Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Jó rajt: Szeged 2011-Honvéd 3-2 - fotók

Szeged - A labdarúgó NB II 2012–2013-as idényét ma a Honvéd II. ellen a Vasutas-stadionban kezdte meg a Szeged 2011 csapata, amely 3-2-re győzött.

Szeged 2011-Honvéd II. 3-2 (1-1)
Ness Hungary NB II, Keleti csoport, 1. forduló. Szeged, SZVSE-stadion, 1000 néző. Vezette: Botló.
Szeged 2011: Belecsan - Kéri, B. Kapic (Laczkó, 71.), Toca, Farkas Z. - Ulvicki, Borbély - Kis R., Lisztes, Gomez (Geiger, 62.) - Rézműves (Jovánczai, a szünetben). Edző: Tóth Bálint.
Honvéd II.: Vereckai - Moga, Remes, Gengeliczki, Kovács G. Varga M., 77.) - Futó Zs., Csontos (Nagy G., 68.) - Lengyel Gy., Nagy M., Czár (Kosztics, 55.) - Vólent. Edző: Pári Sándor.
Gólszerzők: Lisztes (28., 78.), Jovánczai (58.), ill. Nagy M. (41.) Varga M. (81.).

Tóth Bálint: - Örülök, hogy Jovánczai négy nap edzéssel a háta mögött így tudott játszani, Lisztest pedig okkal éltethetik a szurkolók. Bízunk benne, hogy ennél már csak jobban játszunk. Akadt néhány olyan bírói ítélet, amely alaposan felborzolta a kedélyeket, de mégis ők voltak azok, akik ma a legkevesebbet hibázták.

Pári Sándor: - Lisztes, Jovánczai - Magyar Futball Akadémia 3-2. A csapatom átlagéletkora 19 év, dolgozunk tovább, sok sikert a Szegednek.

Jó rajt: Szeged 2011-Honvéd 3-2. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Így kell kezdeni egy bajnokságot: sok néző előtt élvezhető, jó iramú mérkőzésen öt gól született, amely a Szeged 2011 3-2-es sikerét jelentette. A jó rajt pedig karácsonyig elkísér.

90+2. perc: Varga M. ellövi a labdát, amely éppen csak a jobb alsó mellett megy el.

90. perc: Remes sárgát érően húzta vissza Lisztest.

87. perc: Kéri kap sárgát, pedig csak összecsúsztak a kapussal. Egyforma volt, nem értjük a lapot.

83. perc: Geiger tör be a 16-oson belülre, az ötös vonalában bevezeti a labdát, ám becsúszva szerelik.

81. perc: Varga M., 3-2. Varga M. távoli szabadrúgása megpattan egy védőn, és becsapva Belecsant, a kapu bal oldalába gurul, 3-2.

80. perc: Futó Zs. is szólózik, majd jobbal föléemel.

78. perc: 3-1, Lisztes! Lisztes-szóló, Jovánczai elvisz két embert, Lisztes pedig besétál a 16-oson belülre, majd a bal alsóba gurít, 3-1.

Jó rajt: Szeged 2011-Honvéd 3-2. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

76. perc:
Kéri ellen a szabálytalanság az oldalvonal mellett, szegedi szabadrúgás. Farkas erőből átlövi a hosszúra - senki sem ér hozzá.

74. perc: Geiger 16 méterről laposan lő, nem túl erős, Vereckai magához öleli.

73. perc: szép szegedi labdakihozatal, Vereckai a 16-oson kívülre futva ment.

71. perc: kényezerű szegedi csere, B. Kapic helyett Laczkó a pályán.

71. perc: a szöglet után Ulvicki fejesét bravúral védte Vereckai. Sokan már benn látták a labdát.

70. perc: Farkas lapos, jobb oldali beadását mentik a védők.

68. perc: Csontos Á. helyett Nagy G. a vendégeknél.

Jó rajt: Szeged 2011-Honvéd 3-2. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

65. perc: B. Kapic rosszul ért talajt, a bokája nincs rendben, de visszatér. Közben Jovánczai passzához kézzel ér egy védő a 16-oson belül, a bíró nem ítél 11-est - sőt Jovánczai kap sárgát -, Geiger pedig kiszorított helyzetből kapufára lő.  

64. perc: Nagy M. került lövőhelyzetbe, a próbálkozása egy védőn letompult, így Belecsan védhetett.

