Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Janics nem mondott le arról, hogy visszatérjen a csapathoz

Tegnap a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa újra a Démász-Szegedi VE kenusaival, valamint a Maty-éren tartózkodó testvéreivel edzett együtt. Kijelentette, szeretne beszélni edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, akivel egy konfliktus miatt kilenc év után megszakadt a kapcsolata.
Szeles, viharos volt az idő tegnap 11 órakor a Szeged melletti olimpiai centrumban, a Maty-éren. Nem csoda, ha a fodrozódó, igen hullámos vízen már senkit sem találtam. Pedig a tréning nem maradt el, ám amilyen gyorsan csak lehetett, a Démász-Szegedi VE itt edző versenyzői megcsinálták a napi penzumot, és a szélvédett, esőmentes szállóra „menekültek".

– Jó napot a médiának! – hallatszott a hotel emeleti társalgója felől a baráti üdvözlés. Az olimpiai bronzérmes kenus, Vajda Attila és edzője, Vécsi Viktor szinte egyszerre pillantott meg, egyúttal köszönt is. – Itt fent kellemesebb – invitáltak. És szót fogadtam. Főleg azután, hogy megtudtam, Janics Natasa is az emeleten van.

Egy újabb hazai kenus, Fürdök Gábor kísért fel az első szintre. A hallban Vajda éppen átöltözött, majd érkezett a fiatal tehetség, Makai Tibor is. Néhány pillanat múlva pedig Janics Natasát is észrevettem az egyik ajtóban.

– Köszönöm, jól vagyok – mondta, miután lehuppant mellém. Kezében egy pohár volt, tejben felkeverve valamiféle energiaital. – A tejet szeretem, de ez így nem finom. Na mindegy, megiszom. – És kortyolt bele néhányat. Készségesen várta a kérdéseimet, ám megkért, a Fábiánné Rozsnyói Katalinnal történt konfliktusról ne faggassam.

– Ma a szegedi kenusokkal ötszáz méteren versenyeztünk, csak Joób Marci tudott megelőzni. A lányok többsége lassabb, én viszont általában gyorsabb vagyok náluk. De a lényeg az időeredmény, amely 1:50 perc alatt maradt. Még 2004-ben, az olimpia előtt, Sevillában mentem ezen a távon 1:51 percen belül, azóta nem is léptem át ezt az időt. Csak szembeszélben – sorolta a kétszeres olimpiai bajnok. Hiába próbálta magába tuszkolni, nem akart elfogyni az ital. Jött azonban a testvér, Sztyepán, aki szívesen átvállalta az azóta már vízzel is felhígított táplálék elfogyasztását.

– Ez igen! Jól lehúzta! – lepődött meg Janics, miután Sztyepán gondolkodás nélkül magába öntötte. – Velem van a két bátyám, akik már nemcsak testvérek, hanem testőrök is. Rengeteg médium faggatott, nem mindegyiknek nyilatkoztam, nem mindegyiket láttam szívesen – tette hozzá.

Ülünk, és Natasa beszél. Nincs olyan féktelen jókedve, mint amilyen korábban volt, de néha előbukkan egy kis mosoly is az arcán.
– Hogy délután mi lesz? Nem szeretem előre tudni. Majd meglátjuk. Akad, hogy a bátyáim, máskor meg a kenusok munkája alapján tréningezem – válaszol arra a felvetésre, vajon jelenleg milyen edzésterv alapján dolgozik, egyáltalán ki irányítja a munkáját. – A formába hozás időszakát élem, hiszen két hét múlva válogató, aztán meg jön a Világkupa. Így rövidebb távokat is edzek. Az előző napon például a kétszázak és a százak gyakorlásakor csúszott a lapát, aztán sárral bekentem, és onnantól már volt fogása. Az elején nem ment, talán ezért is küzdöttem a könnyeimmel, de aztán legyőztem magam.

A labdarúgó BL-t nem nézi, nem úgy a vőlegénye; napközben a Maty-éren van, de az éjszakát Szegeden tölti; a hét végén meglátogatta az édesanyját Bácskapalánkán, ahol két tételben összesen 42 kilométert lapátolt – íme néhány információ, amely kiderült még Janics Natasáról. A végén pedig csak előbújt belőlem a kisördög, és rákérdeztem: mi lesz vele, illetve Kati nénivel? Nem tagadta meg a választ, nem zavart el.
– Szeretnék még beszélni vele, de nem tudom, szóba áll-e velem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsett a Szeviép, Kecskeméten a Bodrogi Bau

Ma este hat órától az Univer vendégeként a második mérkőzését játssza az alsóházi rájátszásban a… Tovább olvasom