Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Janics Natasa mindkét csapathajóban lapátolhat az olimpián

A Kovács Katalin, Janics Natasa duó óriási csatában megnyerte a női kajak kettesek második szegedi olimpiai válogatóját, így az olimpiai címvédők képviselhetik a magyar színeket Pekingben. Vereckei Ákos is utazhat. Interjú Janics Natasával
16.15 óra, K-2 női 500 méter: A női párosok olimpiai távján illusztris a mezőny, hiszen az olimpiai- és az Európa-bajnoki cím védői is indulnak, továbbá a tavalyi vb ezüstérmes egysége is. Az ötkarikás játékokon Kovács Katalin és Janics Natasa bizonyult a leggyorsabbnak, 2007-ben a világbajnokságon Paksy Tímea és Benedek Dalma nyert ezüstöt, míg a milánói kontinensviadalon a kvótaszerzés miatt versenyző, a májusi EB-válogatón egyébként második Kozák Danuta és Szabó Gabriella lett Európa-bajnok. A szegedi VK-n a Kovács, Janics egység a németek mögött a második helyen végzett, a harmadik pozíció pedig Paksy Tímeának és Benedek Dalmának jutott.

A Kovács Katalin, Janics Natasa duó ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult
A Kovács Katalin, Janics Natasa duó ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult

A trió óriási versenyt vívott egymással a vízen, de Janicsék voltak a legizmosabbak. Bendekék végig tapadtak rájuk, de nem tudták legyűrni az olimpiai címvédő hajót. Kovács Katalin mindhárom számban kivívta az indulás jogát, Janics Natasa duplázott. 

Janics Natasa minden nehézséget legyőzött, párosban és négyesben is indulhat az olimpián. Hallgassa meg hanganyagunkat!15.57 óra, C-2 500 méter: akárcsak a kajak párosoknál, a kenusoknál is ugyanaz az egység viszi mindkét számot az olimpián. Itt Kolonics György és Kozmann György a kiváltságosak. Ők nem indultak, így a Sáfrán-testvérek voltak a bajnoki cím esélyesei, ám a győri Németh Gergő, Nagy Péter egység náluk is gyorsabban lapátolt.

15.45 óra, K-2 500 méter: a szegedi Világkupán mindkét távon aranyérmet szerzett Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duónak nem kell túlóráznia, így ebben a számban is csak a magyar bajnoki cím a tét. A szegedi Csamangó Attila, Sík Márton duót ez a tény is tökéletesen motiválta, magabiztosan utasították maguk mögé a mezőnyt.

Kajak-kenu válogató szombat. Képgaléria.
15.10 óra, K-1 női 500 méter: A szám pekingi indulója Kovács Katalin nem lazsálhatta el a számot, ugyanis párosban is jelenése lesz egy óra múlva és a szövetség döntésének értelmében, úgy kell egy hajóba ülnie Janics Natasával, hogy előtte szólóban is megmérettetik. Nos, 23-szoros világbajnokunk ezúttal is móresre tanította a mezőnyt: Patyi Melindát és a szegedi Keresztesi Alexandrát megelőzve lett első.

15.05 óra, C-1 500 méter: a szám olimpiai indulója, Vajda Attila csupán edzés gyanánt látogat ki a hétvégén a Maty-érre. Távollétében Foltán László lett a magyar bajnok. A szegedi Joób Márton nyakába bronzérmet akaszthatnak.

15 óra, K-1 500 méter: előzetesen a szám háromszoros világbajnoka,  Vereckei Ákos és a hosszabb távon tegnap az olimpiai indulás jogát kivívó Benkő Zoltán párharcát ígérte a csata. A júniusi, szegedi Világkupán mindketten rajthoz álltak, akkor a négyesben két olimpiai elsőséggel büszkélkedő Vereckei hatodik, Benkő kilencedik lett. Ennek megfelelően Vereckei várhatta kedvezőbb pozícióból a válogatót. A négyes hajóban tegnap ütközetet veszített Kammerer Zoltán is vízre szállt. Mint utóbb kiderült: igaza volt. Egyedül a győri klasszis tudta megszorongatni Vereckeit, de legyőzni ő sem tudta. Benkő Zoltán negyedik lett, így Vereckei utazhat az olimpiára. 

