Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Janicsék Fábiánnéval edzettek!

Kajak-kenu - Tegnap estig úgy volt, hogy a Kovács Katalin, Kozák Danuta páros, illetve Janics Natasa nem utazik Szolnokra a válogatott edzőtáborába. Kedd reggel újabb fordulat következett: Janicsék mégis elindultak. Az olimpiai bajnokok túl vannak az edzésen, de még nem tudják, hogy a négyeshajóba ülhetnek-e.
Kedden reggel kaptuk a hírt Petrovics Kálmán klubigazgatótól, hogy Janics Natasa és Kovács Katalin reggel elutazott Szolnokra, hogy megjelenjenek a 9 órakor kezdődő négyes edzésen, amelyet Fábiánné Rozsnyói Katalin tart. A Démász-Szeged VE igazgatója hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti azt, hogy az egyes és a páros edzéseket ne Szegeden folytatnák.

Natasa és Kati túl vannak a közös négyesedzésen, most arra várnak, hogy végre döntés szülessen arról, hogy ki ülhet a négyes hajóba - mondta el a delmagyar.hu érdeklődésére Petrovics Kálmán 13 óra után néhány perccel.

Korábban:

Nem nevezhető zavartalannak a magyar kajak-kenu válogatott felkészülése a jövő hét végi, szegedi világkupa verseny előtt. Storcz Botond szövetségi kapitány a szezonnyitó rangsoroló viadal alapján állította össze a nemzeti csapat keretét, és a legjobb női kajakosok számára szolnoki edzőtábort írt elő. A munka tegnap reggel kilenckor kezdődött a Holt-Tiszán, ám a tréningen sem a Honvéd versenyzői, sem a Démász-Szegedet képviselő, háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa nem vett részt.

– A kapitány eredetileg Szegedre tervezte a világkupát megelőző edzőtábort, majd a múlt héten hirtelen megváltoztatta a korábbi elképzelését. Márpedig a lányok edzőikkel, Csipes Ferenccel és Kovács Lászlóval egyetértésben úgy gondolják, a június 19. és 21. közötti válogatóra való felkészülésüket, ezáltal az Eb- és vb-szereplésüket veszélyeztetné, ha a következő másfél hetet Szeged helyett Szolnokon töltenék – mondta Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged VE igazgatója. – Miközben a Maty-éren minden adott az edzésekhez, a Holt-Tiszán korántsem ideálisak a feltételek, nem lehet azt a típusú munkát elvégezni, amely ebben az időszakban szükséges. Ráadásul a négyes összetétele körül is nagy a bizonytalanság, egyelőre öten vannak négy helyre, és ez további konfliktusokat szülhet, amely aligha tenne jót a versenyzőknek.

Edzőtáborügyben szemben áll Storcz Botond...
Edzőtáborügyben szemben áll Storcz Botond...

Petrovics Kálmán a hét végén Győrben személyesen tárgyalt Storcz Botonddal, egyértelművé téve: Janicsék vállalnák, hogy a szegedi tréningek mellett a négyesedzésekre elutaznak Szolnokra. A kapitány azonban hajthatatlannak bizonyult, és szankció gyanánt kilátásba helyezte a három kajakos mellőzését.

– Ragaszkodom a szolnoki, központi edzőtáborhoz, mert számomra elfogadhatatlan, hogy a válogatott tagjai külön készüljenek – jelentette ki Storcz Botond. – Bízom benne, hogy kedd délig mindenki megérkezik Szolnokra. Amennyiben ez nem történik meg, az érintett versenyzők kizárják magukat a válogatottból. Egyelőre a világkupára vonatkozóan, de lehet, hogy hosszabb időre.

...és a Kovács–Janics páros véleménye. Fotók: Schmidt Andrea és Karnok Csaba
...és a Kovács–Janics páros véleménye.
Fotók: Schmidt Andrea és Karnok Csaba

Adódik a kérdés: ott lesznek-e Janicsék ma délben Szolnokon?

