Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Itthon nincs kegyelem: A-Híd Szeged VE-Honvéd 7-6

21 forduló után is veretlen az A-Híd Szeged VE csapata. Szivósék többször vezettek 3 góllal is, végül 7-6-ra győztek Gergelyék ellen.
A-Híd Szeged VE-Groupama Honvéd 7-6 (2-1, 2-2, 3-1, 0-2)
Vodafone férfi vízilabda OB I, 21. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 250 néző. Vezette: Fekete Balázs dr., Marjay Zsolt.

Szeged: Molnár D.- Hegedüs 1, Török 1, Molnár T. 2, Younger 1, Juhász 1, Szivós. Csere: Decker Á., Kunac 1, Varga P., Kayes, Márkus, Vincze M. Edző: Vincze Balázs.

Honvéd: Gergely - Mátyás 2, Steinmetz B. 1, Kiss G. 1, Fülöp, Tóth Bendegúz, Jansik. Csere: Hangody Gy., Boros, Jakab, Jávor, Marnitz 1, Hangody L. 1, György. Edző: Vad Lajos.

Emberelőny: 7/4 ill. 5/1.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Vincze Balázs: Gyengén pólóztunk, ma csak a győzelemnek örülhetünk.

Vad Lajos: Elsőszámú centerünk nélkül is derekasan helyt álltunk. A csapatépítés tekintetében a startvonalról indulunk.


4. negyed (0-2)

8. perc: Deckertől szedik el a labdát, de Younger jól védekezik, kifelé jár a szabad. Megtartjuk a labdát, Szivós már Gergellyel társalog, amíg le nem telik az idő. Továbbra is veretlenül áll az A-Híd a tabella élén.

7. perc: Kunac lövi telibe Gergelyt, indulhatnak is a zöldsapkások. Addig támad a Honvéd, hogy csak kap egy fórt, de Szivós azonnal elszedi az átadást.

6. perc: Steinmetz Ádám lóbál, végül csak ellövi, de kivágódik a labda. Megint kontra nálunk, Szivós is kérdően néz. Jogosan. Kayes visszaszerzi a labdát, Juhász hozza fel.

Itthon nincs kegyelem: A-Híd Szeged VE-Honvéd 7-6. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Török bekkel jól, Younger kapja Molnár Dávidtól a labdát. Mátyás is hasznosan védekezik, a Honvédé a labda. Előnyben a fővárosi gárda, újabb időkérés.

4. perc: Molnár Dávid védése után indulnánk, de visszafújják a bírók. Megint nem értjük. A nagy csapkodásban végül Hegedüs szerez labdát és előnyben jöhetünk. Időt kér Vincze Balázs. Szépen megy körbe a labda, Molnár Tamás vállalja el a szélen, de Gergely fogta a rövidet.

3. perc: Youngertől érkezik a labda Kunachoz, picit magas, így segítenek neki abban a védők, hogy biztosan ne érje el. Molnár Tamás ellen ítélnek ötméterest, nem csak a játékosok, a közönség is sérelmezi. Kiss Gergely áll oda, a kapufa segített. 7-6.

2. perc: Szivós nem éri el a labdát, Gergely hozhatja játékba. Molnár Dávid védi Marnitz első lövését, a másodikat már nem. 7-5.

1. perc: Nem is kell mondanunk, Török nyeri az utolsó ráúszást is. Az első támadás azonban nem lett eredményes. Mátyás szabaddobása elakad a blokkban, jöhetünk.

3. negyed (3-1)

8. perc: Decker küzd Hangody Györggyel a nyakában a labdáért, végül a Honvéd támadhat a hajrában. Juhász szerzi meg a labdát, átlövi Gergelynek, ez a vége.

7. perc
: Előnyben a Szeged, Younger kapásból kilövi a hosszú sarkot. 7-4.

6. perc: Lassan nem találunk jelzőt Molnár Dávid teljesítményére, továbbra is 70 százalék fölött véd.

