Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Janics Natasa Dél-Afrikában töltődött fel

Kellemes környezetben, Dél- Afrikában töltötte szabadsága utolsó két hetét a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa.
Janics (balról) régóta tudja, Kati néni a legjobb edző a világon. Fotó: Karnok Csaba
A Démász-Szegedi VE kajakosa, Janics Natasa egy baráti meghívásnak eleget téve október végén Dél-Afrikában, Durban városában töltődött fel. Ez olyan jól sikerült, hogy az egész beszélgetés alatt vidám és mosolygós, no és persze rendkívül készséges volt.
– Hihetetlen, de amíg Dél-Afrikában nyaraltam, szinte minden napra jutott valamilyen vicces verseny – mesélte Janics. – Olyan is akadt, hogy egy egyszerű fadarabon térdelve a tengerben kézzel hajtották előre az alkalmi hajót. Egyébként Durbanben fogtam legutóbb kajaklapátot a kezembe.

Ahogy visszatért Dél-Afrikából november elején, már el is kezdte az edzéseket. Napi két tréning, futás és kondizás a programban – így telt a napok többsége. És hogy változatos legyen mindez, új társak is csatlakoztak Janicsékhoz, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalin exkluzív csapatához. Kolonics György, a szintén szegedi Keresztesi Alexandra mellett ugyanis már Kati nénivel edz a válogatott trió, Paksy Tímea, Patyi Melinda és Fazekas Krisztina.

– Az sosem volt kérdés, hogy Kati néni a legjobb edző a világon. Úgy gondolom, most ez a trió is belátta: ez így van. Őszinte leszek, mert mindig az vagyok: nem igazán örülök, hogy átjöttek. Kovács Katival párban mi sosem bántottuk őket, visszafelé viszont olyanokat terjesztettek rólunk, amelynek nem volt valóságalapja. Például azt, hogy szándékosan borultunk be az első válogatón, miután láttuk, már nem nyerhetünk – vélekedett Janics az új edzőpartnereiről, majd még hozzátette: – Egyébként Kati néni nagyon aggódott értem, és féltett is a dél-afrikai út alatt. Egyetlen problémám akadt: Johannesburgban lekéstem a párizsi repülőgépet, így egy nappal később értem haza.

A magyar szövetségi kapitány, Angyal Zoltán a közelmúltban úgy nyilatkozott: a 2005-ös versenyévben három Eb- és három vb-címet begyűjtött Janics, Kovács duó teljes védettséget élvez a páros az olimpiai számban, ötszáz méteren. Azaz akkor is indulhatnak a 2006-os eseményeken ebben a számban, ha egyik válogatón sem vesznek részt. Csak akkor változik a helyzet, ha dupláznak, azaz ötszáz egyesben is startolnak.

– Hoztuk az eredményeket, így azt hiszem, végre egyszer már nekünk is jár ez a fajta kedvezmény. Bárhol indultunk, legyen szó akár a kétszáz méterről, egy hajóval mindenkit megvertünk. Még további két négyesben gondolkodunk, de ki kell előbb próbálni, hogyan működik, mert a szabályok kötik a kezünket – nyilatkozta végül Janics.
Mádi József


Marad a kajak

Janics Natasa olyan sportággal is megismerkedett Dél-Afrikában, amely hazánkban keveseknek adatott meg. – Sikerült kipróbálnom a szörfözést, ám öt másodpercnél tovább nem bírtam a hullámokon lovagolni. Érdekes, jó dolog, de még tanulnom kell. Egyelőre tehát még ne számítson rám a magyar szörfösök szövetségi kapitánya, maradok a kajakozásnál! – jegyezte meg Janics. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Póló helyett pankráció

Egyetlen góllal alulmaradt a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata az egri OB I-es rangadón. A… Tovább olvasom