62. perc: szegedi csere: Gomez helyett Geiger.

58. perc: 2-1, Jovánczai! Farkas beívelését Jovánczai tanítanivaló mozdulattal stukkolta a kapu jobb sarkába a 11-es pontról, 2-1.

56. perc: Futó Zs. is kap egy sárgát.

55. perc: hajmeresztő pillanatok, szegedi labdaeladás a 16-oson belül, szerencsére B. Kapic az utolsó pillanatban ment. Czár helyett Kosztics érkezik a vendégeknél.

53. perc: Ulvicki sárgát kap.

50. perc: egymás után jönnek a szegedi szögletek - eredmény nélkül.

49. perc: Farkas jó 30 méterről lőtt, két méterrel fölé.

46. perc: megkezdődött a 2. félidő.

Cserél a Szeged 2011, Rézműves helyett Jovánczai érkezik.

Kifejezetten élvezetes, változatos meccsen reális a döntetlen. a szünetben. 

43. perc: szegedi szöglet, B. Kapic ollózott, a kapus bravúrral védett. Farkas elől maradt, a jobb oldalon az ötösig vezette a labdát, majd keresztbe lőtt a kapu előtt az ötössel egy magasságban, de senki sem érkezett.

41. perc: 1-1, Nagy M.! Jól jött a hosszú felé a szöglet, Nagy M. pedig ívelt fejessel vette be a kaput, 1-0.

Jó rajt: Szeged 2011-Honvéd 3-2. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

41. perc:
Honvéd II.-szöglet - az első a meccsen.

37. perc: az eseménytelenség után újabb szegedi szabdrúgás a 16-os vonalához közel. 19 méter, kissé balról, ideális jobbos szög. Lisztes éppen föléteker.

28. perc: 1-0, Lisztes! Rézműves vitte be két védő közé a labdát, majd elesett a 16-s vonalán, Lisztes azonban követte az akciót, és jobbal alábökött a labdának, amely a kapu közepébe hullott, 1-0.

25. perc: szegedi szöglet után vendégkontra kettő az egyben, azonban megint Belecsan vetődik jól. 

24. perc: Vólentet nem bírja lebirkózni B. Kapic és Toca sem, a Honvéd II. támadója jobbal gyengén kapura sodorja a labdát, amely a kapufáról kifelé pattan.

23. perc: Lisztes labdája hosszú Gomeznek.

21. perc: Kéri beadását Kis R. fejeli fölé.

20. perc: Nagy M. elől szedi fel Belecsan a labdát oldalra vetődve.

19. perc: a védő Toca kalandozott az ellenfél 16-osánál.

Jó rajt: Szeged 2011-Honvéd 3-2. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

17. perc:
Farkas megy el a bal szélen, lapos beadása senkit sem talál meg.

16. perc: ködben a pálya, az ultrák egy kis pirotechnikát is bevetettek.

14. perc: egy kicsit most kijött a szorításból a Honvéd II.

12. perc: jobb a Szeged, támadásban van kreativitás, Lisztes és Kis R. próbál osztogatni, míg a védelemnek csak a tuti marad.

9. perc: Lisztes passzol a jobb oldalon kiugró Kéri elé, aki lesen kapta a labdát, így Gomez hiába lő a centerezésből gólt, nem érvényes.

8. perc: Gomezt ugratja ki Kis R., a kolumbiai bal oldalon a kapusba lő, Lisztes ballal a 16-osról föléemel. 

7. perc: Rézművest futtatják, a védő gyorsabb.

5. perc: eddig sok minden nem történt. Na most! Szegedi szabadrúgás 17 méterről. Lisztes és Farkas készülődik, de a sorfalban elakad Farkas lövése.

1. perc: a Szeged kezdte a meccset.

A szegedi együttes az új kék-fekete szerelésében, a Honvéd II. pedig majdnem tiszta fehérben, a mezen van egy minta. A hazai kapitányt a csapat pénteken választotta meg. Lisztes Krisztián vezette fel a szegedieket, helyettese pedig Laczkó János.

A Szeged 2011 védelme szinte új, hiszen három frissen igazolt játékos is található ebben a csapatrészben. Bekim Kapic, Kéri Tamás és Farkas Zoltán mellett Toca a régi elem, a tavasszal látott Laczkó és Radnai a padon, Tóth I. pedig eltiltott. A trión kívül az újakból még a 49-szeres válogatott Lisztes és Gomez a kezdőben, Jovánczai, Kiss Csaba és Kiss Dávid a kispadon található.