– Natasáék biztosan nem utaznak el – mondta Petrovics Kálmán. – Még hétfőn is igyekeztünk megtalálni a kompromisszumot, hiába. A kapitány a válogatott érdekeiről beszél, de aligha érdeke bárkinek is, hogy olimpiai bajnokokat száműzzenek a csapatból. Amennyiben a kizárást hosszabb időre kilátásba helyezik, a MOB segítségét fogjuk kérni az ügy megoldásában.

Olvasóink írták

 • 20. Yossarian 2009. május 27. 18:49
  „nem tudom ki énekelte könnyezve a himnuszt, mikor a Janics nyert, mert én biztos nem. és ő pedig pláne nem . nem is tudja. de érdekes, hogy a válogatón, mikor a Storcz szabályellenesen benevezte a kétszázra a Janics-kovács párost, valahogy nem olvastam tiltakozásokat egyik fórumon sem a janics fanoktól. pedig az volt igazán a pofátlanság.
  és épp, hogy itt az ideje visszaállítani az edzői tekintélyét egy olyan szakembernek, mint Fábiánné. Janics, az előzö kapitány buzgó segédletével rendesen alátett Kati néninek. pedig ő csinált olimpiai bajnokot a Natasából is. mint ahogy előtte már nagyon sok rendes magyar versenyzőből.”
 • 19. hazaipalya 2009. május 27. 05:22
  „<moderálva off>”
 • 18. Logaritmus 2009. május 26. 23:36
  „14. hozzászólás Figyelő: mi volt a hazugság szerinted??

  16. hozzászólás csiki0: én nem sírok, amikor szerb anyanyelvű ember győz magyar zászló alatt csak elgondolkodom, hogy ilyenkor a gárdisták vajon mit éreznek? Ők sírnak? Mert magyar a zászló de szerb a szív?”
 • 17. szegedifiú 2009. május 26. 22:42
  „IMÁDLAK, JANICS NATASA!

