Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Janics Natasa: Nagyon szeretek nyerni

Pénteken kora délután az EDF Démász-Szegedi VE háromszoros olimpiai és tizennyolcszoros világbajnok kajakosa, Janics Natasa volt a delmagyar.hu online interjú keretében. Olvassa el Natasa válaszait!

Online interjúnk véget ért, köszönjük kérdéseiket.

kisskiki: Csonka Úr! Hallottam súlyos betegségéről, örülök, hogy kilábalt belőle. Sikerült teljesen felépülnie? Jó egészséget kívánok!
Cs. G.: - Nagyon kedves, köszönöm a kérdését. Teljesen meggyógyultam, nagyon sok öröm ér a családomtól, a barátaimtól, Natasától, és elkezdtem újból dolgozni is, anélkül én már nem tudok működni.

Jó hangulatban telt az interjú.
Jó hangulatban telt az interjú.
Fotó: Schmidt Andrea

zsoltihmvh: - Szívből gratulálok. Egy olyan sportolót, aki mindent elért, mi tud még motiválni? Köszönöm a válaszod.
J. N.: - Köszönöm a gratulációt! Minden év más. Addig kajakozom, amíg ez örömet okoz nekem és másoknak, motivációt szerencsére mindig sikerül találnom. Vannak még nem elért céljaim, amiket szeretnék megvalósítani. És persze az is számít, hogy nagyon szeretek nyerni.

Greg: - Natasa! Az lenne a kérdésem, hogy a második helyet elért számokat nem kellett volna átadni más versenyzőnek, aki aranyat nyert volna ebben a számban? Nem kellene nekünk is ezt követni? A jövőnek is meg kell adni a lehetőséget, mert lehet, hogy hatalmas űr marad maguk után. Utolsó kérdésem: nem félti az egézségét? Sok sikert a továbbiakban is!
J. N.: - A sportban nincs barátság, így önként semmiképpen sem adom át a lehetőséget. A vb-válogatón például megnyertük az 500 méter párost Katival, viszont a vb-n nem indulhattunk ebben a számban. A világversenyeken nem csak magamat, de klubomat, edzőimet, szponzoraimat is képviselem, kötelességeim vannak, és biztos vagyok benne, hogy fordított esetben sem mondana le senki az én javamra. Nem féltem az egészségem, talán egy kicsit a sérüléstől tartok, de azért edzek, hogy ezt elkerüljem.

Logaritmus: - Tudsz kenuzni?
J. N.: - Igen, próbáltam már edzésen, egész jól megy.
Cs. G.: - Ezzel kapcsolatban elmondanám, hogy szervezési hibának tartom a női kenu vb-szereplését hivatalos programként. Ugyanis ez a technikai hiányosság az egész kajak-kenu sportra negatív hatással van. Azt gondolom, hogy az új próbálkozásokra szükség van, de csak kísérőprogramként, kísérleti jelleggel.

Csonka
Csonka Gábor és Janics Natasa volt a delmagyar.hu vendége.
Fotó: Schmidt Andrea

SanyiSzeged: - Gratulálok az aranyakhoz! Az lenne a kérdésem, hogy szerinted mennyire lesz jelentős a jövőben az egyes távokra való specializálódás. Azt gondolom, hogy ebben a sűrű mezőnyben valaki nem lehet egyszerre sikeres 1000 és 200 méteren, neked mi erről a véleményed?
J. N.: - Ez így igaz. Számomra viszont nem jelent különleges felkészülést a két táv, ez inkább a fiúkra jellemző. Az viszont még soha nem forult elő a női mezőnyben, hogy valaki 200 és 500 méteren is nyerni tudjon a vb-n: ez nekem most majdnem sikerült, az ukrán lány viszont ugyanezt nem mondhatja el magáról.

CSICSI: Szeretném Janics Natasától megkérdezni, hogy Ő hogy tudott túllépni gyermekként a csúfolódó gyerekeken? Illetve hogy felnőttként és hamarabb, pl. kamaszkorában érték e atrocitások a féltékeny emberektől? Hogyan lehet magabiztos egy nő, egy ilyen kemény sportban, mint a kajak és a kenu világa, ahol erős férfiak is vannak!
J. N.: - Minden embernek meg kell találnia a saját értékeit, mert mindenkinek vannak ilyenek. Ezt kell fejleszteni, akár önfejlesztő könyvekkel is, párosbeli társamnak, Kovács Katalinnak is ilyen a kedvence.

