Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Jéghiánnyal küzdenek a szegedi hokisok

Bár még soha ilyen korán nem mehettek jégre Szegeden a Tisza Volán SC hokisai, még így is nagyon nagy hátrányban vannak a szinte egész évben edzésben lévő riválisaikkal szemben. A közlekedésiek ennek ellenére elindulnak az OB I/B-s bajnokságban.
Bár a Magyar Jégkorongszövetség az OB I/B-s bajnokságot már szeptember közepén elindította, a Tisza Volán SC halasztást kért, hiszen a szegediek csupán az elmúlt hétvégén vehették birtokba a szegedi műjégpályát. Kalocsa László edző együttesének közel két hete lesz arra, hogy felkészüljön a pontvadászatra. A klub ugyanis idén ismét benevezett a bajnokságba.

– Igyekeztünk a lehetőséghez mérten a leghamarabb biztosítani a jeget, eddig még ilyen korán egyszer sem nyitott ki a jégpálya – mondta Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. vezetője.

Szeged sajátos helyzetben van a jeges sportágak tekintetében: miközben itt nyitott az országban másodikként jégpálya, mára ez az egyetlen olyan létesítmény, amely fél évig nem használható. Ugyanakkor a Tisza Volán SC körülbelül száz játékossal foglalkozik. Mivel hosszú a szünet, a klub vezetőinek állandóan hatalmas fluktuációval kell megküzdeniük.

Hamarosan a Tisza Volán felnőttcsapatának is bedobják a pakkot Fotó: Karnok Csaba
Hamarosan a Tisza Volán felnőttcsapatának is bedobják a pakkot
Fotó: Karnok Csaba

– Jéghiány miatt nagyon sok hokisunk más sportágat választ. Ezért tavaly a Dunaferrel indítottunk közös serdülőcsapatot. Ezt most megpróbáljuk önállóan megtenni. Ránk az a jellemző, hogy az előkészítőben és az ifjúsági csapatban csak szegediek játszanak. A másodosztályú bajnokságba benevezett gárda is helyi erőkre támaszkodik – ecsetelte Kalocsa László edző.

Lippai Pál szakosztályelnökből csak úgy dőlt a panasz:
– Az összes csapatunk működtetésére tízmillió forintunk van. Csak köszönettel tartozunk a Tisza Volán Zrt.-nek, hogy a költségvetésünk közel felét biztosítja, a másik nagy szponzorunk pedig az önkormányzat sportbizottsága, amelyhez rendszeresen benyújtjuk a pályázatunkat. Ebből aztán csak nagyon szerényen tudunk gazdálkodni, így a komolyabb terveinket csak az álom kategóriába sorolhatjuk. Éppen ezért a most induló bajnokságban is csak a tisztes helytállás lehet a célkitűzésünk.

Jelenleg Szegeden sem a nagyközönség, sem pedig a sportolók nem lehetnek elégedettek. Nem csupán azért, mert fél évig zárva tartják a pályát, hanem mert mindkét fél úgy érzi, csak a másik rovására lehet időt biztosítani.

– Csakis egy új, egész évben nyitva tartó jégpálya oldhatná meg a jelenlegi helyzetet. Most úgy kell a nagyközönséget és a sportolói igényt kielégíteni, mint a közmondásban, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon. Márpedig így nagyon nehéz Hódi Tamás létesítményvezetőnek és csapatának az igényt megnyugtatóan biztosítani – foglalta össze a problémát Bánáti Antal.

Olvasóink írták

  • 1. Kulikov 2008. október 08. 18:13
    „Botka!
    Pénzt a hokira!!!

    (((-:”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánpótláskorúak aranyai a kick-box vb-n

Nápolyban rendezte meg a Kick-box Világszövetség az utánpótláskorúak világbajnokságát, amelyen a… Tovább olvasom