  (Kovács Kati: Téged is!)”
 • 16. csiki0 2009. május 26. 22:16
  „Ez magyar kultura ilyen kifejezéseket haszn?lni egy whogy meb oldalon ez szégyen. Amikor Natasa megnyerte az érmeket az "anyaorszgnak" mindenkit könnyezve énekelte a himnuszt és most? Ez egy raszizmus.”
 • 15. triatlonos 2009. május 26. 20:21
  „Az eddigi vitában mindig Natasa oldalán álltam, de most ugy gondolom, hogy bármennyire faramuci a helyzet, nincs igaza. Végre a kapitány a csapathajókat az egyes alapján akarja összeállitani - amit eddig hiányoltam - és a körülmények ellenére ez a felmérő nem ugy sikerült Natasának és Katinak, mint, ahogy elvárható lett volna. Most Benedek volt a legjobb - benne a legnagyobb a motiváció - és ha az volt az előzetes megállapodás, hogy a legjobb versenyző edzője késziti fel a csapathajót, akkor ez tiszta ügy! Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Kati néni természetéből következik, hogy "nem marad adós", itt az első alkalom a törlesztésre. Azt sem tartom kizártnak, hogy Benedek marad ki a négyesből, mert neki odaigérte az egyest. Ehhez már csak indoklást kell gyártania, ami nála nem nehéz.”
 • 14. Figyelő 2009. május 26. 20:10
  „<moderálva>”
 • 13. Figyelő 2009. május 26. 20:08
  „Itt a bizonyíték arra, hogy a Storcz úgy táncol ahogyan a Fábiánné fütyűl!
  Ennek az úgymond kapitánynak egy önálló gondolata nincs!
  Ketten a Fábiánnéval szétverik a magyar kajak-kenu sportot!”
 • 12. maradando 2009. május 26. 19:52
  „A labdarúgó szövetséghez hasonló hatalmi viszály érzek !A pénz motivál, és,hogy kinek van nagyobb"Munkásmozgalmi" múltja.Ezért forog mint a szélkakas és váltja a köpönyeget a kapitány.Nincs jelentősége a névnek és clubnak. Ha sikerűl ők megmondták,hogy igy lesz:ha nem ,majd azt mondjuk hullámvölgy volt. /Ha nagy öregeket akarnám idézni:Kati néni Monjon le!/”
 • 11. Carlo 2009. május 26. 19:39
  „10 nek igaza van
  ha ennyire nem tetszik valakinek itt élni, az menjen a fenébe, és ugassa a holdat máshol
  amúgy meg útálom én is a vén beképzelt Fábiánnét, de abban van némi igaza, hogy mások is lehetnek bajnokok, nem csak ez a szerb ribanc”
 • 10. kisbuta 2009. május 26. 18:33
  „<moderálva>”
 • 9. DMagóg 2009. május 26. 18:26
  „A szabályokat be kell tartani! Vissza lehet utasítani a meghívást, ha nem tetszik. Ez így nem egyéb, mint sztárallűr. A magas lóról lehet nagyon nagyot esni.”
 • 8. csonakos 2009. május 26. 17:35
  „Le a kalappal a lányok előtt! Csak igazán jó sportolók képesek ezt a megalázást elviselni! Storcz meg szégyellheti magát, ilyen helyzetbe hozott neves olimpiai bajnokokat.”
 • 7. Yossarian 2009. május 26. 17:34
  „Janicsot már rég haza kellett volna zavarni Bácskapalánkára, vagy honnan a bánatból ette ide a fene. a hálát, és a tisztességet hírből sem ismeri, viszont a szarkavaráshoz igen-igen ért. mondhatni professzora a témának. ráadásul ennek a nőnek semmit sem jelent a magyar himnusz, a nemzeti szineink, jelképeink, csak saját érdekei vezérlik.”
 • 6. maci52 2009. május 26. 14:04
  „Beképzelnek maguknak egy féltéglát,külföldön már rég picsánrugták volna,ilyen viselkedésért.”
 • 5. károgó 2009. május 26. 13:56
  „Fölöttébb érdekes! Szerintem a két olimpiai bajnok mellé kellene másik két versenyzőt választani, nem Őket megalázóan próbálgatni. Az FRK 4-es csapata még egy komolyabb versenyt sem nyert nélkülük! Persze, hogy kíváncsi az öreglány, hogy hogyan is állnak felkészülésben. Amikor ott lesz az ideje, úgyis Ők lesznek a legjobbak a VB-re, csak addig hagyják már békében edzeni a lányokat.”
 • 4. szegedix 2009. május 26. 12:39
  „Számomra elképesztő, hogy a versenyző diktál. Gusztustalan. Azért mert olimpiai bajnok, ha verseny előtt áll, fogadja el a magyar szabályokat, ha Magyarország színeiben akar versenyezni. Talán győzött a józan ész? Jó lenne , ha felkészüléssel foglalkoznának s nem az erőfitoktatással. Nyilvánvaló , hogy több pénz van mögöttük, mint Kati néni mögött, ezért akarnak diktálni. Nehogy már a farka csóválja a kutyát. Itt ez az eset forog fenn már régóta. Talán nem kellene az ellentéteket szítani. Edzeni, versenyezni és nyerni kell. Egy sportolónak csak ez egy célja lehet. Hajrá!”
 • 3. maradando 2009. május 26. 12:04
  „2.A sztár énekesekkel és az"ics"-re végzödő labdajátékosokkal mi legyen?”
 • 2. Logaritmus 2009. május 26. 10:11
  „Janics Natasának egyébként tényleg nem sok keresnivalója van itthon, ennyi erővel valóban mindenki jobban járna ha osztrák színekben versenyezne. Itthon 1 éremmel kevesebb lenne, viszont nem lenne az általa szított széthúzás, veszekedés, most már bulvár újságba illő örökös sértődöttség.”
 • 1. 620829 2009. május 26. 08:32
  „gusztustalan...én e két csaj helyében már régen óriási pénzekért osztrák színekben versenyeznék.....himnusz -himnusz.....a magyarság nem ér annyit, hogy csak ezért itt maradjanak.de még most kell lépniük-mert jön a konkurencia!..............én egyetértenék velük, ha beintenének szutyokiának!.....ez az új név nálam a szótárban a régi magyarhonra!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick: még nincs döntés

Kézilabda - A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnokságban és a magyar kupában is az ezüstérmet szerezte meg. Tovább olvasom