A menedzser.
A menedzser.
Fotó: Schmidt Andrea

Podesta: - Csonka úrtól kérdezném: menedzserként milyen feladatai vannak Natasa mellett, illetve ebben a gazdasági helyzetben mennyire nehéz szponzorokat keríteni a kajak-kenu mellé?
Cs. G.: - Sajnos a rossz gazdasági helyzet miatt valóban nagyon nehéz ma Magyarországon a jó ügyek mellé támogatókat találni, így ez igaz a kajak-kenu sportra is. Natasával azért más egy kicsit a helyzet, mert azok az egyéni szponzorok, akik őt támogatják, a magyar piacon meghatározóak és nagyon erősek, és Natasa ismertségével és sikerességével még erősebbé tudják tenni szolgáltatásaikat, termékeiket.

Feldhain: - Kedves Natasa! Josefa Idem 46 évesen, két gyermek után is ott van a világ élvonalában. Te tervezel-e hasonlót, meddig akarsz kajakozni? Tudom, hogy rengeteget kell edzened, nem félsz tőle, hogy kiégsz a sok verseny alatt?
J. N.: - Egyelőre nem tudom megmondani, nem foglalkoztat a visszavonulás gondolata. Addig csinálom, amíg jól esik, és sikeres vagyok.

stickler11: - Mit gondolsz, most, hogy egyesben szerepelsz inkább, felbomlik a Kovács Katival alkotott párosotok?
J. N.: - Minden évben szerepeltem egyes számokban, és eddig sem mentünk szét, így valószínűleg a jövőben sem fogunk.

Natasa élőben és a Délmagyarország címlapján.
Natasa élőben és a Délmagyarország címlapján.
Fotó: Schmidt Andrea

isildur1: - Gratulálok a sikereidhez Natasa! Most, hogy vége a versenyszezonnak, mennyi időd jut majd pihenni? Mivel töltöd a szabadidődet?
Janics Natasa: - Most még elég sok protokolláris kötelezettségem van, jövő hét végén jut idő egy kis külföldi nyaralásra. Hétvégén kilátogatok a szegedi sárkányhajó-vb-re is, ahol szurkolok a magyar csapatnak.

11.56: Kedves Olvasók! Janics Natasa és menedzsere már úton van szerkesztőségünkbe, ám így is néhány perc késéssel kezdjük interjúnkat. Megértésüket köszönjük!

Korábban
A szurkolók az online@delmagyar.hu e-mail címen illetve ezen cikk kommentjei között kérdezhetnek a poznani kajak-kenu világbajnokságon három aranyérmet és két ezüstérmet nyerő kiválóságtól, valamint menedzserétől, Csonka Gábortól.

A poznani vb összefoglalóját és Natasa "aranyszavait" itt olvashatja el.

