Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

˝Játszik a csapat˝: Beton-Honvéd 14-8

Álomjátékkal győzte le a bronzmeccs első felvonásán az A-Híd Szeged Beton együttese a Groupama Honvéd gárdáját. Folytatás szerdán a Kőér utcában.

Közvetítésünk támogatója az EDF Démász Zrt.

A-Híd Szeged Beton - Groupama Honvéd 14-8 (3-1, 5-2, 3-3, 3-2)

Vodafonr férfi vízilabda OB I. bronzmeccs, első mérkőzés
Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Kun György, Füzesi Zsolt.

BETON: Baksa - Turzai 1, Juhász 1, Kunac 2, Varga 1, Török 2, Molnár 1. Csere: Lehmann, Kayes, Kiss Cs. 2, Hegedüs, Younger 2, Somogyi 2. Edző: Vincze Balázs.

HONVÉD: Lévai - Szivós, Hárai, Kovács Cs. R.,Mátyás 1, Gór-Nagy 3, Tóth M. Csere: Jansik, Hangody Gy., Salamon 3, Kovács P., Angyal, Hangody L. 1. Edző: Vad Lajos.

Emberelőny: 8/3 ill. 12/3.

Ötméteres: - ill. 3/2.

Kipontozódott: Mátyás (19. perc)

Vincze Balázs: Nagy lelki tartásról tett tanúbizonyságot a csapat, hogy a 10 nap alatt elvesztett álmainkból fel tudtunk állni, és egy fantasztikus játékkal nyertük meg a bronzmeccs első felvonását.

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az A-Híd Szeged Beton javára.
Visszavágó szerdán Budapesten a Kőér utcában 19 órától.

4. negyed (3-2)

8. perc: Hangody György távolról, Angyal közelről se talál be Baksának, remekül véd. Zúg a szép volt fiúk! Lehmann lövése a blokkban áll meg, a Honvédé az utolsó támadás. Tóth Márton ejtése se megy már be, a szerencse sincs a Honvéddal. Parádés győzelmet aratott a Beton.

7. perc: Kayes tüzel, ez is félpályáig pattan vissza. Török Béla lövése viszont megint Lévairól megy be. 14-8.

6. perc: Gór-Nagy szerzi harmadik gólját, Baksa jogosan hiányolta a blokkot előle. 13.8. Elveszik a labdát tőlünk, megint védekezhetünk. Ez meleg volt, Angyal lövésére senki nem tudott reagálni, de csak kapufa.

Leiskolázta a Beton a Honvédot a bronzmeccs első felvonásán. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Juhász a szélen, a rövidbe gondolta lőni, de odaér Lévai. Hárai marad fent, Török jön vele, nincs itt gond. Hegedüs középen, Gór-Nagy nyomja víz alá, azért ellövi.

4. perc: Micsoda gól! Turzai csavar középen, Lévai fejéről pattan be a a kapuba! 13-7. Salamon hagyja ki a ziccert, Baksa kiválóan véd. Angyal sem szerencsésebb, ez a lövés is elakad a szegedi kapusban.

2. perc: Kunac ziccerben, de kapufa. Kiss Csaba ellen ítélnek ötméterest, Tóth Márton mosolyog. Salamon úszik oda, ugyanoda lövi mint az előbb. 11-7. Somogyi is kétgólos. Álomjáték megy az uszodában. 12-7.

1. perc: Juhász Zsolt nyeri az utolsó ráúszást. Hegedüs a szélről, Lévai fogja meg. Hárai marad fent, Jansik középen, Angyal a szélen érkezik, Baksa viszont kirobban a kapuból.

3. negyed (3-3)

8. perc: Younger a szélről középre Töröknek, a bomba Lévai kezén csattan. Megint kontra. Előnyben jöhet a vendég gárda, Gór-Nagy kétgólos. 11-6. Török bomba, a kipattanó Lehmanné, beadja Kunacnak, de nem tudja összeszedni.

7. perc: Kunac kezét csavarja ki Angyal, a bíró szerint nem. Mire elvégezné a szabadot, addigra kontra. Ugyanez a másik oldalon, kézcsaavarás nélkül.

6. perc: Kontra nálunk, megint vissza. Gór-Nagy középről, Baksa simán fogja. Varga hozza fel a szélen, de bevárja a többieket. Lehmann lövése a félpályáig jön vissza, Török szedi össze.

