Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Janics-ügyben megoszlanak a vélemények

A hétvégi kajak-kenu országos bajnokság eseményei még bizonyosan jó ideig témát szolgáltatnak. Az alábbi összeállításból kiderül, mit gondolnak szegedi sportolók, sportvezetők a Janics–Kovács–Benedek párharc részleteiről.
Janics Natasa az Eb-válogatón száz méterrel a cél előtt feladta az ötszáz egyest. Vajon csillapodtak-e már a kedélyek körülötte?

A Szeged Beton pólócsapatának vezetőedzője, Gyöngyösi András az ominózus verseny pillanataiban már az Eger elleni bajnoki bronzmérkőzésre készült. A történtekkel kapcsolatban persze így is tökéletesen képben van.
– Tavaly a világbajnokságon személyesen szurkoltam Natasának, óriási élmény volt látni a versenyzését – mondta Gyöngyösi. – Úgy tűnik, most mélypontra került, és az utóbbi hetek hercehurcáját ő sínyli meg a leginkább. A versenyt nem a teste, hanem a lelke adta fel, így csapódott le benne, hogy érezte, nem tud nyerni. Ami történt, teljes mértékig megbocsátható. Hiszek abban, hogy hamarosan újra egy egész ország kedvence lesz.

A magyar férfi röplabda válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Nyári Sándor a Maty-éri céltorony tövéből figyelte az eseményeket.
– Megdöbbentett, ami történt – fogalmazott a Medikémia Szeged egykori mestere. – Janics Natasát és Kovács Katit is végtelenül tisztelem, de a szívem a másfél ezer drukker többségéhez hasonlóan a szegedi lányért dobogott. Hatalmas csalódás számomra, hogy egy világklasszis sportoló durcásan felad egy sorsfordító viadalt. Ehhez fogható sportszerűtlenséget ilyen kaliberű versenyzőtől még nem tapasztaltam. Nagyon sajnálom Natasát, de magyarázattal tartozik a szurkolóinak. Szerencsére rengeteg ideje van még a javításra.

A Pick Szeged csapatkapitánya, Mezei Richárd vegyes érzelmekkel fogadta a fejleményeket.
– Amíg nem tudjuk, hogy Janics miért állt le, nem törhetünk pálcát felette – így a kitűnő beálló. – Ha pusztán a vereség ténye váltotta ki belőle, az nem szép dolog. Élsportolóként tőlem idegen érzés, hogy akár egyetlen szituációt is feladjak. Ami bizonyos: Natasát eddig nem erről az oldaláról ismertük, és éppen azoknak okozott csalódást, akik az akaratereje miatt szerették. Előfordulhat, hogy a körülötte lévő felhajtás összes negatívuma éppen ekkor jött ki belőle.

Végezetül következzen egy egyéni sportoló, a korábbi válogatott atléta, Alexa Szabolcs véleménye:
– Nem ritka eset, hogy az ember képtelen elviselni a feszültséget, és elpattan egy húr. Velem is megesett, hogy hetven méternél még az élen álltam, aztán amikor utolértek, erőlködni kezdtem, szétesett a mozgásom és csak harmadik lettem. Kívülről mondhat bárki bármit, csak az képes átérezni ezt a helyzetet, aki már élt át hasonló pillanatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adom fel!

"Kezdem ott, hogy nevelt kislányom, Flórácska hatalmas Janics Natasa „fan". Egy éve, a szegedi… Tovább olvasom