Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Janics cáfolja, hogy Bulgáriába tartana

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos a szerb közszolgálati televíziónak (RTS) kijelentette: egyetlen választása Szerbia.
Az országváltását elhatározó Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos a szerb közszolgálati televíziónak (RTS) kijelentette: egyetlen választása Szerbia és egyben cáfolta, hogy bolgár színekben folytatná pályafutását.

"Az utóbbi időben bármit nyilatkozok a médiának, másként sül el. Sok hazugság jelent meg a sajtóban. Megmondtam, mit szeretnék: Szerbia az én választásom" - fogalmazott Douchev-Janics, aki hozzátette: a Bulgáriába való távozásáról szóló történetet a magyarok találták ki.

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára az elnökség múlt szerdai döntéséről szóló hivatalos dokumentumot - miszerint az MKKSZ felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót kér, hogy a versenyző szerb színekben folytassa - személyesen adta át Douchev-Janics Natasának. A kajakos bolgár férje, Andrian Douchev jogán ugyanakkor ingyen távozhatna Bulgáriába.

"Vagy engedélyezik, hogy szerb színekben kajakozzak vagy két évig szünetet tartok" - üzente Janics.

Az MKKSZ szerdáig várja a 150 ezer eurót, ha addig nem kapja meg, akkor elvileg Douchev-Janics két évig nem versenyezhet.

A szerbek a nemzetközi és az európai szövetséghez fordultak az ügyben, ők kifogásolják, hogy a magyarok miért tarthatnak igényt pénzre egy szerb állampolgárért. Mirko Nisovic, a Szerb Kajak-Kenu Szövetség elnöke úgy foglalt állás, hogy legkésőbb november végére lezárul az ügy, ugyanakkor a versenyző a múlt héten megerősítette neki, szerbként folytatja pályafutását.

A nemzetközi szövetség szabályzata szerint egy versenyző csak akkor szerepelhet egy másik ország színeiben kétéves kihagyás nélkül, ha - jelen esetben - a magyar szövetség ehhez hozzájárul. A házastárs esetében nincs ilyen megkötés, azaz Douchev-Janics bolgár színekben az MKKSZ engedélye nélkül is versenyezhetne.

Ábrahám Attila az MTI-nek kedden elmondta: a magyar szövetség döntése nem megtámadható.

"A magyar szövetség szeptember 30-ig várta az országváltásra vonatkozó igényeket. Janics jelezte, szerb színekben szeretné folytatni. Innentől kezdve volt a MKKSZ elnökségének harminc napja, hogy döntsön, megadja-e az engedélyt vagy sem. Az elnökség múlt szerdán döntött, hogy milyen feltételek teljesülése esetén adja ki az engedélyt. A nemzetközi szövetség felé a magyar szövetségnek november 30-ig kell jeleznie, hogy engedélyezte-e Janicsnak, hogy szerbként versenyezhessen. A szerb szövetség a magyar döntést nem támadhatja meg, ugyanis az eredeti, jelen esetben a magyar szövetségnek nincs indoklási kötelezettsége. És itt véget ér a történet" - mondta Ábrahám.

Hozzátette: a magyar szövetségnek a férj jogán kizárólag Bulgária esetében nincs tiltási lehetősége.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Mike3 2012. október 31. 21:43
  „12:Főnév múlt időben.Döbbenet.”
 • 22. Power 2012. október 31. 12:53
  „"Továbbra is magyar színekben kajakozik a 20 éves Dombvári Bence, akit Szalai Tamással együtt Azerbajdzsánba hívtak. A Honvéd számít rájuk, de büntetést kell fizetniük."”
 • 21. Power 2012. október 31. 12:51
  „20. Fri 2012.10.31. 12:19
  Nem kell irigykedni! Natasa álláshalmozó politikusainkkal ellentétben megdolgozott a pénzéért.
  Vedd már észre, hogy itt nem 1-2 főről van szó!

  "A hétszeres világbajnok Benedek Dalma szerb színekben folytatja pályafutását. A 30 éves kajakosnak augusztus óta szerb férje van, a házasságról szóló okmányokat már eljuttatta a magyar szövetségnek, és elköszönt klubjától, az MTK-tól - írja a Nemzeti Sport."

  "Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak" - jelentette ki Paksy és hozzátette, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét."

  Szalai Tamás úgy nyilatkozott, hogy itthon pillanatnyilag közellenségek.

  Csipes Tamara kimondta, hogy elege lett az itthoni, a sportágat körülvevő légkörből.

  "Döbbenet, hogy már megint velem akarnak példát statuálni - mondta Paksy Tímea a Borsnak. - Aki Natasa előtt adta be a külföldi versenyzési kérelmét, azt elengedték, aki később, azt nem. Ez nem okos rendezési elv. Eddig folyton arról beszéltek a szövetségi tisztviselők, hogy másodvonalbeli versenyző vagyok, de most, hogy új életet kezdenék egy másik országban, hirtelen szükség lett rám. Az, hogy edzői munkát próbálnak nekem keresni, szintén megdöbbent, ezzel azokat a trénereket alázzák meg, akik évtizedek óta térdelnek a stégen fillérekért, mert van ugyan diplomám, de edzőként kezdő vagyok."

