Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Játékosnézőben: hazatérő helyi kedvencek?

Továbbra is titok övezi az NB II Keleti csoportjában szereplő Szeged 2011 labdarúgócsapatának játékoskeretét. Lapunk megpróbálta összeszedni azoknak a futballistáknak a nevét, akik kötődnek a Tisza-parti városhoz, és esetleg visszatérnek a másodosztályba.
A Szeged 2011 vezetői már biztosan többet tudnak arról, hogy kik alkothatják az NB II Keleti csoportjában szereplő együttes keretét, hiszen jó egy hete már megkezdték a tárgyalásokat a futballistákkal. Bozóky Imre elnök egyelőre még nem szolgált nevekkel, a hétre ígérte, hogy kiderülhet: ki lesz az edző és kik szerepelhetnek a csapatban? A Tisza-parti klub kinyilvánította, hogy szeretné, ha a városhoz kötődő labdarúgók alkotnák a csapat gerincét.

Mivel mindenki találgat, hogy ki térhet vissza, így mi is játékoskeresésbe kezdtünk. Nézzük a piacot!

Kapusok. Dénes Zsolt Békéscsabán védett, már tavaly nyáron szívesen jött volna Szegedre, így nem elképzelhetetlen, hogy visszatér az Algyő volt kapusa. Halász Krisztián szegedi, ő az elmúlt években Makón védett. A szerb Zseljko Belecsan jól teljesített a KITE-Szeged NB III-as csapatában, így szerződéshosszabbítást érhet a produkció.

A megyéből. Makón, Vásárhelyen és Szegeden is több olyan játékos szerepelt, aki képességei alapján helyet kaphat az új NB II-es együttesben. Az MFC-ben a szegedi tűzoltó Magyar György, az elöl is bevethető Fülöp Tibor és Podonyi Norbert, valamint a szintén a Tisza-parti városhoz kötődő Puskás Csaba visszatérése sem lenne meglepetés.

Az NB III Alföld csoportjában ezüstérmet szerző KITE- Szeged gárdájából Gellér Gábor, a gólerős Bernáth Péter, a tehetséges Batik Bence és Huszárik Zsolt mellett a rutinos, de még mindig szélvészgyors Kulacsik Tamás is kerettag lehet.

Visszatérnek? Több olyan Csongrád megyei focista is más csapatot erősít, akiknek megszerzésére most nagy esély kínálkozik. A Pápáról eltanácsolt Bali Péter lapunkban nyilvánította ki, hogyha hívják, akkor jön Szegedre. Ez a helyzet a békéscsabai trióval is: az egykori utánpótlás-válogatott Makra Zsolttal, az egykori makói gólfelelőssel, Csák Zoltánnal, és hazánk egyik legrobbanékonyabb labdarúgójával, Szélpál Tamással.

Az NB II-ből osztályozón kieső, ám végül mégis a másodosztályban maradó Orosháza játékosa volt az Olaszországot is megjárt vásárhelyi Bartyik Norbert, de a Cegléden kölcsönben szereplő szentesi születésű Koncz Zsolt – a Kecskemét játékosa – is feltűnhet az első edzésen, sőt a csongrádi Bagi István – ő is a KTE-t erősíti – leigazolása sem lehetetlen. Zakar Szabolcs Ausztriában, alacsonyabb osztályban játszott, azonban otthagyta a sógorokat. Gahwagi Nebil a Pápa játékosa, kölcsönben szerepelt Szegeden. A Tisza Volán nevelés megszerzésére minden esély megvan, így maradhat a Szeged 2011-ben.

Keményebb dió. Kardos Norbert a Debrecen igazolt labdarúgója, a Loki tavasszal kölcsönadta a Kaposvárnak a tehetséges védőt, nem reménytelen a helyzet a megszerzésére. Dlusztus András a Pápát erősíti, de nem tartozik Véber György edző állandó kezdőjei közé: többször játszik, azonban néha hosszú időre elfelejtik. Hajdú Sándor a tavasszal lett alapembere az NB I-től búcsúzó MTK-nak, nehezíti helyzetét, hogy évek óta a fővárosban él.

A volt szegedi, makói Szamosszegi Gábor a Várhidi Péter irányította Szigetszentmiklósban játszik. Ha barátja, Makra Zsolt a Szegedet választja, akkor a „Szamos" becenévre hallgató védő visszatérése sem lehetetlen.