Itthon nincs kegyelem: A-Híd Szeged VE-Honvéd 7-6. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc
: Juhász előnyből állítja vissza a kétgólos vezetést. 6-4.

4. perc: Molnár Dávid továbbra is remekel a kapuban. Kunactól veszik el a labdát. Kiss Gergely ejtené át a szegedi hálóőrt, de Molnár Dávid a kapufára tolja a labdát.

3. perc
: Szegedi fór majd Hegedüs-gól. Jó párosítás. 5-4.

2. perc: Decker pattint a szélről, Gergely fejjel védi a lövést. Előnyben jöhetnek a fővárosiak, időt kér Vad Lajos. Kiss Gergely adja a kiemelkedő Mátyásnak aki Molnár Dávidba húzza a labdát. A ráadás ugyanez a figura, de Mátyás most betalál. 4-4.

1. perc: Töröknek most kellett egy kis szerencse, de így is elhozzuk a labdát. Molnár kapná középen a labdát, de Jansik elcseni a passzt. Utána Mátyás passzolja el magát, indulhatunk.

2. negyed (2-2)

8. perc: Jansik hiába csavar a kapuba, nem ér a gól. Jöhet újra a Honvéd, de Kiss Gergely félpályás lövése a blokkban ér véget.

7. perc: Molnár Dávid szedi le az ejtést, a statisztika szerint 70 százalékkal véd a fiatal kapus.

6. perc: Juhász Zsolt cseni el a labdát, a szélen vinné fel, de lemaradnak a többiek. Végül Kayes kapja centerben, de nincs újabb gól.

Itthon nincs kegyelem: A-Híd Szeged VE-Honvéd 7-6. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc:
Előnyben a Szeged, Kayes azonnal rávágja centerből, Gergely karja nem tudjuk, hogy került a labda útjába. De sajnos ott volt. Molnár Dávid továbbra is parádés.

4. perc: Kunac labdája nem úszik át a gólvonalon, nem sok kellett. Steinmetz Barnabás nem rontja el a ziccert, egyre jön vissza a Honvéd. 4-3.

3. perc: Gyorsan véget ér a Honvéd támadása, Juhász húzza meg a szélen. Végül csak a Honvéd támadhat. Molnár megint hatalmasat véd, nagyon elkapta a fonalat. Egyből be is mutat egy újabb hárítást.

2. perc
: Younger csinál helyet magának középen, Töröktől érkezik a labda, de vele együtt három védő is. Mátyás nem engedi leszakadni csapatát, 3-2. Molnár kapja Kunactól a labdát, szépségdíjas játék. 4-2.

1. perc
: A 13-asok csatáját ugyanolyan könnyedén nyeri Török, mint az első ráúszásnál. 20 másodperc alatt büntetőt harcol ki a Szeged, Török bepattintja Gergely mellett. 3-1.

1. negyed (2-1)

8. perc: Jansik kapná a kapu előtt, de Kunac jól fogta. Az utolsó támadás a miénk lenne, de Hegedüstől elveszik a labdát. Jansik most a másik oldalról suhintja rá, Molnár Dávid ezt is védi. Ez a vége.

7. perc: Letelik a Honvéd támadóideje, mi jöhetünk. Jöhetnénk, ha Hangody László nem lenne résen, és ne lopná el a labdát. Kiss Gergely ejtését Molnár Dávid tolja ki, sarok.

6. perc: Kunac lelkesedik fel a gólon, kiküldik a bírók, Hangody László értékesíti az előnyt. 2-1. Decker andá be Kayesnek, de hosszúra sikerül, Gergely vetődik rá.

Itthon nincs kegyelem: A-Híd Szeged VE-Honvéd 7-6. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc
: Tóth Bendegúz kezéről szedik le a szegediek a labdát, Juhász indulhat meg vele. Kayes harcol ki fórt, Kunac nem sokat gondolkodott. 2-0.

4. perc: Jansik is megszórja Molnár Dávidot, de megint véd a fiatal kapus. Török áll bele egy lövésbe, éppen csak eltekeredik a kapu felett.

