Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Janics Natasa: Szerbia színeiben folytatnám

Douchev-Janics Natasa háromszor nyert olimpiai aranyérmet Magyarország színeiben. Csütörtök délután személyesen jelezte távozási szándékát a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek.

Vége a találgatásoknak. Csütörtök délután Douchev-Janics Natasa személyesen jelezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában, hogy Szerbia színeiben folytatná a pályafutását.

Natasa háromszor nyert olimpiai aranyérmet Magyarország színeiben. 2004-ben Athénban győzött K-1500 méteren és párosban Kovács Katalinnal is ugyanezen a távon. 2008-ban Pekingben pedig szintén K-2 500-on győzött Kováccsal. Az idei londoni olimpián a jugoszláv születésű kajakos két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodott.

Natasa háromszor nyert olimpiai aranyérmet Magyarország színeiben. Fotó: schmidt Andrea
Natasa háromszor nyert olimpiai aranyérmet Magyarország színeiben.
Fotó: Schmidt Andrea

- Douchev-Janics Natasa csütörtök délután bent járt a szövetségben és hivatalosan is jelezte felénk, hogy a jövőben nem magyar színekben akar indulni a világversenyeken – jelentette be Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára a kajakkenusport.hu-nak. - Korábban is elmondtam, sajnáljuk, hogy így döntött, nagyon sokat köszönhetünk neki, Natasa a három olimpiai aranyérem mellett 18 világbajnoki és 17 Európa-bajnoki címet is nyert az elmúlt 10 évben. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ő is rengeteget köszönhet a magyar kajak-kenu sportágnak. 1999 óta élt és készült Magyarországon, minden lehetőséget megkapott anyagilag és emberileg, amit csak egy sportoló kívánhat. Az MKKSZ elnökségének innentől kezdve 1 hónapja van rá, hogy kialakítsa álláspontját a versenyző távozását illetően. Ez alatt az idő alatt egyeztetni fogunk a magyar és a szerb olimpiai bizottsággal, valamit a szerb sportági szakszövetséggel is.

Az MKKSZ elnökségének lehetősége van arra, hogy elutasítsa Douchev-Janics Natasa átigazolási kérelmét. Ebben az esetben a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szabályzata szerint a bajnoknő a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már szabadon rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken.

Csütörtök délután egy másik nyilatkozat is érkezett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez. Ebben Douchev-Janics Natasa edzője, Kovács László jelezte, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a sportolónő versenyzői felkészítésében és köszönetet mondod a szövetség eddigi támogatásáért.

A szakember 4 éve irányította az olimpiai bajnoknő felkészülését, 2010 óta ebben a munkában részt vett Janics Natasa férje, Andrian Douchev is. Kovács László a továbbiakban csak a Szegedi Vízisport Egyesület női utánpótlás-versenyzőinek munkáját vezeti.

Maga a versenyzőnő egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ígérete szerint néhány napon belül sajtótájékoztatón jelenti be távozásának okait.

Olvasóink írták

130 hozzászólás
 • 130. eldorádó 2012. szeptember 30. 20:55
  „Douchev úr nem tudott beilleszkedni a magyar kajak-kenu sportba, nem beszél magyarul, ezért ment át Szerbiába.
  Natasa sok szép győzelmet szerzett magyar színekben, ezt ne feledjük - engedjük el békével!

  A szerb szövetség, természetesen, fizesse ki a magyaroknak Janics "árát": 150.000 EUR-t - e jelképes összeg még a bolondnak is megéri...”
 • 129. eleonóra 2012. szeptember 28. 17:07
  „Ha egy ekkora cég, mint a DÉMÁSZ és Szeged városa nem tudott a férjnek munkát adni, akkor igaza van Natasának.
  Sok léhűtőnek esett ki a cumi a szájából remélem .Eddig az elvárásoknak maximálisan eleget tett.Nincs mit számon kérni rajta.Én nagyon sajnálom, hogy hagyták elmenni.”
 • 128. HUNNE 2012. szeptember 28. 16:17
  „mediashreck elegge elhuzzak itt a notadat.lehet hogy egy kichit gondolkoznod kellene mielött egy magyar ujsagba ilyeneket irsz!Nemetorszagban jol lehet keresni de az eszt itt sem ingyen adjak!”
 • 127. nemlimlom 2012. szeptember 28. 15:03
  „Ismerem szerb , nem magyar, csak szerb-magyar:))))
  Nagyon mérges vagyok a nagyon nagy magyarokra!
  Be símulnak addig nyali-fali, utánna jön ki a foga fehérje:)

