Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Irány Poznan!

Szeged - Két szegedi, Horváth Gábor (C1, 200 méteren) és Sík Márton (K 200 méteren a honvédos Beé Istvánnal) is indulhat a május 16–17. közötti, a lengyelországi Poznanban rendezendő kajakos, kenus olimpiai pótkvalifikációs versenyen. Mindketten megnyerték saját számukat.
– 33,881 másodperc? Nem is rossz ilyen szélben – morfondírozott a szegedi Maty-ér versenyzőknek kijelölt eredménytáblája előtt Beé István. Ha valakire, rá érdemes figyelni. Nemcsak azért, mert a Honvéd rutinos kajakosa (40 éves lesz júliusban) sok mindent át- és megélt, hanem mert szegedi társa, Sík Márton nemes egyszerűséggel motorként jellemzi a kora miatt meg Pista bácsinak becézett Beét. Szóval ő azt mondta, jó eredményt ért el a duó a K2 200 méteres fináléban. És ez az eredmény elég volt az elsőséghez, egyben a poznani olimpiai pótkvalifikációs induláshoz is.

Kajak-kenu-válogató: vasárnapi versenyek a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Mindenkinek ugyanúgy fújt a szél, különösebben tehát nem is foglalkoztunk vele – vélte az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai ötödikje, Sík a tegnap délelőtti, sikeresen megvívott döntő után. – Azzal sem igazán törődtünk, hogy mit csinálnak az ellenfeleink, pedig voltak egészen jó párosok. Egyszerűen csak magunkkal és az első hellyel voltunk elfoglalva, és igazoltuk, hogy megérte a sok munka és a lemondás, amikor két hónapig Dél-Afrikában edzőtáboroztunk. Beé Pista pedig szerintem jobb, mint valaha, úgy tol, mintha motor lenne mögöttem.
Így kezdődött, majd hasonlóan, pótkvalifikációs indulást érő sikerrel ért véget szegedi szempontból a vasárnap. Sík mellett ugyanis az EDF DÉMÁSZ kenusa, Horváth Gábor is első lett C1 200 méteren. Mindössze kilenc ezreddel.

Eredmények

Olimpiai pótkvalifikációs válogató, Szeged, Maty-ér, a győztesek és az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE versenyzőinek eredményei, férfiak, C2 1000 m: 1. Korisánszky Dávid, Korisánszky Péter (Csepel). K2, 200 m: 1. Sík Márton, Beé István (EDF DÉMÁSZ-Szeged, Honvéd). K1, 1000 m: 1. Paumann Dániel (MTK), 2. Hasanovic Dávid (EDF DÉMÁSZ-Szeged). C1, 200 m: 1. Horváth Gábor (EDF DÉMÁSZ-Szeged).
Tájékoztató verseny, a győztesek és a szegediek eredményei, nők, K1, 500 m: 1. Horváth Alexandra, 3. Seprenyi Sára (mindkettő EDF DÉMÁSZ-Szeged). C2, 500 m: 1. Takács Kincső, Lakatos Zsanett (mindkettő Győr). C1, 200 m: 1. Takács K. K1, 200 m: 1. Seprenyi S. Férfiak, C1, 1000 m: 1. Vajda Attila, 3. Makai Tibor, 6. Fürdök Gábor. K2, 1000 m: 1. Dombi Rudolf, Kökény Roland (Építők, Esztergom), 6. Petrovics Máté, Hasanovic D., 7. Bozsik Gábor, Császár Gergely (mindkettő EDF DÉMÁSZ-Szeged). K1, 200 m: 1. Dudás Miklós (Bomba AVSE), 7. Győrfi Tamás (EDF DÉMÁSZ-Szeged).

– És ez éppen elég volt a győzelemhez, ahogy az időeredményem is. Ilyen oldal- és szembeszélben lehetett volna jobb is, de nem lehetek elégedetlen. Az ellenfelek azok voltak, akikre számítottam, és az ötödikként végző Bozsik Attilát sem szabad leírni. Ha megszerzem a kvótát, akkor még vele is számolni kell az indulásért. Egy hosszú felkészülés végére esett ez a verseny, és inkább pszichésen viselt meg a tortúra. Muszáj edzenem, hiszen bő egy hét van a kvalifikációs versenyig, amelyre jövő hétfőn utazunk el – mondta Horváth.

A két szegedi érdekeltségű egység mellett C2 1000 méteren egy győri testvérpár, Korisánszky Dávid és Péter, valamint K1 1000 méteren az MTK-s Paumann Dániel harcolhat majd Poznanban a hiányzó kvótákért. Ne felejtsük el megemlíteni a Paumann mögött beérő szegedi Hasanovic Dávidot, aki figyelemre méltóan versenyzett.

És akkor a tájékoztató szegedi szemszögből: mindenki láthatta, hogy C1 1000 méteren Vajda Attilát itthon továbbra sem lehet megközelíteni, az olimpiai bajnok edző- és klubtársa, Makai Tibor harmadik helye ugyancsak kiváló eredmény; a női élmezőny távollétében Horváth Alexandra és Seprenyi Sára is nyert egy-egy aranyérmet; két kajakpáros (Petrovics Máté, Hasanovic és Bozsik Gábor, Császár Gergely) az olimpiai négyesek kialakítása szempontjából biztató helyen végzett, illetve Douchev-Janics Natasa nevelt fia, Kristijan Andrianov Douchev győri színekben lett harmadik K1 200 méteren. Soha rosszabb hétvégét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikszeltek az NB III-as megyei focicsapataink

Két meccs, két pont: Tisza Volán-HFC 1-1, Gyula-Makó 0-0 Tovább olvasom