5. perc: Megint hátrányban, de ezt is kivédekezzük. Parádés ez a csapat! Molnár a szélről, Lévai kezéről megy ki. Marad nálunk a labda. K.O. a 11-esé a 11. gól. Younger. 11-4. Újabb ötméteres, Salamon a kapufáról talál be. 11-5

4. perc: Nálunk viszont kontra, megint mehetünk védekezni. Hangody László lövi teliba Baksát, marad a Honvédnál a labda.

Leiskolázta a Beton a Honvédot a bronzmeccs első felvonásán. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Előnyben jöhetünk, időt kér Vincze Balázs. Megvan a figura, Somogyi lő, kiüti Lévai. A kipattanóra bár ugrik Török, a Honvédé. Ők is időt kérnek. Kimarad vendég előny, Tóth Márton vágja Molnárba a labdát.

2. perc: Szegedi előny, Kiss Csaba-gól. Ma nem lehet hiányérzete a kiváló balkezesnek. 9-4. Baksa szedi össze az ejtést, Török marad fent, Szivós tehetetlen. Lévai is. 10-4.

1. perc: Salamon és Török küzd a labdáért, az elpattanó játékszert végül Szivós szedi össze. Honvéd-fór, Salamon teker a kapuba. 8-4.

2. negyed (5-2)

8. perc:
Mátyás ejtésénél senki nem hitte, hogy ez bemegy. Pedig bent van. 7-3. Nekünk nyolc, gondolja Somogyi. 8-3. Előnyben a Honvéd, Hárai újabb ejtése már a kapuig se megy el.

7. perc
: Fórban vagyunk, körbe megy a labda, megint Molnár, elpattint a kapu mellett. Jön a vendég előny is, Hárai azonban ellövi a ziccert a kapu felett. Juhász és Hegedüs lóg meg, a gól Juhászé. Zeng a "Játszik a csapat" az uszodában. 7-2.

6. perc: Molnár harmatos lövését Szivós szedi le. A Honvéd is távoli lövéssel próbálkozik, Baksa megy a labdáért a szélre.

5. perc: Előnyben, Kiss Csaba marad üresen, körbenéz, majd szétlövi a hosszú sarkot. Előnyben a Honvéd is, addig, amíg Juhász labdát nem szerez.

4. perc: Újabb pazar védekezés, tehetetlen a Honvéd. Vad Lajos is meglepően nyugodt. Kiss Csaba bombája a kapufáról Lévai fejére pattan, onnan vissza kapufára, majd ki.

Leiskolázta a Beton a Honvédot a bronzmeccs első felvonásán. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Előnyben a kéksapkás gárda, Gór-Nagy vágja be középről. 5-2. Kayeshez nem jut el a labda, Gór-Nagy pöcköli el.

2. perc:
Juhász adja be Kunacnak, hogy ezt hogy szedte össze, azt nem értjük. De ezért világbajnok! 4-1. Parádé, Varga az utolsó másodpercben lövi el a labdát, bent! 5-1.

1. perc: Salaom nyeri a második ráúszást. Gór-Nagy engedi el, a kapufáról majdnem félpályáig jön vissza a labda. Tóth Márton szedi össze, de a ráadás se jobb.

1. negyed (3-1)

8. perc: Molnár újabb ejtésére már figyel a második számú vendég kapus, nincs bent. A Honvéd nem jut sokra a támadással, megindulunk, Kiss Csaba majd Younger, de Lévai odaér a jobb sarokba.

7. perc: Hangody László avatja fel Baksát. Első előnyét értékesítette a Honvéd. 2-1. Molnár Tamás nem sokáig hagyja örömködni a Honvédot, egy ejtéssel veszi be Lévai kapuját. 3-1. Meleg volt, Baksa a gólvonalról szedi össze a labdát.

6. perc
: Younger hibázza el az újabb szegedi támadást, megindul a Honvéd. Kayes megy Angyallal, ötméteres. Kovács Cs. Róbert áll oda, de Baksán nem fog ki! Lévain viszont igen Younger lövése! 2-0.

5. perc: Kayes bent, máris előnyt harcol ki. Kunac ismét, ezt elkapkodta. Baksa dühöng...jogosan. Tóth Márton most csavarral próbálkozik, talán tulzottan is, jócskán eltekeredik a kapu mellett.

4. perc
: Második szegedi előny, Kunac indul be középen, vezetünk! 1-0. Tóth Márton próbálkozik egy távoli ejtéssel, Baksa csak sezmmel követi.

