Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Joób Márton: nem térült meg a munka

Csak az U23-as Eb-n szerzett érmet Joób Márton, mégsem csalódott az idei teljesítménye miatt. Tudja jól: sokat edzett, ám a befektetett munka nem térült meg.
Egyetlen idei érmét egyesben érte el Joób Márton. Fotó: Karnok Csaba
Igen mozgalmas volt az idénye Joób Mártonnak. A Démász-Szegedi VE olimpiai hetedik kenusa három világeseményen indult: a felnőttek vb-je és Eb-je mellett az U23-asok kontinensviadalán is szerepet kapott. Három esemény, hat szám – ám mindössze egyetlen érem. Joób mégsem csalódott.

Fáradtan válogatózott

– A válogatók következménye az volt, hogy nem abban a számban startolhattam, amelyben szerettem volna – nyilatkozta
Joób. – Hibáztam abban, hogy fáradtan érkeztem a válogatókra, aztán kevés volt a stábban a kommunikáció, és az új szabályok is befolyásolták a teljesítményemet. Az U23-as Eb C1 500 méteres harmadik helyének örültem, mert rendkívül szoros befutóban végeztem a dobogón. Jó, hogy indultam, és nem is készültem rá különösebben, mert a felnőttek Eb-je és vb-je volt a fontosabb.

Öt négyesben volt érdekelt Joób: az Európa-bajnokságon kettőben, a világeseményen háromban.

Az összeszokás hiánya

– A szövetségi kapitány állította össze a hajókat, és bár nem támogattam a kvartettek hazai válogatóját, belátom, ezután szükség van rá. Mert a németek például összeszokott hajóval érkeztek Zágrábba, míg mi mind az öt egységben más-más versenyzőkkel próbálkoztunk. Nagy eredmény, hogy ahol indultunk, ott egyáltalán a fináléba kerültünk. Nem vagyok elkeseredve, mert tudom: nem jött ki a lépés – elemzett Joób.
A 2004-es eredmények figyelembevételével Joób nem lépett előre. A szegedi kenus belátja ezt, és tanuló-, illetve próbaévnek tekintette a 2005-öst.

– A jövőben szeretnék csak a kenuzással foglalkozni, nem pedig a szponzorok felkutatásával, az edzéshelyek keresésével. Tudom, hogy több tekintetben, így technikailag is fejlődtem, hiszen sokat tréningeztem. Teljesíteni kellett, de a befektetett munka egyelőre még nem térült meg. Mire a versenyzésre került a sor, elfáradtam. A produkciómról a 2006-os év adhat reális képet: a szponzorok továbbra is mellettem állnak, így megmutathatom, mire vagyok képes. Kozmann Gyuri tette fel a kérdést: mi ér többet, a szegedi vb-n a páros 4–5. hely, vagy a négyessel a dobogó? Elgondolkodtam. Sok mindent meg kell beszélni a stábbal, az edzőmmel, Vécsi Viktorral, hogy ne essünk a korábbi hibákba – nézett már előre Joób.

Sopronban pihent

A sportoló sokat volt távol otthonától, feleségétől, Dórától, és kislányától, Grétitől. Az elmúlt egy hónap szünet azonban jól jött neki, Sopronban a családjával együtt kipihente magát, és megújulva készül az idényre. Hivatalosan október 1-jén kezdődik az alapozás, ám már a jövő hétre lapátolást tervez a Démász kiválósága.


Csak egy dobogós hely

A Démász-Szegedi VE kenusa, Joób Márton a következő eseményeken vett részt idén, és azokon ezeket az eredményeket érte el.
U23-as Európa-bajnokság, Plovdiv (Bulgária), C1 500 m: 3. Joób.
Felnőtt Európa-bajnokság, Poznan (Lengyelország). C4 5000 m: 6. Magyarország (Joób), C4 200 m: 7. Magyarország (Joób).
Felnőtt világbajnokság, Zágráb (Horvátország). C4 1000 m: 6. Magyarország (Joób), C4 500 m: 5. Magyarország (Joób), C4 200 m: 9. Magyarország (Joób). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabda MK-elődöntő: A győztes a fináléba kerül

Szombaton (és nem pénteken, ahogy tegnapi számunkban tévedésből megjelent) 17 órakor az újszegedi… Tovább olvasom