Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Janics a párosra is készül, de még nem döntött a jövőről

A bulvársajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben Janics Natasa még nem döntött arról, kivel indul párosban a jövő évi versenyeken. A Démász-Szeged VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa valóban együtt edzett Csipes Tamarával, ám az érintettek szerint mindez egyelőre csupán próbálkozás.
A külföldön tartózkodó Janics Natasa arra kért bennünket, hétfőn hívjuk újra, addig is forduljunk bizalommal menedzseréhez, Csonka Gáborhoz.

– Határozottan cáfolom, hogy Natasa páros partnerét illetően bármilyen döntés született volna – mondta Csonka. – Nem titok, Janics és Csipes tényleg összeültek egy edzés erejéig. Ez azonban csupán egy teszt volt, amelyet további versenyzőkkel még számos felmérés követ. Natasa fő száma továbbra is az ötszáz egyes marad, de komolyan foglalkoztat bennünket a páros szereplés gondolata is. Megjegyzem, a női szakág jelenlegi helyzetét nagyban befolyásolhatja a szövetség jövő keddi elnökségi ülése, amelyen eldőlhet, hogy a csapathajók összeállítása átkerül-e a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán hatáskörébe.

A sportágra a duisburgi világbajnokság óta eltelt két hónapos időszak viszonylagos nyugalma után tehát ismét eseménydús napok várnak, és az egyik slágertémát kétségkívül a Janics–Csipes kettős edzései szolgáltathatják.

– Ahhoz képest, hogy ez volt az első közös tréningünk, ráadásul Natasa most először ült elöl páros hajóban, minden nagyon flottul ment – válaszolta érdeklődésünkre Csipes Tamara. – Már a nyár folyamán szóba került, hogy összeülünk. Akkor ez meghiúsult, most viszont nagyon örülök, hogy létrejött a „találkozás". A reakciók alapján úgy érzem, Natasa is jól érezte magát, neki is tetszett a produkció. A hajóban természetesen ő a főnök. Felszabadult volt, jókedvű, és az edzés után elmondta a véleményét, hogy miképp lehetnénk még gyorsabbak.

Ki ne tudná, kajakos berkekben a Csipes név garancia lehet a sikerre, hiszen Tamara édesapja az olimpiai és világbajnok Csipes Ferenc. A két lány teljesítménye láttán Szöul egyik hőse nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel.

– Megnéztük, hogy dől-e, billeg-e a kajak, és kíváncsiak voltunk, hogyan fut a hajó eleje – mondta Csipes papa. – Szerencsére valamennyi kérdésre kedvező választ kaptunk, nem tagadom, jó benyomást tett rám, amit láttam. Nem időre eveztek, mindössze azt akartuk kideríteni, érdemes-e folytatni a munkát. A szakavatott szem azonnal észre veszi, ha nagyon nehézkes összecsiszolni egy párost, ez esetben viszont szó sincs ilyesmiről. Úgy gondolom, ősszel még edzenek egy párszor, és azt követően születik meg a végső döntés.

A biztató kezdet ellenére Csipes Ferencnek akad némi dilemmája a párossal kapcsolatban. Tamara ugyanis jövőre érettségizne, ám ha az egység életképes lesz, halasztania kell az iskolában.

– Alaposan meg kell fontolnunk, hogy nekifutunk-e az olimpiai felkészülésnek – fogalmazott Csipes Ferenc. – A másik variáció, hogy Tami befejezi a tanulmányait, és így lesz három nyugodt éve a londoni olimpia előtt. A kérdés nem elsősorban érzelmi, sokkal inkább racionális töltetű. Az ösztöneim most azt súgják, egy-két hét gondolkodási idő után nekivágunk a pekingi álmok megvalósításának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferroép-Szeged: második helyen az első nap után

A férfi teke Európa-kupa augsburgi első napja után a Ferroép-Szeged második helyen áll a német… Tovább olvasom