Olvasóink írták

 • 20. Srác20 2010. augusztus 28. 16:50
  „grt”
 • 19. szegedifiú 2010. augusztus 28. 09:02
  „Na ja! Aki olimpiai bajnok, annak jár! Nem sok ilyen él a 10 millió 4 ezer (jelenlegi) magyar állampolgárból! MEGÉRDEMLIK!”
 • 18. szegedifiú 2010. augusztus 27. 22:36
  „IMÁDLAK, JANICS NATASA!”
 • 17. kisskiki 2010. augusztus 27. 14:39
  „"Újjal?" Talán ujjal...
  Te meg miért nem tanulsz meg helyesen írni?”
 • 16. ukk-mukk-fuck 2010. augusztus 27. 13:57
  „miért szoktál újjal beinteni a matyéri horgászoknak? :-)))”
 • 15. karavan01 2010. augusztus 27. 13:05
  „moderálva reklám”
 • 14. greg 2010. augusztus 27. 12:41
  „Natasa! Az lenne a kérdésem, hogy a második helyet elért számokat nem kellett volna átadni más versenyzőnek aki aranyat nyert volna ebben a számban? Jól látszik, hogy a világ elkezdet specializálódni egy-egy számra és versenyre. Nem kellene nekünk is ezt követni? Értem én, hogy kell a szponzor, de ott van még rengeteg tehetséges versenyző. A jövőnek is meg kell adni a lehetőséget, mert lehet, hogy hatalmas űr marad maguk után. Utolsó kérdésem: nem félti az egézségét?
  Köszönettel: greg
  Sok sikert a továbbiakban is!”
 • 13. magyarok 2010. augusztus 27. 12:17
  „Szokott-e járni a retró nevezetű diszkóba és szokott-e alkoholt fogyasztani ott???
  Egyébként őszinte gratulációm, még mindig ön a legjobb, vagy újra?”
 • 12. CSICSI 2010. augusztus 27. 11:46
  „Szeretném Janics Natasától megkérdezni,hogy Ő hogy tudott túllépni,gyermekként,a csúfolódó gyerekeken???
  Illetve,hogy felnőttként,és hamarabb pl. kamaszkorában érték e atrocitások,a féltékeny emberektől???
  Hogyan lehet magabiztos egy nő,egy ilyen kemény sportban,mint a kajak,és a kenu világa,ahol erős férfiak is vannak!!!!!!!!!!!!!!!!
  Tudnál e tanácsot adni,egy önbizalom hiányban szenvedő lánynak,aki igaz már h felnőtt,de még gyerekként éli meg,a különböző helyzeteket,amit manapság naivitásnak is jellemezhetnék!!!!!!!!!!
  És szerinted,egy hétköznapi lány,aki mások szemében rút kiskacsa,ő neki mit ajánlanál önbizalom növelésére???”
 • 11. SanyiSzeged 2010. augusztus 27. 11:25
  „Gratulálok az aranyakhoz! Az lenne a kérdésem, hogy szerinted mennyire lesz jelentős a jövőben az egyes távokra való specializálódás. Azt gondolom, hogy ebben a sűrű mezőnyban valaki nem lehet egyszerre sikeres 1000 és 200 méteren, neked mi erről a véleményed?”
 • 10. kisscitrom 2010. augusztus 27. 11:24
  „Alázatot már tanult a sporttól:)
  Tanul-e szerénységet is, vagy minden oké így ahogy van?:)
  Egyébként gratulálok:)”
 • 9. kisskiki 2010. augusztus 27. 11:01
  „Csonka Úr!
  Hallottam súúlyos betegségéről, örülök, hogy kilábalt belőle.
  Sikerült teljesen felépülnie?
  Jó egészséget kívánok!”
 • 8. Feldhain 2010. augusztus 27. 10:49
  „Kedves Natasa! Josefa Idem 46 évesen, két gyermek után is ott van a világ élvonalában. Te tervezel-e hasonlót, meddig akarsz kajakozni? Tudom, hogy rengeteget kell edzened, nem félsz tőle, hogy kiégsz a sok verseny alatt?
  Sok sikert kívánok!”
 • 7. deszkás 2010. augusztus 27. 10:22
  „Szerényebben tudna e viselkedni? A viselkedése elhalványitja az eredményeit számomra.”
 • 6. Logaritmus 2010. augusztus 27. 08:56
  „Mi a kedvenc szine? Mi a kedvenc allata? Tud -e uszni? Fel -e a viztol? Tud -e kenuzni? Szereti a spenotot? Lesz -e Onbol is koztarsasagi elnok, legfobb ugyesz, polgarmester?”
 • 5. stickler11 2010. augusztus 27. 08:24
  „Mit gondolsz, most, hogy egyeben szerepelsz inkább, felbomlik a Kováécs Katival alkotott párosotok_?”
 • 4. flexsnake 2010. augusztus 27. 08:01
  „<moderálva>”
 • 3. isildur1 2010. augusztus 26. 22:03
  „Gratulálok a sikereidhez Natasa!
  Most, hogy vége a versenyszezonnak, mennyi időd jut majd pihenni?
  Mivel töltöd a szabaidődet?”
 • 2. Podesta 2010. augusztus 26. 15:24
  „Csonka úrtól kérdezném: menedzserként milyen feladatai vannak Natasa mellett, illetve ebben a gazdasági helyzetben mennyire nehéz szponzorokat keríteni a kajak-kenu mellé?”
 • 1. zsoltihmvh 2010. augusztus 25. 13:50
  „Szívből gratulálok.
  EGy olyan sportolót, aki mindent elért, mi tud még motiválni?
  Köszönöm a válaszod.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reflektor, 2010. 08. 27.

Tovább olvasom