Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Jobb későn, mint soha

A Szeviép már egy évvel ezelőtt kacérkodott Michelle Maslowski szerződtetésével, ám akkor nem lett semmi az ügyletből. Ami késik, nem múlik, az amerikai center ma már a szegedi klub alkalmazottja, és a városban eltöltött néhány nap elegendő volt ahhoz, hogy megállapítsa: jó helyre került.
Michelle Maslowski szemmel láthatólag remekül érzi magát a bőrében, tetszik neki, hogy a következő hónapokban új kihívások várnak rá. A 188 centi magas kosarasra már tavaly felfigyeltek a Szeviép szakvezetői, és az amerikai center, igazi profi módjára, már akkor részletesen tájékozódott a szegedi klubról. Apróságokon múlott, hogy Michelle 2008 elején nem igazolt Magyarországra, most azonban, hogy újabb ajánlat érkezett, kapva kapott az alkalmon.

– Amikor egy éve szóba került az esetleges szegedi szerződés, igyekeztem feltérképezni a lehetőségeket, és nem udvariasságból mondom, de már akkor is csak jót hallottam a Szeviépről – kezdte a beszélgetést a 30 éves játékos. – Az elmúlt napokban személyesen is meggyőződhettem a hírek igazáról: jól működő klubhoz kerültem, amely komoly célokért küzd. A vezetők, a csapattársak rendkívül kedvesen fogadtak, a lakással, a használatba kapott autóval is elégedett vagyok. A város nagyon tetszik, gyönyörűek a nevezetességek, kifejezetten kedvelem a régi stílusú épületeket.

Túlzás nélkül kijelenthető: a szegediek új szerzeménye a kosárlabdázás megszállottja. Elég csupán felkeresni a michelle-maslowski.com weboldalt, és a látogató a személyes információk mellett nyomon követheti Michelle beszámolóit a WNBA vagy a férfi Euroliga eseményeiről is.

Michelle Maslowski (labdával) egyre otthonosabban mozog a Szeviép-Szeged edzésein. Fotó: Schmidt Andrea
Michelle Maslowski (labdával) egyre otthonosabban mozog a Szeviép-Szeged edzésein.
Fotó: Schmidt Andrea

– A kosárlabdának köszönhetően az évek során rengeteg ismerőssel, baráttal gazdagodtam, szerénytelenség nélkül mondhatom, otthonosan mozgok ebben a közegben, jól ismerem a mezőnyt, legyen szó akár a női, akár a férfi szakágról. A tengerentúli sztárok közül a négyszeres olimpiai bajnok Lisa Leslie-t csodálom leginkább, a férfi Euroligában pedig a litván Ramunas Siskauskas az egyik kedvencem. Tavaly a helyszínen néztem végig a sorozat madridi négyes döntőjét, amelyben Siskauskas csapata, a CSZKA Moszkva diadalmaskodott.

Maslowski 2002 óta játszik Európában, az elmúlt hét év során megjárta Luxemburgot, Németországot, Franciaországot és Olaszországot is. Legutóbb Lengyelországban, az Euroliga-résztvevő Lotos Gdyniában szerepelt, a lengyel állampolgárság megszerzése azonban csak álom maradt, és a kevesebb játéklehetőség miatt a távozás mellett döntött.

– Szerencsés vegyok, mert eddig valamennyi csapatomnál remekül éreztem magam – folytatta. – Ha mindenképpen választanom kellene, Olaszországot tenném az első helyre, de Németország is közel áll a szívemhez, mivel ott töltöttem el a leghosszabb időt. A gdyniai kitérő sem jelentett csalódást, tudomásul vettem, hogy a vezetők nem tudtak hozzásegíteni a lengyel útlevélhez. Mostantól pedig minden erőmmel a Szeviépet akarom segíteni, mert nagy terveink vannak, a bajnoki bronzérem megvédése csak a minimális célkitűzés. Látom, hogy a lányok nagyon keményen dolgoznak, és nem szabad letennünk arról, hogy akár a bajnokságban, akár a kupában még szebb eredményt érjünk el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettő a veretlen

A kisteleki téli teremlabdarúgó-torna ötödik fordulója után a négy ligában összesen már csak két… Tovább olvasom