Délmagyar logó

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 20°C

Jégen is edzésbe lendült a Volán

Szeged - Megszépült és megújult a Szegedi Műjégpálya. A Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya a TAO-pénzből új biztonsági üveget épített a palánkra.
Az ajtó előtt 24, belül 5–6 Celsius-fok a szegedi műjégpályán. A téli sportok szerelmeseinek legnagyobb örömére a múlt héten megnyitott a létesítmény. Immár nemcsak a nagyközönség, hanem a sportegyesületek is birtokba vehették a pályájukat, korcsolyát húzhattak, újból edzéseken vehetnek részt.

A Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya is nagy lendülettel látott munkához. Az összes korosztály megkezdte a munkát, a legkisebbek is, méghozzá Szabó Krisztián vezetésével.

Jégen is edzésbe lendült a Volán. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Pörögtek a fiatalok, hatalmas élvezettel csinálták a feladatokat, látszott rajtuk, már alig várták, hogy végre jégre léphessenek. A bemelegítő körök után – néha az ember azt hitte, hogy gyorskorcsolyaedzésen van, mert akkora volt a tempó – különböző feladatok vártak a kicsikre. Bójakerülés, irányváltoztatás, passzolás, kapura lövés szerepelt a műsoron. Nem volt megállás egy percre sem. Akadt olyan kisgyermek, aki először edzett, így néha bizony elhasalt, de csinálta, dolgozott a többiekkel.

Közben a jégpálya mellett Szeri István, a Tisza Volán SC elnöke, Lippai Pál, a jégkorongcsapat szakosztályvezetője, Bánáti Antal technikai vezető, Károlyfalvi Zsolt, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója, Páger Zoltán létesítményvezető, Istókovics Zoltán, a Szeged Vízmű Zrt. vezérigazgatója, Szentgyörgyi Pál, a sportbizottság vezetője tűnt fel. Ez sem volt véletlen, hiszen hivatalosan a hétfő esti edzésen adták a palánkot borító új biztonsági üveget.

A Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya a sikeres TAO-pályazatnak köszönhetően újította fel a palánkot, és lett most már teljesen korszerű. A munkát a CE Glass Industries végezte el. A szegedi csapat 3 millió forint önrészt adott az építéshez, míg a Szegedi Vízmű Zrt. és az EDF DÉMÁSZ Zrt. társasági adóval segítette a megújulást, ami most már teljesen európai körülményeket teremtett.

Rá is fért a felújítás, hiszen még akkor épült a régi drótkerítéses megoldás, amikor nyitott volt a jégpálya. Ez pedig nem tegnap volt.
Károlyfalvi Zsolt kiemelte, hogy a szegedi egyesületnek köszönet jár, hiszen ez a korszerűsítés a városé marad, és ez mindenképpen példaértékű cselekedet.

Lippai Pál és Bánáti Antal hihetetlen lelkesedéssel beszélt a tervekről, az új idényről, a lehetőségekről. Kiemelték, hogy most már nincsenek felszerelésgondok, éppen ezért aki kedvet érez a fiatalok közül a jégkorong iránt (6 és 10 éves kor között), azt nagy szeretettel várják hétfőn és kedden 18 órától a jégpályán. Anyukáknak és apukáknak egy dolguk maradt: megkeresni az edzőket, hogy a gyerekek megismerjék a 21. század egyik legnépszerűbb sportágát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó kilencedszer remizett a londoni Grand Prix-n

A magyar nagymester világossal játszott döntetlent az izraeli Boris Gelfand ellen. Tovább olvasom