Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Jól mutatkozott be a Makó

A makói lányok küzdöttek, hajtottak, hiszen maguk mögött érezhették a nagyon lelkes és hangos közönségüket. Egyértelműen jól mutatkozott be a Németh Toll az első osztályban.
Makó - Győr 25-31
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Makó, 1000 néző. Vezette: Bakos, Holman.
Makó: SZABÓ – Sztupakova, Lévai 3, CSENDES 7 (4), Fekete 3, Bartucz 3, Baunok 1. Csere: Kozserán (kapus), BARNA 6, HORVÁTH 2, Németh, Hegyi. Edző: Száva Flórián.
Győr: Guiu – Kovacsicz 2, Hornyák 1, TEMES 6, GÖRBICZ 8 (3), Bradeanu 3, Juhász 1. Csere: PETRÓCZI (kapus), RADULOVICS 6 (1), BOGNÁR 2, Gogirla 1, Bódi 1. Edző: Róth Kálmán.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 2–2, 17. p.: 8–7, 24. p.: 8–15, 24. p.: 15–21, 56. p.: 24–29.

Fotó: Segesvári Csaba
Bár délután 6-kor kezdődött Makón a mérkőzés, nagyon sokan már 4 órakor ott voltak a csarnokban, hogy legyen helyük. A nagy érdeklődés elsősorban annak szólt, hogy negyvenhárom év után láthattak ismét első osztályú női kézilabda-mérkőzést a Maros-partiak. Már a győri nevek hallatán elsápadhattak volna a hazaiak, de nem tették, mert a névadó szponzor cég tulajdonosának, Németh Sándornak a kezdődobását követően Bartucz a második támadást követően bevette tizenöt évvel ezelőtti klubjának kapuját. Az újonc pedig ezzel nem lőtte el a puskaporát. Annyira kiegyenlített lett a küzdelem, hogy ezt már Róth Kálmán edző sem tudta tétlenül nézni, az időkérést arra használta, hogy jól leteremtette övéit, s ennek hatására beindult a Rába-parti henger.

– Na, jól megszórtak bennünket, s ezzel el is intézték a két pont sorsát – állapította meg egy tárgyilagos makói szurkoló. Volt, amikor kilenc percen keresztül csak a győriek lőttek gólt.

– Nagyon büszkék vagyunk rátok. Ne csüggedjetek, jók vagytok. Nem a Győrt kell legyőznötök – mondták a hazai drukkerek a pihenőre levonuló Maros-parti játékosoknak.

A szünetben csak azt kérte játékosaitól Száva Flórián edző, hogy bátran lőjenek. Ezt meg is tették Csendesék (ő bizonyult csapata legjobbjának), s az eredmény sem maradt el, hiszen jól lefaragtak a hátrányukból. A makói lányok küzdöttek, hajtottak, hiszen maguk mögött érezhették a nagyon lelkes és hangos közönségüket. Egyértelműen jól mutatkozott be a Németh Toll az első osztályban.

Száva Flórián: – Csapatom felnőtt a feladathoz, helytállt Európa egyik legjobb gárdája ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bonifert visszatért Szegedre

Bonifert Domonkos ismét Szegeden edzősködik. A Naturtex-Szedeák felnőtt férfi csapatának egykori… Tovább olvasom