Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Jól megtervezik utazásaikat a Csongrád megyei csapatok

Hiába borította be Magyarország nagy részét a hó, a sportolóknak utazniuk kell. A hét végén már bajnoki és nemzetközi meccsek várnak a Csongrád megyei csapatokra. Ilyenkor nemcsak az ellenfelekből, hanem az útból is fel kell készülniük. Meg kell tervezni az utazást.
Elteltek az ünnepek, a sportolók számára pedig ismét beindul a nagyüzem. Sőt több Csongrád megyei csapatnak már éles meccsek következnek a hét végén. Télen nemcsak az ellenfelekből kell felkészülni, hanem az utazást is meg kell tervezni. Főként úgy, hogy hazánk területét igencsak betakarta a fehér lepel.

A Démász-Szeged Vízisport Egyesület válogatott kenusai (Vécsi Viktor edző, Vajda Attila, Fürdök Gábor, Horváth Gábor), kiegészülve Janics Natasával, már tegnap útra keltek. Nem világversenyre utaztak, hanem a szlovéniai Triglav-hegységbe, magaslati edzőtáborba. Tréningezni, síelni. Mivel az olimpiai bajnok Janics Natasa úgy ismeri a környéket, mint a tenyerét, így mindent a világklasszis kajakos tervezett meg. Éppen ezért Bécs felé vették az irányt, jóformán a szállásig autópályán utaztak, és kora este meg is érkeztek Szlovéniába.

Ma és holnap két szegedi csapat is Ausztriába megy. Szombaton a Floratom asztaliteniszezői Inter-kupa meccset játszanak Oberwartban.
– Reggel nyolckor indulunk, délután öt órakor van a meccs, végig sztrádán utazunk! – nyilatkozott az úttal kapcsolatban Lukács Levente, a Floratom játékosa.

– A pingpongosokhoz hasonlóan mi is négyen, egy autóval már ma útnak indulunk, végig autópályán haladunk. Gondolom, nem lehet gond az utazással – mondta a bécsi nemzetközi meghívásos versennyel kapcsolatban Kakuk Levente világbajnok tekés, a Ferroép-Szeged játékosa.


A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata vasárnap 18 órakor Győrben játszik Magyar Kupa-meccset.
– Szerencsére nekünk sem kell letérni az autópályáról – nyilatkozott Donkó Orsolya másodedző –, így nem lehet probléma a megérkezéssel. Természetesen két variációt így is felállítottunk, ha több hó esne, akkor 10 órakor indulunk, és útközben ebédelünk. Ha marad a mostani időjárás, akkor csak délben indul el a társaság, és mindenki otthon fogyasztja el az ebédet. Bízunk benne, hogy sikerrel vesszük az év első meccsét.

Talán a legrosszabb helyzetben a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapata van. Egy: a listavezető Szombathelyhez utaznak, kettő: talán a Vas megyei székhelyre a legbonyolultabb eljutni.
– Az utolsó pillanatban dől el – tájékoztatott Czuprák László vezetőedző –, hogy merre is megyünk. Korán indulunk, 6 és 7 óra között biztos, hogy útra kel a buszunk. Több variáció is van arra, merről közelítjük meg Szombathelyt, azonban minden időjárás függő. Minden benne lehet a pakliban, hó, hófúvás, köd, jég. Erre készülünk, bízom benne, hogy időben ott leszünk a 18 órakor kezdődő bajnokin, amelyen csak egy lehet a célunk: tisztességesen szerepelni a bajnoki címre esélyes Falco ellen.

Pick-sztori Horvátországban

A hirtelen jött időjárás-változás a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát is többször megtréfálta már. Kővári Árpádtól kértünk egy olyan sztorit ezzel kapcsolatban, amelyet talán a mai napig sem felejtett el.

– A történet nem új keletű. De az akkor átélt esemény akkora traumát okozott mindnyájunkban, hogy aki részese volt, egész élete során emlékezni fog rá. Történt ez 2001-ben, amikor a spliti kézilabdacsapat vendégeként egyhetes edzőtáborban voltunk a horvát tengerparton. A tervnek megfelelően el is végeztük a munkát, nagyszerűen sikerült a tábor. Ezután közöltük a házigazdákkal, hogy akkor letelt az időnk, indulunk haza. Ők nagyon marasztaltak volna bennünket, arra hivatkozva, hogy igen rossz időjárási híreket hallottak a szárazföld belsejével kapcsolatban. Mi azonban hajthatatlanok voltunk – később bántuk is. Az történt, hogy át akartunk kelni a Velebski kanal fölötti viadukton. Alig hajtott rá a hídra a buszunk, amikor az embernek az volt az érzése, hogy a szél azonnal felkapja a járművet, a viadukttal együtt a mélybe dobja. A szél jobbra balra himbálta a buszt, valamennyiünkön halálfélelem lett úrrá. Frankó János gépkocsivezető azonnal leállt, s nagyon lassan kitolatott a sziklák árnyékába. Visszafordultunk, de akkorra már annyira eltelt az idő, hogy Zadarban éjszakáztunk. Másnap jókora kerülővel elindultunk haza, akkor pedig a hegyi úthoz érve a rendőrök leállították a forgalmat, mert hirtelen akkora hó hullott, hogy csak hólánccal lehetett felmenni. Ebből aztán akkora káosz keletkezett, hogy órák múlva tudtunk csak elindulni a hegyre. Mondanom sem kell, több mint egy nappal később értünk csak haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisont István Vecsésen is király

A Kocsis Lajos-emlékmeccs talán legjobb játékosa az egykori válogatott Pisont István volt. A Vecsés… Tovább olvasom