  Ez most is látszik!!”
 • 126. Queenmargareth 2012. szeptember 28. 13:03
  „na, amikor azt írtam anno Natasáról, hogy szerb, mocskosul leszúrtak tudatlanságomért, mert közölték horvát. Nos én úgy olvastam itt, hogy szerb-horvát szülő gyermeke és bolgár a férje. De menjen nem kell isteníteni.A vére az szerb, tuti.”
 • 125. Lámpion 2012. szeptember 28. 12:35
  „Douchev üzletnek tekinti ezt a házasságot?”
 • 124. nemlimlom 2012. szeptember 28. 12:11
  „Ha jól tudom nem szerb a férje hanem Bulgár csak ott kapott állást / a szerbeknél/
  Szerintem mocsadék dolog,természetesen az anyagiakat megértem,kap egy 80 milkát +szabadkán a templommal szembe egy házat és mikor SZEGEDEN rendeznek vízi sportot Ő lesz a sztár vendég,megfelelő összegért.
  Ez lesz :))”
 • 123. KaszaOne 2012. szeptember 28. 11:43
  „Szívet cserél, ki hazát cserél, de ennek sosem volt Magyar a szíve, az biztos. Minden esetre az életjáradékot megvonnám tőle.”
 • 122. papika56 2012. szeptember 28. 11:23
  „A férje--szerb, ott is dolgozik.Ő meg megy utánna. De ez a 2. házassága --és ha nem jön össze --visszajön ??
  a 12 év alatt mindent elért amit ezen a pályán el lehet érni. Az államtól kapott : 89,7 millió ft . + ha nem mond le a magyar állampolgárságáról --mert mért tenné ? lehet kettős állampolgár ---élete végéig életjáradékot kap kb. 200 ezer ft / hó.
  A szerbek meg a magyar klubnak fizetnek érte : 57 millió ft .
  A soprtban NAGY lóvék vannak !!!!”
 • 121. faker 2012. szeptember 28. 11:03
  „Azt nem értem, hogy minek foglalta a helyet az olimpián a fiatal tehetségek előtt. Ha volt tuti arany számomra, akkor az a női K2 volt, akik ehhez képest betliztek. És így már az is nyilvánvaló, hogy Janics miatt mentek ilyen"gyengén".
  Ezért kell vigyázni a nagy szavakkal egy olimpián (igen, Pekingre és a szegedi VB-re gondolok) kedves Natasa, mert sosem tudja az ember, hogy merre fújja ´az erős jellemünket´ a ´gyenge szellő´ ;).
  A sikereket köszönöm, az nálad mindig amolyan magyar virtus volt, a távozás viszont nem volt az.
  ...illetve sajnos az is annyira magyar volt........”
 • 120. Együgyű 2012. szeptember 28. 11:02
  „,,Szerbia mellett döntött az olimpiai bajnok - Dovidjenja Natasa!"
  A mi Natasánk visszaevezet a szerbiai vizekre! Egyéni érdekei ezt követelték meg! Douchev-Janics Natasa meg ugye kettős állampolgár? Kihasználta a kettős lehetőséget. Ide is oda is evez. Minden kettős állampolgár, ha ezt teheti meg is teszi. Nem kellene elítélni ezért őt! Kihasználják az országok közötti lavírozás lehetőségét a kettős állampolgáraink. Natasa meg nevet. Azonban jól is teszi. A magyar tehetséges fiataloknak, kajakosoknak utat enged az érvényesüléshez? Ez kétséges mivel nemzeti egységes kormányunk lehet, hogy más külföldi állampolgárnak is kiad magyar állampolgárságot. Olimpiai bajnokunk meg viszi magával Szerbiába a Magyarok nevében megszerzett érmeit, jussát. Később meg utalgassuk Szerbiába a megszerzett kiváltságait? Sok sikert kívánok Szerb színekben pompázó, nevető Douchev-Janics Natasánknak!
  Más véleménye mindenkinek lehet a speciális Magyar demokrácia jegyében!
  OFF.”
 • 119. nemlimlom 2012. szeptember 28. 10:45
  „Queenmargareth

