Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 8°C | 17°C Még több cikk.

Ismét páros mérkőzés Újszegeden

Ismét páros meccs az újszegedi sportcsarnokban! Ma 16 órakor megkezdi a férfi kézilabda NB I rájátszásában az első, három győzelemig tartó menetelését a Pick Szeged a Dunaferr ellen, majd 18.30-tól a női kosárlabda negyeddöntő harmadik meccsén az elődöntőbe jutás a tét a Szeviép-Szeged és a Zala Volán közt.
A Pick Szeged ma az eredeti időpontnál (17) egy órával hamarabb (16) megkezdi párharcát a Dunaferrel. A két együttes küzdelme három győzelemig tart. Ebben a versenyfutásban előnyt élvez a Pick Szeged, hiszen a sorsdöntőnek számító találkozókon, az elsőn, a harmadikon és esetleg az ötödiken, pályaválasztó lesz. Azonban ez nem jelenti azt, hogy könnyű percek várnak a tavalyi ezüstérmes Tisza-partiakra.

– Úgy látom, a csapat felkészült a Dunaferre – jelentette ki Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke. – Nem kétséges, nekünk győzelemmel kell kezdenünk. A célunk, hogy minél gyorsabban túljussunk a Dunaújvároson. Azzal mindenki tisztában van, hogy ellenfelünk fiatalos, lendületes játékot produkál, de ésszel, szívvel és lelkesedéssel legyőzhető. A Veszprém elleni győztes meccsünket tekintjük kiindulási alapnak. Legalább ugyanolyan teljesítményt várunk minden egyes játékosunktól.

A sportvezető ezután arról beszélt, hogy egységes arculatot vár a csapattól, s a győzelem nemcsak a klubvezetés, hanem a szurkolók és a szponzorok elvárása is, hiszen minimális cél az, hogy döntőt vívjon a Pick Szeged, amely pedig Bajnokok Ligája részvételt jelentene a következő bajnoki évben is.
– A Dunaferr jó csapat, de a Pick Szegednek jobbnak kell lenni! – fogalmazta meg Lele Ambrus.

Vladan Matics edző pedig arra a kérdésre, hogy vajon a Dunaferrnek van-e előnye abból, hogy az elmúlt hét végén két fontos mérkőzést vívott a Magyar Kupa négyes döntőjében, vagy a Pick Szegednek kedvezett az, hogy majdnem három hetet zavartalanul készülhetett a play-offra, a következő választ adta:
– Természetesen az a véleményem, hogy nekünk van előnyünk. Győznünk kell. Már csak azért is, hogy visszavágjunk a februári csúfos vereségünkért.

Ma 15 órakor nyit a jegypénztár, hogy legyen idő a belépő megváltására.

S.J.

Élet-halál mérkőzés vár a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatára, amely a két győzelemig tartó bajnoki negyeddöntőben 1:1-re áll a Zala Volán ellen. A párharc harmadik felvonása előtt a szegediek vezetőedzőjével, Peresztegi Nagy Ákossal beszélgettünk.

– Túltette már magát a szerdai zalaegerszegi vereségen?
– Az a mérkőzés a múlt, és nekünk most mindenképpen a jelenre kell összpontosítanunk. Részletesen elemeztem az első két találkozó felvételeit, amelyek alapján egyértelmű a botlás oka. Védekezésben jó egy méterrel hátrébb voltunk, mint a szegedi meccsen, az ellenfél pedig kihasználta, hogy területet hagytunk neki. Ebben az idényben Pécsett és Sopronban sem kaptunk kilencven pontot, Egerszegen viszont igen, és ez mindent elmond a teljesítményünkről.

– Talált pozitívumokat is a csapat játékában?

– Húszpontos hátrányból többször is visszakapaszkodtunk tíz pont közelébe, de a lélektani küszöböt nem tudtuk átlépni, mert mindig közbejött valami. Hol egy bosszantó hiba, hol egy extra kosár a zalaiak részéről, és bevallom, a Forrai játékvezető által kiosztott technikai hibát sem nagyon értettem, mivel semmi csúnyát nem mondtam.

– Előfordulhat, hogy az első mérkőzésen aratott negyvenegy pontos siker túlságosan megnyugtatta a játékosokat?

– Nem kizárt, bár ennek különösebb jelét nem lehetett felfedezni a kezdés előtt. A zalaiak rendkívül motiváltak voltak, és nekünk legalább ilyen tűzzel kell szombaton pályára lépnünk. Az egész szezonunk kárba veszhet, ha nem tudunk bejutni az elődöntőbe. Időben kaptuk ezt a pofont, remélem, tanultunk belőle.

– A két csapat, mint a tenyerét, úgy ismeri egymást. Előkerülhet még bármiféle meglepetés a repertoárból?
– Nagy trükkökre senki ne számítson, ezzel együtt mindkét félnek lehetnek még eddig ki nem játszott ütőkártyái. Sokat beszélgettem a játékosaimmal, próbáltam minden egyes apróságra felhívni a figyelmüket. A Zala Volánban a második mérkőzésen az amerikai Creamer és a bolgár Milkova is szinte végig pályán volt, ráadásul most nekik kell utazniuk, és a fáradtság is döntő tényező lehet. Óriási taktikai csata várható, amelyben a szurkolóink is nagyon sokat segíthetnek.

M. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilas István kidőlt a sorból

Legalább háromhetes kényszerpihenő vár Nyilas Istvánra (képünkön), a Bodrogi Bau-Vásárhelyi… Tovább olvasom