3. perc: Jön a szegedi előny is, Török lapos lövése lelassul, mire elér Lévaihoz. Mátyás hosszú labdájáért elindul Szivós, összeszedi, de nem jó a lövés.

Leiskolázta a Beton a Honvédot a bronzmeccs első felvonásán. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

2. perc: A második támadásunk se jobb, majd megint előnyben jöhetnek a vendégek. Baksa védi Szívós lövését, a kipattanót Turzai szedi össze.

1. perc: Török Béla nyeri az első ráúszást, de gól nélül ér véget az első támadás. Gór-Nagy hozhatja fel a labdát. Fórban a vendégek, de lejár a támadóidő, mire Mátyás behúzza a labdát.

18.27: A szegedi alakulatból ma Bálint Gergő marad ki.

18.25: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A Játékosok már a bemutatáshoz vonulnak, lassan kezdődik a meccs. A Pick bajnoki elődöntőről a szurkolók már érkeznek dobokkal, dudákkal, ki fogják szurkolni az előnyt a Betonnak, ez biztos.

Korábban

Könnyek között ültek a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda medencéjének szélén az A-Híd Szeged Beton játékosai. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a horvát Mladost Zagreb ellen kettős vereséggel búcsúzott a csapat, ám a szomorú szerda után itt az újabb feladat: a bronzcsata az OB I-es bajnokságban.

Nehéz dolguk lesz Varga Péteréknek (fehér sapkában). Fotó: Schmidt Andrea
Nehéz dolguk lesz Varga Péteréknek (fehér sapkában).
Fotó: Schmidt Andrea

Oda a BL?
Azzal, hogy lemaradt a bajnoki fináléról, lehet, hogy az A-Híd Szeged Beton VE lemarad a Bajnokok Ligája következő kiírásáról. Bár a bajnokság még úgy kezdődött, hogy az első három ott lehet az elitligában, az európai szövetség terveiben az szerepel, hogy egy országból csak két csapatot enged indulni. A döntés még nem végleges, ahogyan az sem, hogy elindul-e a következő évben a beharangozott európai szuperbajnokság. 

– Nincs idő keseregni, most már az az egy cél lebeg előttünk, hogy megszerezzük a bronzot – mondta Varga Péter.

A Beton csapatkapitánya jól játszott a Mladost ellen, két gólt is szerzett, végül azonban ez sem volt elegendő. – A góljaim nem vigasztalnak, inkább ne találtam volna a hálóba, csak jutottunk volna tovább – fogalmazott.

A Szeged és a Honvéd eddig három meccset játszott egymás ellen a szezonban: az alapszakaszban Budapesten 8–6-ra nyert a Beton, Szegeden pedig 5–5-ös döntetlen született, utóbbi botrányos játékvezetés mellett. A legfontosabb meccsen, a novemberi magyarkupa-döntőben Kayesék 9–8-ra diadalmaskodtak. Mivel a finálé szintén heves találkozót hozott, biztos, hogy vasárnap sem unatkozhatnak majd a nézők.

– Kemény meccs lesz, a Honvéd a Vasas elleni elődöntőben is bizonyította, mennyire jó csapat. Nehéz dolgunk lesz, de a csütörtöki pihenőnap és a pénteki regenerálódás és bowlingozás után most már csak arra figyelünk, hogy hazai medencében előnyt szerezzünk a két győzelemig tartó párharcban – tette hozzá Varga Péter.

Olvasóink írták

 • 9. kreatív 2012. április 24. 18:25
  „Kedves Szegedi Polgár!

  Köszönöm részletes topic válaszod! Ez már alapja lehet mélyebb elemzésnek! Kapiskálsz már valamit, de még ez távol áll a realitástól!
  A lényeg: -remélem mindenki megérti- nem lehet szépirodalmat olvasni, ha valaki nem ismeri az ABC-t! Nem lehet Arany Jánossá, Petőfivé válni, ha nincs érdeklődő, igényes olvasói háttér!
  Nem lehet egy városban SPORTuszoda, ha nincs VÁROSI uszoda, abból is legalább három!!!!