Az ultrák nagyon készültek: hatalmas kék-fekete drapérián ez áll: Most vagy soha! Irány az NB I!!!

Itt van Szegeden a Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemmingway is. A kezdőrúgást a törökországi sakkolimpiára készülő szegedi sakkozó, Lékó Péter végzi majd el.

Korábban írtuk:
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának hét végén startoló 2012–13-as rajtján tizenkét együttes reménykedik abban, hogy a 2013–2014-es, egycsoportos NB II-ben helyet kaphat. Ám a bajnokon kívül – amely feljut az NB I-be – az első körben négy, majd az osztályozón már csak újabb három csapat biztosíthatja helyét a másodosztályban.

Nem, nem számoltuk el magunkat, hiszen a tizenhatos mezőnyből eleve kivettük a Fradi, a Debrecen, az Újpest és a Honvéd tartalékcsapatát, amelyek nem indulhatnak majd a jövő nyáron kezdődő NB II-ben, csak az NB III-ban. Négy alakulattal tehát nem kell számolnunk, de így is hatalmas feladat lesz az első nyolc között végezni. Minimum az osztályozóhoz négy csapatot kellene megelőzni, ám információink szerint szinte valamennyi alakulat erősített.

Mindig optimista: Tóth Bálint edző kíváncsian várja csapata rajtját. Fotó: Frank Yvette
Mindig optimista: Tóth Bálint edző kíváncsian várja csapata rajtját. Fotó: Frank Yvette


Most vagy soha!

Az Ultras Szeged Fidelity Gruppo ultracsoportja minden drukkert vár szombaton 15 órára a szegedi Rongy kocsmába, majd utána közös szurkolásra a Szeged 2011–Honvéd II. NB II-es bajnokira. A mottójuk: Most vagy soha!

A bajnoki címre esélyes a Vasas, a Békéscsaba, a Nyíregyháza, a Mezőkövesd, a Szolnok. Vajon mely csapatok lehetnek veszélyesek ezekre a gárdákra? A Cegléd, a Balmazújváros, az Orosháza. És reméljük, a Szeged 2011 is, amely egyes források szerint bajnokesélyes, és amely többek között Lisztes Krisztián (36), Farkas Zoltán (22), Jovánczai Zoltán (27) révén komoly NB I-es múltú, Bekim Kapic (33) személyében rutinos, Ciprust is megjárt, egyszeres szlovén válogatott játékost igazolt, de ha erőnlétben utoléri a többieket, a kolumbiai Mesa Daniel Gomez (24) is erősítést jelenthet – és augusztus 31-éig akár még más is érkezhet. A további három együttes, így a Kazincbarcika, a Vác és a Putnok sem feltett kézzel vág neki az idénynek, de ez a három együttes várhatóan inkább az osztályozóért, mint az első ötbe kerülésért harcol majd.

Szurkolói ankét

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata ma 17 órától az SZVSE-pályán szurkolói ankétra várja a csapat szimpatizánsait. Az eseményen az együttes vezetésével, játékosaival, edzőivel is találkozhatnak a drukkerek.

– Az első öt mérkőzés után derül majd ki, hogyan igazoltunk, és hogyan sikerült a felkészülésünk. Mondhatok én bármit, ha öt vereséggel indítunk. Ha pedig azt hisszük, hogy a Honvéd II., Vác, Putnok, Cegléd kezdő bajnoki sorozatot nézve könnyű a sorsolásunk, akkor akár pofára is eshetünk, mert ebben a csoportban bárki bárkit legyőzhet. Ezért én nem is csoportosítottam a csapatokat. Mi csak és kizárólag a soron következő meccsre gondolunk, így a Honvéd II. elleni első bajnokira, amelyen győzni szeretnénk. Mindig optimista vagyok, de ezt az érzést elsősorban a csapat határozza meg. Az előző bajnokság utolsó nyolc meccsén kialakult egy egység, ám ezúttal sok új játékos jött, akiket be kellett állítani a sorba. A legfontosabb, hogy csapatként funkcionáljunk, mert önmagában az egyéniségek nem dönthetik el a meccset. Nálunk azért van ilyen labdarúgó, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián, aki ráadásul jó szellemiségű ember, és ezt a szellemiséget az öltözőbe is behozta – nyilatkozta Tóth Bálint, a Szeged 2011 edzője.