  A magyar adófizetők pénzén élő NOB elnök, Borkai Zsolt illetékes elvtársúr, annyi fáradságot nem vesz, hogy fogadja az elköszönő sportolót.”
 • 20. Fri 2012. október 31. 12:19
  „Azért nem hiszem hogy itt a legrosszabb a sorsuk az élsportolóknak! Többet kapnak mint bármelyik fiatal aki egyetemen tanult stb....nem kap munkát .... ők sem érnek kevesebbet, mint azok a sportolók akik egyáltalán nem keveset kapnak a "munkájukért" Na túlozzunk már !!!!! Miért nem megy Natasa Bulgáriába ? Mert nem kap elég zsozsót ! Gondolkozzunk már emberek !!!! Nem mindig a vezetés a hibás, hanem sokszor a magukkal már nem tudják mit kezedjenek sportolókkal. Itt megkapnak mindent, mert megkapnak, de még többet akarnak és le"cupizzák" azokat akik kohzátk azt belőlük amirét kellenek külföldre is ! Nem mindig a szerencsétlen sportolónak van igaza !!!! legalábbis szerintem, azért vannak itt olyan sportolók akik megbecsülik amit itt kaptak ! Úgyhogy jobban sajnálom azokat akik az egyetemen főiskolán tanultak sok évig és ny9omában sincsenek az elkényeztetett kajakos lányoknak, Kovács Kati, Kőbán Rita miért nem akarja - akarta elhagyni az országot, pedig ők is nyertek 1-2 "érmecskét" ... és sorolhatnám ..... és nem a kajak-kenu sportág áll rosszul Mo-on! Vannak rosszabb helyzetben lévők is és ott megbecsülik azt is amit kapnak. Nem sírok ezeknek a lánykáknak a sorsán !!!”
 • 19. Power 2012. október 31. 11:03
  „Biztosan "kiváló" munkát végez a MOB és a MKKSZ, hogy sportolóink feladnak mindent és inkább külföldre mennek. Borkai Zsolt elvtársúr elköszönés helyett titkárnőjével üzenget egy olimpikonnak.”
 • 18. Fri 2012. október 31. 10:12
  „Kér, hogy egy fényesen felfelé ívelő csillag így hulljon le , mint Natasa. Bután oldotta meg ezt a dolgot! Biztos vagyok benne, hogy nevenics férje a fő bűnös ezekben a nem túl intelligens lépésekben !
  Szerb szövetsg szerint a magyarok ne szóljanak bele, hoyg egy szerb államporgár szerb színekben folytatja a pályafutását, hát akkor ez a szerb állampolgár ne tartson igényt a magyar jövedlmére ! ÍGy lenne fair ! Ha még meg is dolgozott érte ! Felvesz még néhány állampolgárságot ? Ami nem baj , míg a jóízlés keretein belül megy. Tudom miylen világot élünk , de őt ne hasonlítsuk azokhoz a fiatalokhoz akik külhonban keresnek munkát, mert itt nem kapnak, legalábbis ha kapnak nem tudnak a minimálbérből megélni. Ők is olyan értékes emberek, mint Natasa aki minden jót megkapott itt, mint magyar állampolgár. Ez az egész már az ízléstelenség határát súrolja. Pedig eddig "védtem" őt, de ez az ügyre visszataszítóbb !!!!!!!”
 • 17. mazsolaszolo 2012. október 31. 09:28
  „Olyan mennyiségű hazugságot próbálnak velünk lenyeletni, hogy az már messze túlmutat a normalitáson. Egy valamirevaló politikus is elbújhat mögöttük.

  Janics a legjobban tette volna, ha a fenekén marad, a férje megtanul magyarul, felveszi a magyar állampolgárságot. Fényesre vixolták volna a s..üket és kb. csak akkor koppant volna, hogy mekkora szélhámosok - hogy mást ne mondjak -, amikor Köztársasági elnökké avanzsálnak.

  De nekünk így a jobb, minket már nem szennyeznek a és hülyítenek a baromságaikkal. Minden lufi elpattan végül, hála istennek.”
 • 16. lj510126 2012. október 31. 09:24
  „A Nemzeti Sport értesülése szerint Dusevicsics Janisovicsics Natasa tegnap délután Szerbiába költözött.....