3. perc: Steinmetz Barnabás engedi el, de Youngerben elakad a labda. Kayes kapja centerben a labdát, ketten nyomják víz alá, de nem szólnak a bírók.

2. perc
: Szegedi előny, de Kiss Gergely elhalássza a labdát. Szivós szerez labdát, majd indítja Molnár Tamást, aki átejti Gergelyt. 1-0.

1. perc: Török könnyedén hozza el a labdát, de az első támadásból nincs gól. A másik oldal se szerencsésebb, Molnár Dávid lekapja a vendég lövést.

19.00: Csapatunk játékosai egy nagyobb pénzösszeget dobtak össze a 11 éves rákosbeteg szegedi Romics Rolandnak, illetve a teljes jegybevételt is felajánlotta az A-Híd Szeged VE beteg kisfiúnak. Az összeget dr. Molnár Tamás fogja átadni a családnak.

18.45: A mai meccsen Kiss Csaba és Somogyi Balázs nincs a keretben, viszont újra lehetőséget kap Vincze Márk és Márkus Martin is.

18.40: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A csapatok már a vízben, rövidesen kezdődik a találkozó.

Korábban

– Teniszezett?
– A feleségemmel ütögettem, mozogtam egy jót a Gellért Szabadidőközpontban. Budapesten a sok utazás miatt erre nem volt időnk, itt Szegeden szerencsére a szabadidőnket a teniszre tudjuk szánni. Kellemes volt sportolni, már sütött kint a nap, ez pedig még szebbé tette a játékot.

– Mióta teniszezik?
– Még újpesti játékosként kezdtem játszani Nitsovits Tamással (egykor szerepelt a szegedi csapatban is – a szerk.), aki a legjobb barátom még most is. Vérre menő csatákat vívtunk, nagyon sok időt töltöttünk együtt, a póló mellett sokat teniszeztünk.

– Volt kedvenc játékosa?
– Persze! Én a Borg, Connors, Chris Evert, Navratilova időszakon nőttem fel. Utána jött Agassi, Becker, Edberg, majd napjainkban Federer, Nadal és Djokovics. Őket kedveltem, illetve kedvelem leginkább.

– Hétfőn este remek játékkal nyert a csapata 11–7-re a Vasas otthonában. Sok gratulációt kapott?
– Rengeteget. Telefonon, személyesen, és SMS-ben is érkeztek a gratulációk. Örültem neki, de azért azt mondtam a meccs után a játékosoknak, hogy a helyén kell kezelnünk az eddigi győzelmeket, maradjunk továbbra is szerények és alázatosak. Ez nagyon fontos!

Ma 19 órakor: A-Híd Szeged VE-Honvéd. Fotó: Frank Yvette - galéria

– Elégedett volt a produkcióval?
– Igen, persze lehetett volna több góllal is nyernünk, hiszen hibáztunk, de sokszor az egygólos győzelem is sokat ér. A Vasas elleni siker hitet kell, hogy adjon a folytatáshoz. Akkor van ennek értéke, ha az olyan meccseket, mint amilyen éppen a mai Honvéd elleni hazai bajnokink is, megnyerjük.

– Sokan kérdezik, hogy bírja majd a terhelést az A-Híd Szeged VE?
– Egy év alatt sokat változtunk. A nyáron igazolt két játékossal, Szivóssal és Deckerrel sokat erősödtünk, illetve a keret többi tagja is sokat tesz azért, hogy eredményesen és jól játsszunk. Ennek a két
összetevőnek köszönhetjük, hogy eddig jó úton járunk. A Partizan elleni BL-meccs után egy kemény alapozást végeztünk el, és ennek érződik a hatása. A tavalyi szezonban nemcsak fizikálisan, hanem pszichésen is elfáradtunk, ebből sokat tanultunk.

