Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Január 31-én rajtol a téli bajnokság

32 csapattal rendezik a labdarúgók téli bajnokságát, átalakul a megyei ifjúsági együttesek versenyrendszere, véglegesek lettek a tavaszi sorsolások, valamint a 45 év felettieknek is lesz nagypályás ligája – ezekről esett szó az MLSZ megyei igazgatósága és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által közösen tartott tegnapi sajtótájékoztatón.
Véglegessé vált a megyei labdarúgóligák tavaszi sorsolása, valamint az is eldőlt, hogy hét helyszínen, nyolc csoportban zajlik majd a január 31-én rajtoló nagypályás téli bajnokság – jelentették be az MLSZ megyei igazgatósága és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által közösen tartott sajtótájékoztatón tegnap az újszegedi sportcsarnokban. A két vezető, Nógrádi Tibor megyei igazgató és Horváth András sportigazgató elmondta, a jövőben szorosabban működik együtt a két szervezet, főként a szabadidősport terén.

Előadás szerdán

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága előadást szervez a labdarúgó vb-ről, a Bajnokok Ligájáról és az Európa Ligáról. Az eseményen szó lesz a trendekről, a felállásokról, a gólokról, a fizikai mutatókról, a fejlődés lehetséges útjairól és a kapusok más szerepköréről. Az előadás helye és ideje: Szeged, megyeháza, Csongrád Terem, szerda, 19 óra.
A nagypályás téli bajnokságban 2015-ben 32 csapat vesz részt – Nógrádi szerint a hasonló sorozatok között a Csongrád megyei a legrangosabb az országban. Idén már túljelentkezés volt, így nem is tudtak az összes együttesnek lehetőséget adni, éppen ezért jövőre valószínűleg első és másodosztály is lesz a sorozatban. 2015-ben január 31-én indul a meccsek sora nyolc csoportban, hét helyszínen (Sándorfalva, Mórahalom, Kiskundorozsma, Szentes, Makó, Algyő, Hódmezővásárhely) – három hétvége alatt az elsőtől a harminckettedik helyig minden pozícióról döntenek a csapatok.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Dékány Dóra, ő lett a megyei igazgatóság sajtóreferense. Két éve dolgozik a szervezetnél, eddig a versenyszervezés és az edzőképzés területén szerzett tapasztalatokat.

Szó esett az ifjúsági bajnokságok átszervezéséről: a 2015– 2016-os idényben kvalifikációs pontvadászatot rendeznek majd, ahonnan a felnőtt együttes eredményétől függetlenül is kieshetnek az U19-es gárdák – a 2016–2017-es szezontól kezdve így szeretnék csökkenteni az ificsapatok közötti különbséget. A közeljövőben kis műfüves pálya épül Tápén és Gyálaréten, Csongrádon pedig nagypályát szeretnének létrehozni. A megyei igazgatóság és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. közös terve egy nemzetközi meccsek lebonyolítására is alkalmas strandlabdarúgó-pálya kiépítése. Nógrádi kijelentette továbbá, hogy fegyelmi ügyekben továbbra is a zéró tolerancia elve érvényes: a tettlegességet egy-másfél éves eltiltásokkal büntetik majd.

Hó még nincs, téli bajnokság viszont idén is lesz. Fotó: Tóth Zsolt
Hó még nincs, téli bajnokság viszont idén is lesz. Fotó: Tóth Zsolt

Szabó István, a megyei Old Boys-bajnokság szervezője elmondta, tavasszal indul egy 45 év felettieknek kiírt nagypályás sorozat, ahol a február 28-áig jelentkező első négy együttes vehet részt. A kétszer 30 perces meccseken három 45 év alatti léphet majd pályára – a tervek szerint ebből a sorozatból a következő idénytől egy őszi–tavaszi rendszerű liga lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal

A kevés hiba is sok, remek védekezés. Tovább olvasom