Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Interpingpong – az ATSK jövője

Sikeres, interpingpong elnevezésű pályázatának köszönhetően az egyesület történetének két legmozgalmasabb évére készülhet az ATSK Szeged asztalitenisz-csapata. Az 1996-ban alapított egyesület a szerbiai STK Zentával közösen közel 23 millió forintos támogatást nyert.
Ez a klubunk eddigi legnagyobb projektje – mondta Iván Zoltán, az ATSK Szeged asztalitenisz-csapatának elnöke a szombaton a Csillag téri barakképületben tartott sajtótájékoztatón. Az elnök arra célzott, hogy az ATSK a szerbiai STK Zenta csapatával közösen pályázott az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, és az Interpingpong elnevezésű projekttel a két egyesület két évre közel 23 millió forintos támogatást nyert.

A sajtótájékoztatón a klub 15 éves fennállását is ünnepelték.
A sajtótájékoztatón a klub 15 éves fennállását is ünnepelték.
Fotó: Schmidt Andrea

Az együttműködés több közös programon keresztül valósul meg, és nem csak a versenysportot, de az egészségmegőrzést, a rekreációs célú szabadidős sportot, a mozgássérültek sportját is magában foglalja.

– A „Jó szomszédok a közös jövőért" szlogen jegyében Zentán már tartottunk egy bemutatóedzést, és bár a mai alkalomra a társklubunk képviselői az időjárás miatt nem tudtak eljönni, lesz még bőven alkalmunk a közös játékra – fogalmazott Márki Ernő projektmenedzser,
Másfél évtized

A sajtótájékoztatón belül az ATSK Szeged a 15 éves fennállását is ünnepelte. Köszöntötték az alapító tagokat, a klub eddigi legnagyobb sikereinek szerzőit, valamint a támogatók is emléklapot kaptak.
hozzátéve, sikerüket növeli, hogy a 69 győztes pályázatból mindössze három volt sporttémájú.

– Először nem voltam benne biztos, hogy nyerhetünk, de utólag azt mondom, remek ötlet volt pályázni. Sikerünkkel a 2012-es és 2013-as évre a költségvetésünk fele már biztosított – mondta.

Az ATSK tehát sűrű két évnek néz elébe: szerepelnek benne további nyílt napok, iskolai pingpong-program, nemzetközi versenyek, családi sportnapok, kerekesszékesek és fogyatékkal élők részére rendezett versenyek, valamint egészség-szimpóziumok is.

Csak bírják szusszal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takaréklángon: Pick Szeged-Kecskemét 26-24

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata csak annyit adott ki magából a Kecskemét elleni bajnokin,… Tovább olvasom