Olvasóink írták

 • 13. Kiss Alexa 2008. június 30. 13:50
  „Én most a tegnapi foci eb döntőre gondolok. Egy fiatal csapat nyert egy idős edzővel , akit tiszteltek és nyertek ! Valami ilyensmi kellene nem ? Persze, hogy a világ egyik legjobb edzője Kati néni, de valami bini csak van ! Mit is mondtak ? Ramost a viselkedéséért leteremtette a nyílkt edzésen nézők előtt a mester !!! És hogyan játszott ??? Remekül ! Tehát sok sikert a lányoknak!!!!!”
 • 12. bia64 2008. június 29. 15:21
  „Gratulálok a lányoknak, és legfőképpen a Katinak, nem semmi amit megcsinált, ráadásul mindezt úgy, hogy közben túlesett egy nagyon nehéz döntésen az edzőváltáson.Gratulálok Kati néninek is mert azt ugye nem gondolja senki sem, hogy azért mert egy hónapja a Sári edzi a lányokat attól ő lenne a mesterük. Viszont Kati néni saját magának kereste a bajt a diktatórikus, és ellentmondást nem tűrő viselkedésével. Mindig azt hangoztatja, hogy milyen hálátlanok a lányok, mert miután olimpiai bajnokot "csinált" belőlük mind ott hagyják! Elég szomorú, hogy ez a tény eddig még nem késztette arra, hogy elgondolkodjon afelől, hogy esetleg ő mit hibázhatott az évek folyamán. Egyébként nem az ő, hanem az MKKSZ hibája, hogy a dolog idáig fajulhatott, mert a szövetség vezetői mindig megerősítették abban a hitben, hogy nélküle nem létezhet női kajak. Persze létezett mindig csak nem bontakozhatott ki, mert mindenki azt sugallta, hogy csak a Katinéni tud nagy versenyzőt faragni a lányokból.A VERSENYZŐ "csinálja" az edzőt, és a CSOPORT kellett az eredményekhez!! Nem szinpatikus ahogy Katinéni mindig kisajátította magának az eredményeket. Na de előre tekintsünk, a többi már a múlthoz tartozik. Remélem az elnökség nem kavar be a kapitányi előterjesztésbe, és jóvá hagyja a vízen elért eredményeket!”
 • 11. bori 2008. június 29. 09:42
  „hajrááááá : semmi gond. csak a hitelesség kedvéért korrigáltam a cikkírót, utálom amikor nem azt írják ami valóban történt.”
 • 10. MAGYAROK 2008. június 29. 08:45
  „Gratulálok Natasának és Katinak is de ezzel azt bizonyították hogy Katinéni nélkül is kilehet jutni az OLIMPIÁRA! Igaz hogy NATASA néha hisztis de akkor is aranyos lány és ha kell akkor minden erőt belead hogy nyerhessen függetlenül hogy nem magyar születésű mert azt nem lehet elmondani hogy nem magyar mivel magyar állampolgár és ő hozta hazánknak a két aranyat athénba meg a sok aranyat az EB-ről meg VB-ről! ugyhogy csak igy tovább! Aki meg nem ismeri az nem mondjon hülyeségeket amiket lekövetkeztet más újságok irásaibók! ENNNYI! ismerje meg és utána szitkozodjon! KAJAK-KENU 4EVER!!!!!! HAJRÁ LÁNYOK HAJRÁ FIUK!!!!!!!!!!!!44”
 • 9. Hajráááááá 2008. június 29. 08:18
  „Ha már elkezdjük fikázni Natasát: bármi is történt, bármilyen konfliktusa is volt, azért valljuk be, bárhogy is állt a sporthoz... Kati tudta, hogy Natasa kell a győzelemhez, és azt hiszem, az elmúlt hónapokban bizonyított. Szerintem nem kellene ekkora luxust megengedni, hogy ne alegjobbak induljanak az olimpián. Egyenlőre ők a verhetetlenek. A legszebb az volna, ha Kovács Kati három számban nyerne kinn. Tudodki: ne feljetsd el, hogy Janics 4 éve egyesben a magyaroknak nyert érmet, és a magyar himnusz alatt vette azt át! Bori: lehet, hogy Benedekék vezettek, de a végén kell vezetni, az a nyerő taktika. Annyira unalmas ez a kiamagyarkianem hozzá állás.... HAJRÁ LÁNYOK!!!”
 • 8. a gipsz 2008. június 28. 22:45
  „Rozsnyói levonthatna néhány következtetés féélt”
 • 7. wass 2008. június 28. 21:53
  „tudodki

  menj az okoskodasoddal a picsaba!”
 • 6. Molnár György 2008. június 28. 21:45
  „NATASA Szeged város BÜSZKESÉGE, és minden dícséretet, hódolatot megérdemel.Nem beképzelt, pedig lenne mire. Szolíd, visszafogott a viselkedése. Nem tolja magát előtérbe, hagyja, hogy az EREDMÉNYEI beszéljenek helyette. ELRAGADÓ NŐ, és a MI sportolónk. Talán magyarabb, mint azok akik több hónapon át viselték a kokárdát. A szívében megdobban valami, ha ezt a szót hallja: MAGYARORSZÁG.
  De nem szabad elfeledkeznünk a többi sportoló társától sem, hiszen szinte ugyanolyan teljesítményt nyújtottak, mint ők.
  KATI néni pedig továbbra is a VILÁG LEGJOBB EDZŐJE, Ő már nagyon sokszor bizonyított. Csak újra együtt dolgoznának
  ezek a KIVÁLÓSÁGOK.”
 • 5. szegedifiú 2008. június 28. 20:51
  „IMÁDLAK JANICS NATASA!”
 • 4. bori 2008. június 28. 20:26
  „Csak a teljesség kedvéért, mert már mindegy: Benedekék nem tapadtak Kovácsékra, Benedekék háromnegyed hajóval vezettek, 450 méterig.”
 • 3. tudodki 2008. június 28. 19:32
  „Natasa azért jó, mert mellette ül egy MAGYAR. A hisztis Natasa inkább dolgozzon most már.”
 • 2. neduddki 2008. június 28. 18:55
  „Gratulálok Natasának és Katinak is! Remélem az olimpián is hasonlóan aranyérmet akasztanak a nyakukba! Csak így tovább!
  A hozzászólókat arra kérem, a továbbiakban hagyjuk a gyülöletkeltést és az uszitást, ez már semmit nem old meg, hagyjuk nyugodtan készülni a versenyzőket!
  Hajrá magyarok!”
 • 1. csonakos 2008. június 28. 16:43
  „A "sikeredző" egy tanítványa sem jutott ki az olimpiára? Ez azért égő! Ezek a fiatalok ha nem rontják tovább őket a jövő bajnokai! Jó edző kell melléjük, mielőbb!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol hátha

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi bécsi döntője előtt ki így, ki úgy látja az esélyeket, talán… Tovább olvasom