel, Hrabina csak belepaskolni tud, de mázlijára nem volt mögötte vendégjátékos, így Ur eltakarítja mögüle a labdát.

57. perc: Jovánczai lép ki a jobb oldalon, picit kisodródik, ezért éles szögből jobbal lő, az oldalhálóba.


55. perc: Kovácsra ívelik fel a labdát, a csatár viszont kézzel veszi le a labdát, szegedi szabadrúgással folytatódik a mérkőzés.

53. perc: Germán elé emeli be a labdát a szegedi tizenhatosra Kristófi, aki elől Belecan szedi fel a játékszert. Iramosabb lett a mérkőzés.

50. perc: A Szeged 2011 nyom, szokás szerint, most éppen Lisztes emeli a hazai kapu fölé a labdát.

48. perc: Toca keveredik előre a hazai tizenhatosra, Jovánczai íveli elé a labdát, a szegedi idegenlégiós azonban nem találja el jól a labdát, amleyet röviden vágnak ki a hazaiak. A laszti ezért Borbély elé kerül, aki azonban felszabadít: csúnyán fölé lő.

46. perc: Pákolicz ugratja ki Kovácsot egy szegedi letámadás után, a hazai csatár azonban megint nem tudja elpasszolni a prímán kijövő Belecan mellett a labdát.

46. perc:
A második félidőt a Szeged 2011 kezdte.

Az első félidőről vagy jót vagy semmit. Ennek szellemében: .

47. perc: A félidő utolsó mozzanata, hogy Jovánczai lerúgja Rezneket. A sárgától a félidő vége menti meg.

45. perc: Kettő perc a hosszabbítás - elsősorban Kapic sérülése miatt.

43. perc: Mint a legyet, úgy kapja le Kristófi kapura emelését Belecan. A hazai középpályás jobbról 20 méterről lőtt, de nem volt erő a kísérletében.

40. perc:
Az első hazai szöglet, közben Tóth Imre áll be a megsérült Kapic helyére. Petneházi sarokrúgását szépen bólintja ki Petrók.

37. perc: Cserélni fog a Szeged, Kapic nem tudja folytatni.

36. perc: Kapicot teríti le Kovács: egy felpattanó labdára közösen akartak felugorni, de Kovács végül csak beállt a szegedi hátvéd alá. Kapicot még mindig ápolják, reméljük nincs komoly baja, nagyon csúnyán, és nagyon nagyot esett.

34. perc: Az első szöglet a Szeged 2011-é. Farkas szöglete isteni jól tekeredik a hazaiak büntetőpontjára, Petrók berobban, kapura fejeli, a középre tartó erős fejest Hrabina bravúrral üti a lécre, onnan pedig szögletre pattan. A második már koránt sem volt ilyen jó. Ez tényleg nagy helyzet volt.


32. perc: Gyere már kijjebb! - kiabálja Tóth Bálint, és igaza van: kezdi magára húzni a Nyíregyházát a Szeged. Olyannyira, hogy Pákolicz fejeli kapu felé Reznek beadását, fölé mellé nagyon sokkal.

29. perc: Petneházi önbizalma határtalan: a szegedi térfél közepéről 35 méterről lőtt, a labda majdnem átpattant a futópálya kerítésén...

27. perc: Kis iramodik meg a bal oldalon, két jó csellel betör a tizenhatosra, Liszteshez passzol, a szegedi csapatkapitánytól a labda visszapattan a fehér 5-ös elé, akinek pechjére lövését Lisztes blokkolja... Kirúgás.

25. perc:
Kristófi adott be jobb oldalról a tizenhatos vonaláról, Germán fejelt, de a labda elfáradt, mire az alapvonalig ért...

24. perc: Kis kap ezúttal egy indítást, de Ur elegánsan emelte el a vendégek támadó középpályása elől a labdát.

22. perc: Láttunk már ennél jobb meccset is... A Szegeg 2011 eddig jól tartja magát, az esélyesebb hazaiak pedig inkább a napozással törődnek, mint a focival.

19. perc: Kist vágta fel Mészáros 19 méterre a Szpari kapujától, középről, a szabadrúgást Lisztes végzi el, laposan a sorfalba rúgja, ebben több volt.

18. perc:
Egyenlít a Nyíregyháza - a sárga lapok terén, Pákolicz rúgta fel Petrókot.

18. perc: Jovánczai indulna a jobb oldalon, de nagyon hosszú az indítás, kirúgással jön a Nyíregyháza.

16. perc: Az első komolyabb szabálytalanság Kapic követi el, Berger egyből sárgát is ad neki.

14. perc: A hazaiak törnek be a szegedi tizenhatosra a jobb oldalon, de Farkas határozott volt, így felszabadult a vendégkapu, sőt ellentámadásba ment át a Szeged 2011, de a hazai védők is határozottak voltak.