  Beton, A, Híd ....ez már lényegtelen! 300-400, ...1000 szúrkoló...ez már lényegtelen!
  Még egy fontos kérdés: Értékrend, értékalap, közteher, esélyegyenlőség! Miért, és kinek fontos x számú sport-konjunktúra lovagot rivaldafénybe állítani?!
  Kedves Polgár, és kedves Zotya: Írjátok le, tegyétek közkincsé azt, hogy mennyi időt szánnak dédelgetett kedvenceink a siker érdekében megfeszített munkával tölteni? Hogyan fest egy napjuk? Ennek fejében milyen ellenszolgáltatást kapnak? Vesd ezt össze egy három-műszakos gyermekét nevelő anya megpróbáltatásaival, jövedelmével !!! Látjátok vannak más nézőpontok is !!! Gondolkodjatok el!!!

  Egy biztos: - én 1000 Ft-ért sem tudok napközben a város egyetlen uszodájába lemenni, mások belépő nélkül, milliókat keresnek ezen! Hogyan van ez???!!!
  Értitek már??!!!!”
 • 8. Yucca 2012. április 23. 15:28
  „7. polgár: minden szavad aranyat ér! Logikus, nem elfogult érvelés, maximálisan igaz.
  A csapat kiváló! 32 éve járok pólómeccsekre, ilyen jó és eredményes társaságunk nemigen volt még.
  Reméljük folytatódik az évek óta tartó sikersorozat és persze reméljük, hogy az új uszoda sem csak terv marad.
  A két dolog nem zárja ki egymást, sőt!
  Hajrá Szeged!!!!!”
 • 7. polgár 2012. április 23. 10:24
  „1. kreatív

  Sajnos nehéz valakivel úgy érvekkel-ellenérvekkel vitatkozni, hogy teljesen nonszensz dolgokat hoz föl saját mondandójának alátámasztására, és láthatóan úgy beszél a város egyik vezető sportcsapatáról, hogy azt maximum egy-egy cikk erejéig, a statisztikákra rápillantva követi nyomon. Mindenesetre én megpróbálom, bár tudom, szélmalomharcot vívok.

  A Beton mérkőzésein nem azért van maximum 400 ember egy-egy mérkőzésen, mert Szeged többi lakosságának többi részének nincs szüksége OB1-es vízilabdacsapatra. Ennek csupán egy nagyon egyszerű, világi oka van: ennyien férnek be a sátorba! Ennek következtében ennél több jegyet nem is nagyon szoktak eladni.
  Érdekes: amikor átvitték az előző BL meccset a nagyjából 1000 fő befogadására alkalmas hódmezővásárhelyi uszodába, az általad említett 3-4 száz emberből hirtelenjében 1200 lett úgy, hogy itt is rengetegen már nem fértek be, és sokan a lépcsőkön ültek. És ők bizony nem vásárhelyiek voltak, mielőtt ezzel jönnél, hiszen a jegyek 90%-át Szegeden árusították elővételben, a helyszínre már alig maradt a vásárhelyieknek (nem is beszélve arról a kocsisorról, ami a meccs után megindult Szeged felé).
  Persze mindezen dolgokat az látja, aki a szegedi vízilabdát nem csak olyan szinten követi figyelemmel, hogy egy-egy mérkőzés után beleolvas a Délmagyarba, hanem jár mérkőzésekre is, és ezáltal ismeri a szegedi póló jelenlegi helyzetét. Lehet, hogy "fanatikus vízilabda rajongó" vagyok, ezáltal a véleményem természetesen nem lehet teljesen objektív, de az is biztos, hogy azé sem az, aki olyanokat ír, hogy Szegeden 400 emberen kívül másnak nincs szüksége OB1-es csapatra.

  Egy másik, kicsit személyesebb kérdés: milyen eredményeket kell elérnie egy sportegyesületnek ahhoz, hogy számodra bizonyítson? Ez a póló csapat 3 éve LEN-kupát nyert, idén Magyar Kupát, és bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata közé, emellett talán nem korai kijelenteni (bár elkiabálni nem akarom), hogy a bronz is meglesz egy rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságban. Mi kellene még ahhoz, hogy azt lehessen mondani: "rendben, ez a csapat öregbíti Szeged hírnevét, a város lakosai büszkék lehetnek rá"? Komolyan érdekelne, egyáltalán nem kötekedésből kérdezem.