– A Vasas ellen is látszott, hogy mindenki egyfelé húzza a szekeret, egységes a csapat.
– Ez nagyon fontos. Van olyan meccs, amikor egy-egy klasszis akár három vagy négy gólt is szerez, a többiek pedig teszik a dolgukat, azt amit kértem tőlük, megcsinálják. Csapatként működik, és ez a későbbiekben is fontos lesz, hiszen így érhetjük el a kitűzött célokat. Kedd este éppen ezért nem vezényeltem edzést, hanem a Forrás Hotelben bowlingozni voltunk, ezzel is építve a csapategységet.

A bajnokság állása
1. A-Híd Szeged 20 19 1 0 244–146 58

2. Eger 20 18 1 1 269–118 55
3. Vasas 18 15 2 1 191–121 47
4. Szolnok 20 15 1 4 238–118 46
5. Debrecen 19 12 2 5 202–154 38
6. Honvéd 20 12 1 7 164–158 37
7. BVSC 19 10 0 9 183–169 30
8. Szentes 19 8 0 11 170–206 24
9. OSC 19 6 3 10 148–206 21
10. Juniorválogatott 20 4 1 15 167–236 13
11. EKF-Eger 18 3 0 15 115–189 9
12. PVSK 18 3 0 15 144–224 9
13. FTC 18 2 0 16 121–191 6
14. Kaposvár 20 1 0 19 129–249 3

Olvasóink írták

 • 5. BarnaMiklós 2013. március 08. 16:31
  „Minden elismerésem az A-Híd Szeged csapatának a felajánlásért!!!
  Én sem hallottam a bejelentést a helyszínen.
  Meg kell viszont védenem a B-közepet, akik minden elismerést megérdemelnek a csapat állandó, lelkes buzdításáért.
  Egyszerű megoldást javaslok a Tisztelt Tájékoztatónak a jövőre nézve: meg kell kérni Cattániékat, hogy egy fontos bejelentés miatt, annak elhangzásáig függesszék fel a rendeltetésszerű szurkolást. Ennyi. Állítom, hogy a bejelentés meghallgatása után zúgott volna a B-középtől a: Taps és a Szép volt Fiúk! A Szívük a helyén van ugyanis és nincs miért szégyenkezniük...nem volt szándékos a bejelentés túlharsogása. Örüljünk, hogy vannak!”
 • 4. zoli100 2013. március 07. 09:01
  „Gratula a győzelemhez,ezért is 3 pont jár :D Valóban nem sokan tapsolták meg a játékosok felajánlását a beteg kisfiúnak!”
 • 3. Zotya100 2013. március 06. 23:25
  „Hát, a végén azt hittem, a döntetlen jut csak nekünk. Voltak buta dolgaink, voltak rossz bírói döntések, de végül csak sikerült! Molnár Dávid remekül védett, minden dícséretet megérdemel!
  Az elvakult szurkolók szégyene, hogy végigdübörögték azt a fontos hírt, amit a meccs előtt bemondtak, így szerintem nem sokan hallották, ők főleg nem.
  "Csapatunk játékosai egy nagyobb pénzösszeget dobtak össze a 11 éves rákosbeteg szegedi Romics Rolandnak, illetve a teljes jegybevételt is felajánlotta az A-Híd Szeged VE beteg kisfiúnak. Az összeget dr. Molnár Tamás fogja átadni a családnak."”
 • 2. roxper 2013. március 06. 20:11
  „Ez szorosabb volt, mint gondoltam, kár hogy a digi nem adta!”
 • 1. BarnaMiklós 2013. március 06. 11:21
  „Kedves Körte! A földi álmod valóra vált a Csapatod és Mestere tetteiben...
  Öröm látni Őket! Köszönjük!
  Alázattal, s ehhez illő szerénységgel - ahogy a Mester mondotta - kívánom, hogy a Széchenyi téren ezen a tavaszon kétszer legyen a Csapattal olyan ünneplés, amilyen még nem volt!
  Hajrá Fiúk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsidők, csúcsdobások

Budapest - A Titán TC versenyzői a hétvégén az ifjúsági és junior fedett pályás magyar atlétikai… Tovább olvasom