A bajnokság már ma 15 órakor elkezdődik a Nyíregyháza–FTC II. találkozóval.

Olvasóink írták

 • 9. Deadman 2012. augusztus 19. 18:32
  „8. Ebgondolat 2012.08.19. 12:48
  ÉN Te helyedben nem is de ÉN a magam helyében bizony..nem tudván az életkorodat bizton állíthatom, hogy Szegeden a JÓ focira amit PROFI sportvezetők csinálnának már a nyitányra is kb 5-8000 ember is kiment volna..De ugye gondoljunk bele kik is csinálják a mostani Szegedi ?? focit és kik játszanak benne...Na a nézőszámról ennyit...”
 • 8. Ebgondolat 2012. augusztus 19. 12:48
  „7. Deadman 2012.08.19. 08:11
  Én a helyedben nem fitymálnám le a nézőszámot, ugyanis akármennyire megdöbbentő, de ez az 1500 néző a legtöbb volt az összes NB2-es meccsen! Sőt, sok NBI-es meccsen se voltak ennyien!
  A kérdés az, mi a francnak 20 ezres stadionokat építeni több tízmilliárdért.
  Amúgy gratula a csapatnak! Sokkal simábban is nyerhettek volna...”
 • 7. Deadman 2012. augusztus 19. 08:11
  „" Így kell kezdeni egy bajnokságot: sok néző előtt élvezhető,"

  Na ezen nevetnem kellett csak összehasonlításként Míg a Szegedi Szabadtéri játékok előadásai telt házzal mennek előadásonként 4.000 nézővel addig itt az ujságíró 1.000 !!!!!! nézőnek úgy őrül mint majom a farkának..:))

  A 2012-2013-as idény végén úgy alakul át a mezőny, hogy a másodosztály két csoportjának 2-5. helyezettjei automatikusan bennmaradnak, a 6-8. helyezettek oda-visszavágós alapon megmérkőznek a bennmaradásért az NB III hat csoportjának bajnokával, a 9-16. helyezettek pedig kiesnek a harmadik ligába.

  ÉN NAGYON szurkolok a srácoknak hogy bennmaradjanak mert kellene végre egy STABIL csapat..DE azért az ilyen " költöi" tulzásokat hagyjuk már..Majd akkor örüljünk ha legalább félidöben az első nyolcban vagyunk és 3 fordulóval a vége előtt nem kell izgulni..mert 5. a csapat...

  Én Bízom Tóth Bálintban mert remek edző most már a csapatnak és a tulajoknak kéne hozzá felnőni..”
 • 6. Juhi 2012. augusztus 18. 21:36
  „Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!!!!! 14 ember ellen játszottak és így is sikerült. Soha jobb kezdést! Egy szép estét szereztek nekünk szurkolóknak. Köszönet nektek!!!!!!”
 • 5. zsolty 2012. augusztus 18. 19:23
  „Gratulálok a fiúknak!
  Soha rosszabb kezdést!”
 • 4. zsolty 2012. augusztus 18. 17:09
  „Hajrá-hajár!
  Nagyon jó lenne a sikeres rajt!”
 • 3. bambulla 2012. augusztus 18. 16:34
  „lilongwe
  szerintem a meccsek eddig a SZVSE stadionban voltak”
 • 2. kilo 2012. augusztus 17. 22:53
  „"ha erőnlétben utoléri a többieket, a kolumbiai Mesa Daniel Gomez (24) is erősítést jelenthet"

  Most ez komoly, hogy egy rossz erőnlétű játékost "sikerült" beszerezni?”
 • 1. lilongwe 2012. augusztus 17. 20:41
  „Nem nagyon figyelem a szegedi focit, de azt észrevettem, hogy a Szeged 2011 hazai meccseket a SZVSE-pályán és az Etelka soron is szokta játszani.
  Meg tudja valaki mondani, miért van "két hazai pályája" a Szegednek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu-ob: Kárász Anna duplázott 500-on

A szombati 500 méteres versenyekben is több olimpiai érmes szállt vízre és lett dobogós a kajakosok és kenusok országos bajnokságán Szolnokon. Tovább olvasom