Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Janics: Duisburgra fel!

"Az utóbbi egy hétben kiestem a megszokott edzésritmusból, így biztosan nem lesz könnyű az átállás. De muszáj dolgozni, mert a duisburgi világbajnokságon a mostanihoz hasonló csínytevésre készülök."
– Hogy érzi magát a tizenegyedik Európa-bajnoki aranyérme megszerzése után Janics Natasa?
– Köszönöm, remekül. Kicsit fáradt vagyok, mert az éjszaka folyamán méltóképpen megünnepeltük a magyar csapat jó szereplését.

– Felidézné a kétszázas döntő legfontosabb pillanatait?
– A rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nem készültem fel kellőképpen az indításra, a lapátom jóformán nem volt a vízen. Aztán láttam, hogy a többiek nem jönnek utánam, és már féltávnál éreztem, hogy nem fogok elfáradni.

– Kétszáz méteren egy hajóval nyerni nem éppen szokványos történet. Mekkora lett volna a különbség, ha még a rajtot is elkapja?
– Na, azért nem volt az olyan rossz, csak én sokkal jobbra számítottam.

– Tartott valamelyik ellenfelétől?

– A legjobban a finn Rikalától. Rajta kívül az ukrán Oszipenko is nagyon jó időket ment, így ebből a szempontból nem ért meglepetés, mert éppen ők ketten állhattak még a dobogóra.

– A többiek sokszor panaszkodtak a pálya adottságaira.
– Nem mondom, hogy életem legjobb vize volt, de sikerült alkalmazkodni hozzá. Ami igazán zavart, az a döntő idején feltámadó szembe- és oldalszél.

– Nehezebb volt úgy versenyezni, hogy a korábbiakkal ellentétben csupán egyetlen számra kellett koncentrálnia?

– Mindenképpen. Az első napokban nem bírtam magammal, alig vártam, hogy elkezdődjön a kétszázas selejtező.

– Mit szólt a többiek szerepléséhez?

– Az ezerméteres döntőket én is végigszurkoltam, nagyon örültem a sikereknek. Úgy gondolom, az Eb-n mindenki kihozta magából a maximumot. Ez most nem volt akkora aranyeső, mint tavaly a szegedi világbajnokságon, de nem lehet mindig tizenkét aranyérmet nyerni.

– Mi lesz a program a hazatérés után?

– Másfél napot pihenek, meglátogatom az édesanyámat Bácskapalánkán, aztán kezdődhet minden elölről. Az utóbbi egy hétben kiestem a megszokott edzésritmusból, így biztosan nem lesz könnyű az átállás. De muszáj dolgozni, mert a duisburgi világbajnokságon a mostanihoz hasonló csínytevésre készülök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Zsolt jobb, mint Hamilton

Hatalmas közönségsikert aratott a Ruzsán megrendezett roncsderbi országos bajnokság. A tegnapi… Tovább olvasom