Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Irány Európa és az USA!

Alig egy hónapon belül az EDF DÉMÁSZ-Szeged tizenkét versenyzője és három edzője útnak indul, hogy egyrészt szövetségi, másrészt klubköltségen több hetet is meleg vízi edzőtáborban töltsön.
Vajda Attila Portugáliába utazik. Fotó: Schmidt Andrea
Vajda Attila Portugáliába utazik. Fotó: DM/DV
Egy alapozás mindent meghatároz. Az egész versenyidényt képes jelentősen befolyásolni. A magyar kajakosok és kenusok, így a szegediek is október közepe óta készülnek az idei feladatokra – három világkupa, közte harmadikként május 23–25-én a Maty-éri, valamint Brandenburgban Európa-, Moszkvában világbajnokság –, amelyekre eddig szárazföldi edzéseken alapozhattak. Alig egy hónap múlva azonban változhat a helyzet, hiszen az EDF DÉMÁSZ-Szegedből tizenkét versenyző és három edző is megkapja a lehetőséget a külföldi meleg vízi edzőtáborozásra.

– Szükséges, kell ez a fajta felkészülés is, hiszen itthon a vízre szállás még csak álom. A magyar szövetség mellett a klubnak is hozzá kell járulnia a versenyzők költségeihez – mondanom sem kell, elég drága dolog. A kiválasztásnál a vezérelv az előző évi, illetve az idei várható eredményesség. Ebből a szempontból a felnőttek mellett kiemelten kezeltük az ifjúsági és az U23-as korosztályt, amelyeknek a Maty-éren rendezik a világbajnokságot. A helyszínek közül három már régi ismerős, viszont az olaszországi Syracusa új. Ide Kárász Anna a győri csapattal utazik, hiszen velük készül – nyilatkozta Petrovics Kálmán klubigazgató.

Kárász Anna Olaszországba megy. Fotó: DM/DV
Kárász Anna Olaszországba megy. Fotó: DM/DV
A leghamarabb a férfi kajakosok repülnek el, míg a legkésőbbi, egyben legtávolabbi induló az egyébként csongrádi származású Horváth Alexandra, aki az USA-ban tölthet el négy kemény hetet – például az olimpiai bajnok Szabó Gabriella társaságában.Négy város, két földrész

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedből tizenkét versenyző és három edző utazhat meleg vízi edzőtáborba. Nézzük, ki hová repül!

Portugália, Montebelo Aguieira, március 2–28., illetve április 11.: Vajda Attila, Szabó Gábor, Forgó Christopher, Redenczki Attilaés Vécsi Viktor edző (útvonal: repülővel Budapest, Frankfurt – átszállás, Porto, majd onnan kisbusszal, idő: körülbelül nyolc óra).

Olaszország, Syracusa, március 6.–április 4.: Kárász Anna (Budapest, Róma – átszállás, Catania, onnan kisbusszal, idő: körülbelül 6 óra).

Petrovics Máté Spanyolországba repül. Fotó: DM/DV
Petrovics Máté Spanyolországba repül. Fotó: DM/DV
Sevilla, Spanyolország
, február 25.–március 28.: Petrovics Máté, Császár Gergely, Fekete Martin, Birkás Balázs, Nagy Vendel, Tóth Attila Tas, valamint Kovács László és Hüvös Viktor edző (Budapest, Lisszabon – átszállás, Sevilla, idő: körülbelül 7 óra).

Tampa, USA, március 10.–április 10.: Horváth Alexandra (Budapest, Düsseldorf – átszállás, Tampa, idő: körülbelül 12 óra).


Sík a vezetői stábban

Az új év új struktúrát is hozott az EDF DÉMÁSZ-Szegednél. A sportszakmai átalakítás azért volt szükséges, hogy ellenőrzöttebb, tudományosabb alapú felkészülést biztosíthassanak a versenyzőknek, egyúttal átláthatóbb legyen a működés. Ehhez megvan a műszer és a technika, illetve az emberanyag is.
Ezek alapján a következő személyi változások történtek az egyesületnél: Váradi Márton kajakos- edző nyugdíjba vonult; a kenus Fürdök Gábor új csapatot toboroz a legkisebbek korosztályában; Csamangó Attila egy hónapig volt országos utánpótlás szakmai vezető, majd visszatért a klubhoz, mert edzősködni szeretne; az olimpiai ötödik kajakos, Sík Márton csökkentett üzemmódban versenyez tovább, miközben Petrovics Kálmán klubigazgató irányításával övé a szakmai vezetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick: Källman bemutatkozott, 8-as lesz a meze

"A jövőben nagy dolgokra lehet képes a Pick" - mondta az olimpiai ezüstérmes, háromszoros BL-győztes… Tovább olvasom