10. perc: Nyíregyházi szabadrúgás a szegedi térfél közepéről, bal oldalról: tisztáz a szegedi védelem.

8. perc: Petneházi indítja Kovácsot a saját térfeléről, a laszti Belecan tizenhatosának vonalán esik le, a piros-kék csatár leveszi, de a szegedi kapus jól vetődik ki elé, így elakad benne a pöccintés. Ez első helyzetecske volt a meccsen.

6. perc:
Egy jól elvégzett bedobás után Jovánczai csleezget a bal oldalon, de beadását kivágja Ur.

4. perc: Bizonytalankodik a hazai középpálya, Reznek adja majdnem el, de Jovánczai végül nem tudja megszerezni.

3. perc: Az első kapuralövés a kékeké, Germán lőtt mellé.

1. perc: Az első szabálytalanság a Spartacusé: Kist állították meg a hazaiak a térfelük közepén.

1. perc: A hazaiak kezdenek, a belváros felé támadnak, a Szeged 2011 a tanárképző felőli kaput rohamozza.

14:58 A Szeged 2011 fehérben, a hazaiak kék felsőben kezdik a mérkőzést.


Korábban írtuk:
Mivel a televízió élőben közvetíti az összecsapást, ezért rendezik meg ilyen korai időpontban.

A kék-fekete szegedi együttes számára eljött a javítás ideje. Tóth Bálint fiai az elmúlt három meccsen vereséget szenvedtek, így több hibázási lehetőség nem fér bele, hiszen ezt azt jelentené, hogy még hátrébb csúszna a tabellán a Tisza-parti alakulat. Nem jó hír, hogy a hazai együttes, ahogy a szurkolók emlegetik, a „Szpari" 14 pontot gyűjtve már a második helyen áll a Keleti csoportban.

A Szegedből eltiltás miatt Radnai és Ulvicki nem léphet pályára. Jó hír, hogy a sérüléssel bajlódó Lisztes, Geiger, Kapic és Kéri edzett, egyedül Rézműves nem egészséges.

Ha nem tud tévézni péntek délután, tartson velünk! Honlapunk a meccset élőben közvetíti!