  És jót röhögnek rajtunk:))))))
  Sajnos ez így van,üzleteltem rengeteg "magyar" külföldre került hazánk fiával volt hogy 5 évig beszélt magyarul aztán 1 évig meg nem ,aztán megint beszélt. / mondjuk mindig tanul az ember:) /
  Vicc !
  Amit csinált gratula !!!
  Amibe került azt meg kiperkálja azt mehet oda ahova való.”
 • 118. nemlimlom 2012. szeptember 28. 10:45
  „Queenmargareth

  És jót röhögnek rajtunk:))))))
  Sajnos ez így van,üzleteltem rengeteg "magyar" külföldre került hazánk fiával volt hogy 5 évig beszélt magyarul aztán 1 évig meg nem ,aztán megint beszélt. / mondjuk mindig tanul az ember:) /
  Vicc !
  Amit csinált gratula !!!
  Amibe került azt meg kiperkálja azt mehet oda ahova való.”
 • 117. benzol 2012. szeptember 28. 10:25
  „mediashreck

  Te magyar, vagy szerb, vagy német vagy? Ha tudnám lehet hogy érteném a hozzászólásaidat.”
 • 116. H.Éva 2012. szeptember 28. 10:22
  „H.Éva

  Ha el akar menni, akkor senki is semmi nem tarthatja vissza. Egyet sajnálok, hogy bíztam abban, hogy elgondolkozik azon, hogy itt már Ő egy név és fogalom, és 30 évesen kinn újra naggyá válni, hát????Nem is tudom! Bár ellenpélda is van, Birgitte Fischer...
  Az érmek járnak Neki, de hogy fizetni kell Magyarországon az olimpikonoknak járó életjáradékot? Ezt megkérdőjelezem!”
 • 115. Moon 2012. szeptember 28. 10:21
  „Miért kell egy sportoló távozásának ekkora médiát csinálni?
  Ha menni akar, akkor menjen!
  Oszt viszont látás!
  Baráti kézfogás, köszönjük és ennyi.
  Teljesen felesleges egy témát ennyire túl lihegni a sajtónak.
  Minek?”
 • 114. Queenmargareth 2012. szeptember 28. 10:17
  „Mocskosul tudnak a szerbek magyarok lenni egész addig még fontos. ez így van és ezt ők maguk is állítják”
 • 113. nemlimlom 2012. szeptember 28. 10:07
  „Ha megy akkor haladjon!
  Lóvé vissza,azt csinál amit szeretne.
  Mocskosul tudnak a szerbek magyarok lenni egész addig még fontos.
  Érdekes ,tapasztalat,csak addig magyar amíg 3 sört meg nem iszik,aztán egyből a himnusz is az lesz hogy gyurgyevdán:)))))))
  Akkor magyar vagy szerb???

  Csaó”
 • 112. rezice 2012. szeptember 28. 10:01
  „Isten áldjon!!”
 • 111. 3ikutas 2012. szeptember 28. 09:47
  „És ne csak az életjáradékot ne fizessék neki, ha nem az egyetemi tanulmányainak a költségét is fizesse vissza. Ez volna a ferplay!”
130 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkoznak a legjobb utcai kosarasok Vásárhelyen

Ismét izgalmas streetballmeccsekre számíthat az, aki kilátogat szeptember 29-én a vásárhelyi Hódtói… Tovább olvasom