Álom. Azért több olyan futballista is akad, akik visszacsábítása az álom kategóriát képviseli. A belga bajnok (Genk) cserekapusa, a ferencszállási Köteles László, vagy a BL-ben éppen a Videoton ellen készülő grazi Szabics Imre visszatérése nem jöhet össze.

Ebbe a különítménybe tartozik a paksi Hrepka Ádám, a győri Völgyi Dániel, a pápai Gyömbér Gábor, az olasz Sampdoriát erősítő magyar válogatott Laczkó Zsolt, a közelmúltban Szombathelyre igazoló Búrány Zoltán, a Pécsett szereplő Schultz Levente, a Siófokban futballozó Kecskés Tamás, az Újpestben egyre több szerepet kapó Popovics Bertold, az osztrák második ligában szereplő mórahalmi Tandari Tamás, a Szigetszentmiklóson már edzősködő szentesi Csurka Zoltán, a 16 évesen a Fiorentina utánpótlás-akadémiáján pallérozódó Szabó Zoltán, vagy éppen a Győr II-ben szereplő Nacsa Péter, a Haladásnál „légióskodó" kisteleki Szvoboda Szabolcs, és a Kecskeméten játszó kapus, a szentesi Tóth Zoltán – ők nagy valószínűséggel nem váltanak klubot.

Negyvenegy futballistát soroltunk fel. Hosszú listát készítettünk. Végül az említett labdarúgók közül kik kerülhetnek be a Szeged 2011 keretébe? Ha minden igaz, akkor napokon belül választ kapunk erre. Talán nem lennének meglepve a drukkerek, ha a fent említett játékosok közül jó páran az augusztus 20-i bajnoki rajton a Szeged 2011 labdarúgócsapatának mezében futnának ki a zöld gyepre.

Olvasóink írták

 • 18. laca74 2011. július 07. 16:20
  „Meg lehet nézni az elsöosztály igazolásait,soha ennyi idegenlégiós nem volt még idehaza mint most. Már a harmadosztályban is vannak megélhetési idegenlégiósok,és nem kell messzire menni rossz példáért,elég a Pick Szeged igazolási politikájára gondolni amikor is mutatóba volt magyar játékos. Majdnem tönkre is ment a klub eredmény meg semmi csak a duma volt nagy. Aki szegedi és itt akar játszani mert lát fantáziát akkor jöjjön vissza és bizonyitson. Akinek ez nem tetszik az nem megy ki a meccsekre. Olyan megoldás soha nem lesz amivel mindenki egyetért és fikázni a legkönyebb itt néhány fórumozónak. Én FK 1899 SZEGED szurkoló vagyok,de ettöl még nem utálom a 2011-et.”
 • 17. focibarát 2011. július 07. 05:59
  „Minek Szegednek villamos,mikor gyalog is lehet menni,meg főleg Bábkacsa mikor igazi is van bőven”
 • 16. Cs9113 2011. július 06. 23:17
  „Bábkacsa gondolom nem szegedi vagy, vagy ha igen akkor abból a kézi.... rétegből akit nem érdekli a többi szegedi sport... <moderálva..>”
 • 15. kisslalika 2011. július 06. 21:52
  „13. valencia01 2011.07.06. 20:59
  Akkor írjál okoska. jelentkezz, háth felvesznek, biztosan rád van szükség...”
 • 14. Bábkacsa 2011. július 06. 21:44
  „Minek Szegednek foci? Pénztemető, pénzkidobás a semmire nagyképű ballábas <moderálva>”
 • 13. valencia01 2011. július 06. 20:59
  „nagy találgatások közepette kb Kaka-t is ide lehetne írni, meg Owen Heargraves-t ilyen cikket bárki tud írni...”
 • 12. kisslalika 2011. július 06. 20:56
  „valencia01! Tudsz olvasni? a dm "megpróbálta összeszedni azoknak a futballistáknak a nevét, akik kötődnek a Tisza-parti városhoz, és esetleg visszatérnek a másodosztályba". Mi ezzel a bajod? ha nem írnának róla, azzal lenne gondod. vicc”
 • 11. Embör 2011. július 06. 20:21
  „dobi!