  Minden bizonnyal gőzerővel folyik Dusev Adrian szerb állampolgárságának az elintézése, hogy ezt követően a férje jogán szerb színekben indulhasson!”
 • 15. Tambitoma 2012. október 31. 07:24
  „Janics Natasa és irányítói szép lassan szétkavarják magukat. A kavarásba meg a sportolói ereje szép lassan leépül.
  Kár érte csendben magyar színekben kellett volna maradnia. Úgyis az ucs olimpia melyen indul majd.
  Kár hogy a pénz a sok ember mellette nem engedi csak a sport legyen a célja. (És a magánélete két ember feladata)”
 • 14. Egyolvasó 2012. október 31. 06:30
  „Jaj, csak nehogy a férje is lapátra tegye, mert akkor újból itt keres vigasztalást Magyarföldön.
  Ha el akar menni, hát had menjen, kényszerrel nem szabad senkit itt tartani, de a pénzcsapot elzárni, ha már nem kell neki a Magyar hon,akkor ne kelljen onnan a pénz sem.”
 • 13. triatlonos 2012. október 30. 22:53
  „Natasa teljesen reálisan látja a helyzetét. Számára a két év kihagyás jót tesz, mivel élvezheti az elmaradt anyai örömeit. Megvárja a következő néhány hónapot, és ha számára kedvezőtlen lesz a döntés, akkor szülni fog -ami plussz motivációt ad neki. 2014 őszén újból edzésbe áll, és- a felfokozott motivációval - "lever mindenkit, mint a jég a határt"! Ehhez kivánok neki kitartást.
  A történet viszont azt is igazolja, hogy a szövetségben sem mennek a rendjén a dolgok. Reményeim szerint ott is bekövetkezik a változás, és újra régi dicsőségében fénylik a magyar kajak-kenu.”
 • 12. nemesegy 2012. október 30. 22:10
  „A két év eltíltás a legjobb megoldás, ezen idő talán elég lessz ahhoz is, hogy örökre elfeljtsük a Natasa nevett.”
 • 11. p79 2012. október 30. 22:05
  „A vicc az egészben, hogy folyton ezek a gonosz magyarok találnak ki valami valótlant. Pár napja Csipes Ferenc edző (Tamara édesapja) volt az M1 sportműsorának vendége. Ő úgy nyilatkozott, hogy tavaly még azt hangoztatta Janics, hogy Oroszországban szeretné majd folytatni. Persze biztosan ő is hazudott, mint ahogy mindenki más. Egyedül csak Janics mond igazat...mint amikor augusztusban még határozottan cáfolta, hogy Szerbiába készülne.”
 • 10. Power 2012. október 30. 20:32
  „"A szerbek a nemzetközi és az európai szövetséghez fordultak az ügyben..."
  "Az utóbbi időben bármit nyilatkozok a médiának, másként sül el. Sok hazugság jelent meg a sajtóban. Megmondtam, mit szeretnék: Szerbia az én választásom"

  Csipes Tamara is megmondta, hogy elege lett az itthoni, a sportágat körülvevő légkörből.”
 • 9. kontrapista 2012. október 30. 19:54
  „A szerbiai Blic napilap Natasa Janic-ról szóló cikkek kommenteiben az érintett is "beszólt " azoknak, akik merték bírálni a tanácstalanságát és pénzéhességét. Részéről a vita személyeskedésbe ment át mint : " te a saját családodról gondoskodj, ne avatkozz máséba ", stb.”
 • 8. Zotya100 2012. október 30. 18:28
  „Sajnos az utóbbi időben annyira hiteltelenné vált már a "fair" nyilatkozataival, hogy senki nem hisz neki. Legtisztább, ha mielőbb eltűnik ebből a számára nem kedvelt országból.”
 • 7. lj510126 2012. október 30. 17:46
  „4.Buksi

  És akkor szerbesíteni a fogja a nevét Dusevicsre?
  Az asszonyt meg Dusevics Janics Natasának fogják hívni?”
 • 6. Együgyű 2012. október 30. 17:30
  „,,Janics cáfolja, hogy Bulgáriába tartana"
  A mi Natasánk már úgy meg van szédülve, hogy képes lesz szeretett szegediek közé ismét visszajönni?
  Mert úgy megszerette Magyarországot, hogy már szeretne visszalapátolni Szerbiából és Bulgáriából?
  Várom Janicsot mikor cáfolja az én állításomat! Talán számára a hozzászólásomat az újságírók félre fordítják?
  Kíváncsi vagyok a további cirkuszra!”
 • 5. kreatív 2012. október 30. 17:22
  „d.n.j. igazi "példakép", mint MAGYAR olimpiai bajnok, a feltörekvő fiatal generáció számára, egyben állatorvosi lova, és hű tükre a magyar kajak-kenu életnek!!

  Hogyan köszörülhető ki a MOB hatalmas hibája?!

  1. Vissza kell vonni érmeit ( az olimpiaiakat is! ) !
  2. A MOB-nak kezdeményezni kell a sportág megszüntetését az olimpián! A kajak-kenu sportág törlése az olimpiai programból azonnali tisztulást eredményezne honi kajak-kenu berkekben! Minden résztvevőnek becsületes munka után kellene néznie !!!!”
 • 4. Buksi 2012. október 30. 15:59
  „A bolgárok 4 éves szerződést ajánlottak neki, azaz az egész olimpiai ciklust náluk kellene hogy telyesitse. Na ezt még a Janics sem akarja. Most azon mesterkednek, hogy a szerbek gyorsitott eljárásban megadják a férjecskének az állampolgárságot és ekkor automatice mehet a szerbekhez lapátolni. Másra úgy se való. Húzzd,.., húzzd,.., húzzd...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holecska Norbert a forduló gólvadásza

A megyeegyben az FK 1899 Szeged Mindszenten 3–2-re nyert, és a vendégek támadója, Holecska Norbert kétszer volt eredményes. Tovább olvasom