Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Janics Natasa maximalista

A tájékoztató kihagyásával a hétvégi válogató lesz a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosának, Janics Natasának az idei első hivatalos vízi bemutatkozása. Előzetesen hat számban nevezte őt edzője, ám nem biztos, hogy ennyit vállal.
Janics (hátul) és Kovács egy hajóban versenyez. Fotó: Karnok Csaba
Hiába vagyunk túl az idei első, hivatalos hazai versenyen, a szolnoki tájékoztatón, a magyar női kajakozás egyik királynője, a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnoka, Janics Natasa a hétvégi első válogatón mutathatja meg először tudását ebben az idényben.

– Sosem indultam még ezen a viadalon. Az ok egyszerű: nem akarom egyik ellenfelemet sem előzetesen tájékoztatni arról, hogy milyen számokat vállalok, illetve hogy milyen kiváló formában vagyok – indokolt nevetve Janics.

Száz nappal a vb kezdete előtt Janics és Kovács Katalin avatta fel a szegedi Klauzál téren a visszaszámláló órát. Ebből talán sokan következtethetnek arra, hogy a két kiválóság ismét együtt startol majd a válogatón.

– Az edzőm, Fábiánné Rozsnyói Katalin mindig megkérdezi a véleményemet, de alapvetően úgyis ő dönt arról is, hogy az első válogatón mit vállalok. Azt tudom, hogy beneveztek több számban, szám szerint talán hatban is, ám hogy végül melyikben startolok, majd csak közvetlenül a rajt előtt derül ki. Annyit azért elárulhatok, hogy párosban és négyesben is tervezem az indulást, és ebben akár benne lehet a Kovács Katival való közös válogatózás is – adott sejtelmes magyarázatot a szegedi kajakos.

Janics számai

A Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapján megtaláltuk az előzetes nevezési listát, amelyben Janics Natasa hat számban van indulásra jelölve. Ezek a következők: K2 1000 m, K2 500 m, K2 200 m, K4 1000 m, K4 500 m K4 200 m.

Janics versenyre kiéhezve várja tehát a Maty-éri olimpiai centrum vb-re való felkészítése miatt Szolnokra átköltöztetett első válogatót.
– Jó hangulatban készültünk, a viadalok előtti szokásos zűrzavar sem igazán hat meg. Keményen edzettünk a felkészülés alatt, ám valahogy úgy éreztem, nem közelítettük meg az olimpia előtti munka keménységét. Szerencsére a versenysúlyomat, a 66 kg-ot már elértem. A viadal miatt pedig nem izgulok, sokkal inkább ideges vagyok, mert amiben startolok, azt a számot szeretném maximálisan megcsinálni. Nem szeretem ugyanis a langyos vizet – ismerhettük meg Janics hitvallását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak okosan!

"Nem tagadom: megdöbbenve néztem. Ültem, és mozdulni nem tudtam. Erre nem számítottam. Nem, hiszen… Tovább olvasom