  Még valami: a városi uszoda szükségességében teljesen egyetértünk. Sőt. Nem csak te meg én, hanem kb. a szegedi vízilabdás közösség, szurkolók, sportvezetők mindegyike. De nem értem, hogy az uszoda és a vízilabdacsapat miért is lennének egymást kizáró tényezők? Sőt, az új uszodának a szükségessége pont annak okán merült föl, hogy a városnak van egy nemzetközi szinten is jegyzett, és jól teljesítő pólócsapata, akik nem tudnak egy normális medencében játszani. Költői kérdés: vajon ha az ezen a szinten teljesítő OB1-es vízilabda csapat nem létezne, nem lobbizna, akkor terveznék most új uszoda létrehozását (csak mert bizony tervezik)?”
 • 6. Zotya100 2012. április 22. 20:31
  „kreatív: még jó, hogy nem te döntöd el a szegedi vízilabdacsapat sorsát.
  Hajrá Szeged, szép volt! Meglesz a bronz!”
 • 5. zehn 2012. április 22. 19:22
  „Csak egy kis pontosítás: Szegednek jelenleg 173 ezer lakosa van és ezzel az ország harmadik városa. Miskolcot előztük januárban. Fedett sportuszodára pedig igenis szükség van. Jó csapatunk már van hozzá.”
 • 4. Lucia 2012. április 22. 19:04
  „1.
  Menj az Akvapoliszba, az való a népnek! Ennek a (sátrasnak) neve is SPORTuszoda! Azért épült, hogy a sportolók tudjanak hol edzeni és játszani! NEM ÉRTED??
  Az más dolog, mára eléggé leamortizálódott szegény létesítmény. Kellene egy nemzetközileg is megfelelő sportuszoda Szegedre! De inkább 2! Máskor is leírtam, hogy a volt fatelep helyére (Felső Tisza-part) terveztek uszodát. De polgármesterünk "áldozatos" munkájának köszönhetően oda egy elég ocsmány, 200 lakásos társasház épült, megcsonkítva (TÖRVÉNYTELENÜL) a Szeged stadion területét!”
 • 3. kreatív 2012. április 22. 18:46
  „Kedves Laci!

  Érveket, ellenérveket kedves Barátom! Fanatikus vízilabda rajongóként minősíthetnélek én is, küldhetnélek orvoshoz, ...nem teszem. Érveket várok Tőled ! Téma : mi szükség OB I-es vízilabdacsapatra, ha még normális uszodája sincs Szegednek?!”
 • 2. csizmadialaszlo 2012. április 21. 21:29
  „Te mindenhová ezt a gondolatot tudod leírni? Orvosra van neked szükséged, nem uszodára, barátom!”
 • 1. kreatív 2012. április 21. 19:20
  „Szeged lakóinak száma 2005-ben 161000 fő. Ebből kb. 200-300, max 400 fő látogatja a vízilabda mérkőzéseket. ( 159 600 fő számára nincs szükség OB- I-es vízilabdacsapatra.
  Kb. néhány ezer ember tudja azt, hogy mit jelent a A-Híd Beton kifejezés. Ezzel szemben minden negyedik szegedi - szintén statisztikai felmérés - szeretne jobb körülmények között, 50 m-es feszített víztükrű medencében úszni ( nem a medence végén, a kapuk mögött, nem az éjjeli és hajnali órákban )!
  Következtetés.: Szegednek nem a jelentős közpénzt felemésztő minősített vízilabdacsapatra van szüksége elsősorban, hanem VÁROSI USZODÁRA !!!! ( ..ha már van három, akkor jöhet sport-konjunktúra!

  Kiss Csaba: -.........kárpótolni fogjuk őket. Ők is tudják, hogy Szegednek szüksége van a vízilabdára.

  Én:....véleményem szerint pedig nincs!!!!! Szegeden egy VÁROSI USZODÁRA lenne szükség! Ez a prioritás!
  Csak azután jöhet szóba minden úszodával kapcsolatos verseny sport ! Addig még nyugogt körülmények között, kb. 1000 Ft-ért nem tudok napközben egészségem megóvása érdekében a VÁROSI USZODÁ-ban úszni, nincs szükség Szegeden minőségi vízilabdára!!!

  " Széles alapból kell meríteni!" Tehát, legyen még három városi uszoda, aztán jöhet a kedvtelők természetes szelekciója, a minősített , nem közpénzből támogatott, szponzorált versenyzők kiválogatása! Jelenleg a farok csóválja a kutyát, a felépítmény lebeg közpénzen, alapok nélkül!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Rajmund Szaúd-Arábiában - itt és ott

A szegedi születésű Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó jelenleg Szaúd-Arábiában légióskodik, nyáron Máltán pólótábort szervez fiataloknak. Tovább olvasom