Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Janics-ügy: egyelőre nem érkezett pénz a magyar szövetséghez

Egyelőre nem érkezett pénz a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ) a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa országváltásával kapcsolatban.
Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: éjfél a határidő, de ha valaki esetleg ma átutalja a pénzt - mondjuk Szerbiából -, akkor elképzelhető, hogy az csak a jövő héten jelenik meg a szövetség számláján.

"Ha nem érkezik meg az általunk kért összeg, akkor automatikusan életbe lép az elnökség múlt heti határozata, azaz hogy nem járulunk hozzá a versenyző országváltásához" - fogalmazott Ábrahám, megerősítve, hogy a nemzetközi szövetség felé november 30-ig kell jelezniük ezzel kapcsolatos döntésüket.

Az MKKSZ elnöksége egy hete úgy határozott, hogy felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót (42 millió forint) kér a távozó sportolóért, s az összeget bárki befizetheti. Ha ez nem történik meg, a bácskapalánkai születésű, magyar-szerb kettős állampolgár, 30 éves Douchev-Janics Natasának két esztendőt ki kell hagynia, mielőtt újra versenyezhet.

Bár férje, a bolgár Andrian Douchev jogán a kajakos Bulgáriában mindenféle engedély nélkül azonnal versenyezhetne, ő egy korábbi nyilatkozatában kijelentette: egyetlen választása Szerbia, és nem kívánja bolgár színekben folytatni a pályafutását. A helyi sajtó az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy Szerbia egy villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Douchevet, s akkor Douchev-Janics Natasa már jövőre indulhatna a világversenyeken szerb színekben.

Közben a Nemzeti Sport szerdai számában arról számolt be, hogy a klasszis kajakos kedden elköltözött Magyarországról, és férjével együtt Szerbia felé vette az irányt. Csonka Gábor, a sportoló menedzsere a lapnak elmondta: Douchev-Janics Natasa úgy döntött, "mindent feléget" maga mögött, mindent elad Magyarországon.

Olvasóink írták

 • 11. bömi 2012. november 01. 17:34
  „7.klj-54 2012.10.31. 17:37:TE JÓ ÉG!!!!A kettőt ne hasonlítsd már egymáshoz!!!”
 • 10. kreatív 2012. november 01. 15:45
  „Mindaz ami történik a magyar <moderálva> olimpia centrikus közgondolkodásnak köszönhető! A szerbeknek teljesen igazuk van! Nem mondhatjuk, hogy Szerbia nem sportnagyhatalom! Ráadásul olyan sportágakban, amelyek ÖNÁLLÁTÓ, NÉPSZERŰ, KÖZKEDVELT, SZÉLES TÖMEGBÁZISON ALAPULÓ szakágak! A kajak-kenu NEM ILYEN! Csak nálunk áldoznak ennyit erre, az olimpiai programból lassan kiszálló sportágra! ÉBREDJETEK már fel! <moderálva>sok közpénzt áldozunk arra, amelyre a reális értékrendű szerb sportvezetés egyetlen egy dinárt sem szán!!!! OTT AZ ISKOLAI SPORT A PRIORITÁS ! MI ennek az eredménye? Kapcsold be a sportadókat a TV-den és láthatod!!!!
  A szegedi sarki boltban az eladó nem ismeri n.j.d-et, nem tudja hány aranyérmet szereztünk az olimpián, hány érmet lapátolt össze d.j.n! Ő egyet tud: NAGYON DRÁGA A VILLANYSZÁMLA!!!!

  d.n.j. igazi "példakép", mint MAGYAR olimpiai bajnok, a feltörekvő fiatal generáció számára, egyben állatorvosi lova, és hű tükre a magyar kajak-kenu életnek!!
  Hogyan köszörülhető ki a MOB hatalmas hibája?!

  1. Vissza kell vonni érmeit ( az olimpiaiakat is! ) !
  2. A MOB-nak kezdeményezni kell a sportág megszüntetését az olimpián! A kajak-kenu sportág törlése az olimpiai programból azonnali tisztulást eredményezne honi kajak-kenu berkekben! Minden résztvevőnek becsületes munka után kellene néznie !!!!”
 • 9. gubanc 2012. november 01. 09:01
  „Natasának igaza van. Szerbiában van neki munka, itt nincs. Az egymillió munkahelyből egymillió megszűnt lett. se pénz, se posztó. már demokrácia se. mindent felrúgtak, mindent elmebeteg módjára átszerveztek. A sportot is.
  A Bárkát megnyitni meg esztelenség. Havonta négy kocsma zár be.”
 • 8. Tambitoma 2012. november 01. 08:42
  „Megint a kamu.
  A pénz megérkezése van meghatározva! Nem az átutalás indítása.
  És átutalást szerződés feljegyzés megállapodás után indít valaki.
  Komolyan ez szappanopera és bulvár helyzet!
  Menjen szedje össze a cuccát.
  Bizonyosan vannak a szövetségben szakértők vannak a szponzoroknál szakértők vannak a a sportoló menedzserénél szakértők kik pontosan tudják a jövőt.
  Csak éppen lesajnálják a közvéleményt egy igaz nyilatkozattal.
  Ez van ez a stílus.”
 • 7. klj-54 2012. október 31. 17:37
  „@gavallér:
  Elvi kérdés.
  Ez a lány amit elvállalt megtette.
  Puskás pedig katonai esküjét felrúgva dezertált itt hagyva 10 millió embert.
  Úgy jön ide, hogy a sok ostoba képtelen megérteni azt, hog yitt adok-kapok van.
  Kapott pénzt adott érmeket.
  Ennyire egyszerű!”
 • 6. gavallér 2012. október 31. 15:44
  „Sosem volt ez a csaj magyar. ezt miért nem látja a KSz. Aki menni akar azt ne marasztalják.
  Ja , hogy most ébredtek rá hogy csak addig voltak jók ameddig fizettek.
  Hamisan szólt a himnusz, de melyik is?

  Öcsit ide hozni ???”
 • 5. medve11 2012. október 31. 14:42
  „kicsit más világ volt akkor mikor a száguldó őrnagy spanyol lett...”
 • 4. klj-54 2012. október 31. 14:29
  „Miért fizetne?
  Bolond lenne!
  Puskás Ferenc hazaárulót is ingyen kapták meg a spanyolok, ereje teljében.”
 • 3. medve11 2012. október 31. 13:34
  „mert az ugye kell (egy állandó lakcím...), de remélem ezt a jogszabályt is "ráigazítják" hogy ne kaphassa!”
 • 2. PiszokAlfréd 2012. október 31. 12:47
  „Mindent azért nem fog felégetni!:-) Egy kis vityillót biztosan fenntart majd, hogy az az élete végéig járó havi apanázst fel tudja venni!:-)”
 • 1. medve11 2012. október 31. 11:20
  „nem is fog megérkezni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerős ellenfél érkezik a SZUE-ba

Ma 19 órakor: Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Héraklész Tovább olvasom