A Szeged 2011 várható kezdőcsapata: Trepák – Laczkó J., Petrók, Toca, Farkas – Markovics, Borbély, Lisztes, Geiger – Jovánczai, Kis R.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. kumisz 2012. október 05. 23:17
  „Sajnos elszállt a sportólókkal ( is ) a világ a pénz felé! Ezen már nem nagyon lehet változtatni! Gyakorlatilag aki többet fizet oda megyek érv érvényesül, már kb 30 éve (illetve azelőtt is , csak akkor kicsiben ). És ez nem csak ) a sportolók bűne , hanem az Őket körülvevő semmit érő, semmihez nem értő herké! Én már a koromnál fogva is láttam a hanyatlást ami nem a tehetséges sportolók hiányából adódik, hanem az évek során kialakult pénz, és nem teljesítmény központú sportolás-ból ! Az ami "régen " volt , hogy elkötelezted magad egy egyesülethez akármilyen okból kifojólag, az manapság nagyon nagyon ritka.Szeged és nagyon sok kistelepülé is "felnevelt nagyon sok tehetséget akik vagy "elsüllyedtek" vagy máshol hasznosítják a tehetségüket! Neveket szándékosan nem említek!
  És akkor még nem beszéltem az edzőkről! Sok nagyon jó edző van még Szegeden akiket azért nem foglalkoztatnak mert nem hajlandóak "benyalni" ! Meg kell nézni az összeállítást és lehetne elgondolkodni, a külföldi, idős játékosok pótlásáról!
  Off.”
 • 20. zehn 2012. október 05. 19:24
  „Milyen lagymatag semmi ez a másodosztály! Az élmezőnyhöz tartozó Nyíregyháza szerencsés pontrúgással hozta döntetlenre a meccset. A látottak alapján, semmivel nem jobb, mint a Szeged. A sok gyenge csapat közül bárki megverhet bárkit. Sajnos nekünk ez kevésszer adatott meg a szezonban, ezért állunk a tabella alsó részén. Lássuk be, a foci népszerűsítésére az ilyen és hasonló mérkőzések nem alkalmasak.”
 • 19. zodatt 2012. október 05. 19:18
  „Ebgondolat, én is minden hazain...és abban is egyetértünk, hogy Geigernek helye van a kezdőcsapatban. Elszánt, technikás, bátor srác, a szolnokiakat megbolondította néhányszor, nem rajta ment el a meccs.
  A színvonal rendkívül alacsony volt, de csak az számít, hogy pontot szereztünk, bár beakadhatott volna még egy. Amilyen játékot láttunk a tírektől az alapján akár mi is lehetnénk legalább első 5-ben. Mindegy mi volt eddig, meg kell verni a lilákat! Hajrá Szeged!”
 • 18. Tisza 2012. október 05. 17:17
  „Fölhívnám a figyelmet, hogy Tirpákiában milyen pálya van.
  Nálunk meg az, amit a jövő héten láthat ország-világ. Na ez Szeged igazi "égetése", nem egy NBII-es középcsapat!
  Miért is ez az eget verő különbség?
  Szerintem ma a lényeg az , hogy nem szenvedtünk zsinórban negyedszerre is vereséget.
  Volt 2 talált gól, Petrók valamelyik fejese esetleg bemehetett volna.
  Nomeg Toca 1-1-nél lövés helyett kitehette volna balra a lábdát,akkor talán.
  A talán azonban nem játszik, jövő héten jön Csaba, ott is csúszni-mászni kell, a képességek nem változnak egy hét alatt ,ugyebár.
  Hajrá Szeged!”
 • 17. merida85 2012. október 05. 17:10
  „Az edzo ba gyakoroltathatna a kontrakat mert katasztrofalisan megy. A helyezkedesek megvannak de ennyi..
  Grat a dontetlenhez. A Csaba ellen mar gyozni kell, ez a minimum”
 • 16. Ebgondolat 2012. október 05. 16:50
  „Nyíregyházáról bravúr volt pontosan távozni, de bosszantó, hogy a látottak alapján ott hagytunk két pontot. És végképp érthetetlen az FTC II és a Szolnok elleni minősíthetetlen produktum.”
 • 15. Ebgondolat 2012. október 05. 16:33
  „35-40 méterről gólt kapni?! Nevetséges, hogy Tóth Bálint minden héten más kapust védet! Nagy szakértelemre vall...”
 • 14. Ebgondolat 2012. október 05. 16:27
  „Na, megkaptuk a választ, hogy kell valódi támadófoci nélkül gólt szerezni! :)
  Most már le is lehetne fújni!”
 • 13. eljensokaszeged 2012. október 05. 16:27
  „erre a bohóckodásra ad pénzt botka? mondjon le!”
 • 12. Ebgondolat 2012. október 05. 16:16
  „Ez egészen elképesztő: szegedi támadásoknál maximum három ember van elől! Ez minden, de nem foci!
  Garai úr megkérdezhetné már egyszer Tóth Bálinttól, milyen elképzelései vannak a támadófociról és mennyi esélyt lát arra, hogy három támadásban részt vevő játékos gólt szerezzen nyolc védővel szemben?”
 • 11. Ebgondolat 2012. október 05. 15:49
  „Hú, de alacsony színvonalú meccs, te jó Isten! Talányos, hogy ez a Nyíregyháza hogy állhat a második helyen. A látottak alapján két góllal vezethetnénk, de álló focival ez majdhogynem lehetetlen.”
 • 10. Ebgondolat 2012. október 05. 15:40
  „Szegény Kapic ritka balszerencsés, pedig az egyik leghasznosabb tagja (lehetne) a csapatnak :(”
 • 9. Ebgondolat 2012. október 05. 15:24
  „Azt pedig végképp nem értem értem, Geiger miért nem kezdő! Több elszántság és futómennyiség van benne, mint az összes többiben, együttvéve. Talán még Kis R. az, akiben látok fantáziát.”
 • 8. Ebgondolat 2012. október 05. 15:22
  „A 20. percig nagy nudli az egész! A szokásos állófoci. Mintha büntetés járna annak, aki futni merészel. Érthetetlen! Tóth Bálintnak tényleg nem tűnik fel ez az alibizés? Vagy ez a cél?”
 • 7. roxper 2012. október 05. 13:25
  „Segítek megválaszolni: NEM!”
 • 6. Ebgondolat 2012. október 05. 12:34
  „4. zodatt 2012.10.05. 11:23
  Én minden meccsen ott vagyok! Bár az utóbbi időben már feltettem magamnak a kérdést: Normális vagy?”
 • 5. zehn 2012. október 05. 11:44
  „Akkor tessék felkötni a gatyát, nem égetni Szegedet!”
 • 4. zodatt 2012. október 05. 11:23
  „Azért a lilák elleni meccset ne a tv-ből nézzétek, gyertek ki! A péntek kora délután elég szutyok időpont.”
 • 3. roxper 2012. október 05. 10:58
  „Legalább élőben láthatja pár bolond az újabb égééést! :D”
 • 2. bambulla 2012. október 05. 09:31
  „hajrááá Szeged !!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok a Szőregi Rákóczinál

A nyár elején már beszámoltunk arról, hogy komoly anyagi gondokkal küzd a Szőregi Rákóczi megyei II.… Tovább olvasom