Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Ítélet csütörtökön

A Magyar Vízilabda-szövetség versenybírósága helyett a fegyelmi bizottság hozza meg csütörtökön az első fokú ítéletet a 11–8-as hazai sikerrel zárult Szeged Beton–Újpest férfi pólómeccsel kapcsolatban, melyet a vendégek – műhibára hivatkozva – megóvtak.
Tegnap nem történt semmi. Pedig kellett volna. Délelőtt 11 órára volt kitűzve a Szeged Beton– Újpest mérkőzés tárgyalása. Mint ismeretes, a 11–8-as hazai győzelemmel véget ért találkozót a vendégek műhibára hivatkozva megóvták. Azt sérelmezték, hogy 0–0-ás állásnál az első negyedben az egyik szegedi pólóst a kiállítási idő előtt engedték vissza a vízbe, s jóllehet ez ellen ágáltak, tiltakozásukat nem vették figyelembe. A fővárosiak az eredmény megsemmisítését és az újrajátszás elrendelését kérték a szövetségtől.

Meg is jelentek az ügy résztvevői – így a versenybíróság öt tagja, a szegedi összecsapás két játékvezetője, Kosztolánczy és Petik, a találkozó zsűrijének tagjai, az Újpestet négyen képviselték, a Szeged Beton VE-t pedig Juhász György szakosztály-igazgatója. Mindenki kíváncsian várta, hogyan, miként zajlik majd le az óvási ügy tárgyalása, amikor Szentgyörgyi Ferenc, a versenybíróság elnöke furcsa bejelentést tett.

– Elmondta, a szövetség jogászai tíz perccel ezelőtt tájékoztatták, hogy ügyrendi hiba miatt nem lehet lefolytatni a tárgyalást – közölte lapunkkal Juhász György. – Azért, mert a versenybíróságból ketten érintettek az óvási ügyben. Ez azt jelenti, hogy a fegyelmi bizottsághoz kerül át a tárgyalás, ennek időpontja csütörtök 12 óra. Azon is ott leszek, ugyanolyan nyugodt lelkiismerettel utazom ismét Budapestre. Egyébként már most is azt láttam az újpesti képviselőkön, hogy isten igazából ők sem hisznek az újrajátszás elrendelésében.


Én megköszönném

Ha én lennék Juhász György, biztos, hogy nem látnék a méregtől. A Szeged szakosztály-igazgatója oda-vissza fölöslegesen autókázott le 350 km-t, fizetett ki tízezer forintot, az idő és az energia elpocsékolásáról nem is szólva. Én bizony kiakadnék, ha azt közölnék velem, a jogászok kiderítették, ügyrendi hiba miatt átküldik egy másik bizottságnak az ügy felderítését. Egy hete tudott volt már a meghallgatás hétfői időpontja, ennyi idő állt a jogászok rendelkezésére, hogy rájöjjenek, fennáll az összeférhetetlenség veszélye. Úgy látszik, kevés volt. Én azonnal megköszönném eddigi munkájukat... 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százszázalékos a Szeged Beton VE férficsapata

A férfi vízilabda OB I második fordulójában nem borult a papírforma: a Legrand-Szentesi VK kikapott… Tovább olvasom