  Már rég nem találgatni kellene hanem azt mondani Ő az edző Ők a játékosok. Ez nem szemezgetés, találgatás....”
 • 10. dobi 2011. július 06. 19:22
  „valencia01! ha értelmezni is tudnád a cikket, akkor nem írnál hülyeségeket....a cikk egyszerűen szemezget a megyei aktív játékosok között... sehol nem szerepel, hogy bárki is tárgyalt a játékosokkal...”
 • 9. valencia01 2011. július 06. 19:10
  „tiszta szégyen ez a névsor olyan szempontból,hogy a cikk irója a makóiakon kívül (+bali) kb a hasára ütött és felsorolta a közelbe lévő összes játékost akinek van makószegedi kötődése van. [Név nélkül... van olyan játékos akivel együtt olvasva röhögtünk,hogy az ő neve ,hogy van itt mikor soha nem is volt ilyenről szó] -szánalmas a délvilág sport rovata... s tudja magát űberelni hétről hétre.”
 • 8. dobi 2011. július 06. 18:05
  „W666W! annyira szánalmas ez a fikagépszerep.... ha ennyire ez a véleményed akkor maradj csendben, de ne fikázz...”
 • 7. laca74 2011. július 06. 16:10
  „Az mindenképpen szimpatikusabb hogy helyi kötödésü játékosokat szeretnének idehozni de több pozitivumot nem tudok hirtelen,az eredmények minösitik az egész projectet úgy is.”
 • 6. Tisza 2011. július 06. 12:18
  „W666W!
  Tavaly a strandról beesett, inne-onnan összeszedett , jórészt noname játékosokból induló KITE már ősszel megelőzte a Volánt, majd tavasszal hány pontot is vert rá?
  Fájdalmas volt nézni, ahogy egy "fáról éppen lejött" -by Mészőly Kálmán- afrikai játékos hülyét csinált saját nevelásű fiataljainkból október végén az 5-1-es meccsen.
  Egyébként meg nem arról szól a cikk , hogy szegeden nevelkedett, de kényszerből a világnak nnekivágott játékosokat hoznának HAZA?”
 • 5. Embör 2011. július 06. 12:05
  „Popovics most kapott profi szerződést. Mínusz 1 a létszám.”
 • 4. Cs9113 2011. július 06. 11:57
  „Eddig az volt a gond hogy nincs legalább egy másodosztályú csapatunk... Most van, ez is baj? Kicsit bízzunk már bennük, szurkoljunk nekik!
  Egyébként Nagylaki idejében nem a kerettel volt a gond... az a keret simán a középmezőnyben végzett volna, ha az ősz közepére nem fogy el minden pénz....”
 • 3. zozo28 2011. július 06. 11:37
  „Gagyi nev, hirtelen osszeezkabalt csapat valamennyi penzbol, mire osszeszoknanak es kialakulna egy igazi klub hangulat mar regen ki is estek az NBII-bol. Az ilyenek soha nem szoktak mukodni.
  Annak idejen en is jatszottam egy, a del-keleti orszagresz legjobb focistaibol osszerakott ifi csapatban egy tornan es nemhogy nyerni de meg golt rugni sem tudtunk. Tudom nem a legjobb hasonlat hiszen ezek velhetoen "profik", de nagyon meglepodnek ha sikert tudnanak elerni. Azert hajra! RIP makoi foci!”
 • 2. W666W 2011. július 06. 11:01
  „a Szeged 2011 kerte..Levitézlett máshol nem foglakoztatott "profik" ????
  akiket a Bozoky haverjai idehoznak lesznek majd egy páran az tuti aztán megint majd égünk mint a rongy mint Nagylaki Idejében..Ha már annyirra az összefogást emlegették akkor MIÉRT NEM a TISZA -VOLÁNNAL indultak a NB II ben és abba rakták a lovettát ????”
 • 1. Embör 2011. július 06. 08:57
  „Találgatni lehet.... Kik azok akiknek nincs élő szerződésük, mert abból kivásárolni egy játékost nem 2 Ft...
  Magasabb szinten is inkább kivárják míg ingyen igazolható valaki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sinka Zsolt 14. rekordja

Tizennegyedik rekordját, egyben negyedik világrekordját állította fel június végén Sinka Zsolt, a… Tovább olvasom