Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Jankovics Eszter: Élvezem az anyaságot

Március 5-én Dunaújvárosban született a vízilabdás pár, Jankovics Eszter és Éles Vilmos kisfia, Vilmos Patrik. A szentesi női gárda kapusa még nem tudja, mikor tér vissza a sportágba, párját pedig közel 2 hónapra elengedte német klubja, a Solingen. Jelenleg a Duna-parti városban élnek albérletben.
Március 2-ára várták, de Vilmos Patrik úgy döntött, nem siet, marad még egy kicsit. Három nappal később, délután 2 órakor vált meg a biztonságot, védelmet jelentő pocaktól.

Bement az apuka is
A szentesi vízilabdakapus, Jankovics Eszter (27) és a szintén pólós, a német Solingenben légióskodó Éles Vilmos (29) gyermeke 3800 grammal, 56 centivel született Dunaújvárosban, az anyuka ugyanis odavalósi.

Anya és fia: Jankovics Eszter és a trónörökös, Vilmos Patrik. Fotó: DM/DV
Anya és fia: Jankovics Eszter és a trónörökös, Vilmos Patrik. Fotó: DM/DV


– A párom, Vili nem szereti a kórházakat, de fia születésekor sikerült legyőznie ezt a fóbiáját – mesélte Eszter –, bejött velem, és megfogta a kezem. Ezért nagyon büszke vagyok rá. A „kritikus" pillanatok előtt megkértem, menjen ki, mikor a kicsi megszületett, akkor jött vissza. Azt nem lehet elmondani, mit éreztem, mikor kézbe vehettem, egyszerűen nincs rá megfelelő szó. Hasonló volt, mikor kedvesem karjaiban láttam. Ezek a pillanatok örökre megmaradnak, gazdagítják az embert.

Családok közt
Az influenza miatti látogatási tilalom ellenére az Éles és a Jankovics família is ott volt az újvárosi kórház szülészeti osztályán, hogy ha csak pár másodpercre, percre is, lássák a legújabb családtagot. A szentesi női pólócsapatból mindenki gratulált, többükkel napi szinten tartja a kapcsolatot (képet is küldött nekik a jövevényről), Anasztázija Kotova és párja, Beleon Zsolt ígérte,  a napokban meglátogatják őket.

Egészséges, boldog ember legyen

– Fantasztikus, nagyszerű érzés apának lenni – mondta Éles Vilmos –, és eddig különösebb probléma nem volt a kicsivel. Az első otthon töltött éjszaka kicsit nyugtalanabbul telt, amint neszezést, zajt hallottam felőle, már ott álltam a kiságynál, néztem, mit segíthetek. Azóta minden rendben. Nem tudom, mikor kell visszamennem Solingenbe, de pillanatnyilag még nagyon jól érzem magam Eszterrel és az ifjabb Vilmossal. Hogy vízilabdás lesz-e? Nem túl korai a kérdés? Fogalmam sincs, az a legfontosabb, hogy egészséges és boldog ember legyen.

Több mint 2 éve vannak együtt, a babát nem tervezték, de ahogy „Cseszter" októberben is vallotta: „az életben semmi sem véletlen, ennek így kellett történnie". A múlt héten csütörtökön mehettek haza az újvárosi albérletbe Vilmos Patrikkal. „Igazi családként élünk együtt" – jegyezte meg Eszter. Az édesapával emberséges, toleráns volt egyesülete, hazaengedték Solingenből (több mérkőzést kihagyott), és legalább még egy hónapig szeretteivel lehet. A decemberi kéthetes szabadság rövidnek bizonyult az egybekelés, a házassággal kapcsolatos teendők elintézéséhez – most valószínűleg lesz rá idő –, de természetesen a trónörökös Éles Vilmos nevét viseli. Kötelező téma: a kismama mikor és melyik csapatba tér vissza a vízilabdába?

Új élmények
– Vártam a kérdést, többen faggattak már erről, de még nagyon korai erről beszélni – vélekedett Eszter. – Annyira újak az élmények, élvezem az anyaság minden pillanatát, most még nem tudok a vízilabdára koncentrálni. A víz, a mozgás, a csajok hiányoznak, de nem szeretném siettetni a visszatérést, mindent úgy akarok csinálni, hogy a picinek a legjobb legyen. Sok dolog átértékelődött, új szakasz kezdődött az életemben, de ígérhetem: nem szakadok el véglegesen a sportágtól. Most a szó átvitt és valós értelmében is a „lelátóról" figyelem az eseményeket.

Minden pillanatot élveznek, amikor a kicsi felemeli a fejét, sír, követelőzik, ahogy a rokonoknak, ismerősöknek csillog a szemük, mikor meglátják. Vilmos Patrikról közösen gondoskodnak, az édesapa legfontosabb feladata a büfiztetés, a fürdetéshez azért még mindketten kellenek.

Olvasóink írták

  • 1. szbarat 2012. március 16. 09:38
    „Jó cikk. Jó egészséget a picinek, meg a családnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: Liszkai Mihályra emlékeznek

Több lesz egy szokáos bajnokinál a Nyíregyháza elleni meccs: Liszkai Mihályra, a közelmúltban elhunyt vezérszurkolóra is emlékezik a Szedeák. Tovább olvasom