Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Írek és vizsgák között

Szeged - A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata már január 2-án megkezdte felkészülését. Az OB I küzdelmei február közepén folytatódnak, a hatodik helyen álló együttesnek addig egy bravúrra is készen kell állnia.
A fiatalokból álló együttesek átka, hogy a kemény téli alapozás alatt a játékosok többsége edzés mellett a vizsgákra is készül. Így van ez a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapatánál is, de tagjai ennek ellenére sem kaptak hosszú pihenőt. Idei első edzésükre már január 2-án sor került, ugyanis a február közepén folytatódó bajnokság eddigi tapasztalatai alapján még van mit csiszolni a tehetségeken.

– Gyorsítanánk a játékunkat, pontosítanánk a támadások befejezéseit, de ami ennél is fontosabb, szeretnénk hatékonyabbá tenni a védekezésünket. Ebben ezen a héten a dublini egyetem amatőr csapata segít nekünk, a későbbiekben pedig a Hungerit-Szentesi VK is edzőpartnerünk lesz, itthon és a Kurca-parton egyaránt – vázolta a programot a vezetőedző, Lakó Gábor.

Az OB I félidejében a hatodik helyen áll a Szeged. Az 5. Héraklész elleni vereség nem volt bekalkulálva, a decemberben junior világbajnoki ezüstérmet szerző válogatott ellen Lengyelék mindenképp revánsot vennének, de a négypontos különbség miatt ez sem lenne elég a helycseréhez.

– Legalább egy bravúrra szükségünk lesz tavasszal, ezért is fontos, hogy az élmezőny tagjaival végig szoros találkozókat vívjunk. Reméljük, tudunk pozitív meglepetést okozni – mondta a mester, akit a női vízilabda jövőjéről is kérdeztünk, hiszen a szövetség új elnöke, Kemény Dénes többször nyilatkozta: a szakágat erősíteni kell.

– Ehhez mindenképpen több élvonalbeli csapatra lenne szükség. A remek férfi együttesekkel bíró vidéki városokban, mint például Debrecen és Szolnok, elengedhetetlen a női vonal erősítése. Ez csak egy lépés, de talán a legfontosabb – jelezte Lakó Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktorna Algyőn

Második alkalommal rendezik meg az algyői Fehér Ignác Sportcsarnokban a Portörő Lajos kispályás labdarúgó emléktornát. Tovább olvasom