Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Juhász Zsoltot Totti sem tudta átcsábítani

Sorozatunkban Csongrád megyei sportolókkal beszélgetünk, de arról a sportágról, amelyet űznek, egy szót sem ejtünk. A nyolcadik részben Juhász Zsoltot (26), a Szeged Beton pólócsapatának szentesi születésű játékosát faggattuk.
– Tudott önről, hogy az AS Roma és a Manchester United a kedvenc futballcsapata. Miért pont ezek?
– A rómaiaknak akkor kezdtem drukkolni, amikor 2000- ben bajnokságot nyertek. Totti volt a mindenem, amíg élek, nem felejtem el, hogy a 2000- es Európa-bajnokság elődöntőjében a Hollandia elleni büntetőpárbajban Panenkát idézve értékesítette a 11-est. Az MU-t pedig azért zártam a szívembe, mert az édesapámmal együtt nézett 1999-es BL-döntőben a Bayern München ellen 0–1-ről fordított a hajrában.

– Soha nem akart futballista lenni?
– Szentesen, a Klauzál-iskola tanulójaként benne voltam abban a csapatban, amellyel bejutottunk a diákolimpia országos döntőjébe. A debreceni fináléra azonban már nem mentem el, mert a Szentes korosztályos pólócsapatával bajnokit játszottunk. Ugyan azt mondták rám, ügyesen futballozom, mégsem merült fel bennem soha a sportágváltás. Hobbiszinten a mai napig rúgom a labdát, különösen a lábteniszben vagyok otthon.

Juhász Zsolt a nyáron Egyiptomban, Hurghadán nyaralt.  Fotó: DM/DV
Juhász Zsolt a nyáron Egyiptomban, Hurghadán nyaralt.
Fotó: DM/DV

– 20 évesen, 2006-ban került Szentesről Szegedre. Ez a két kedvenc magyar városa?
– Ez egyértelmű! Nem akarok, és nem is tudok a kettő között különbséget tenni. Mostanában lényegesen több időt töltök Szegeden, de szülővárosomban, Szentesen is remekül érzem magam. Nem véletlenül vásároltam a Tisza mellett egy telket. Ott tudok a legjobban kikapcsolódni.
Válasz

Lele Ákos, a Tatabánya szegedi születésű kézilabdázója a következő kérdést tette fel Juhász Zsoltnak: „Hány percet bírnál ki egy szoláriumban?"
Juhász válasza: „Ritkán járok szoláriumba, csak akkor megyek, amikor nem süt a nap. Általában decemberben kap el ez a lendület, de 6–8 percnél több időt nem töltök el benne."
– Legkedveltebb étele? Tud főzni?
– Az édesanyám által készített rácponty mindent visz. Annak elkészítésében még járatlan vagyok, de ha éppen nincs velem a barátnőm, akkor sem halok éhen. Az olasz tésztafélék, saláták tartoznak elsősorban a specialitásaim közé.

– Nyaralás Acapulcóban, vagy síelés 3000 méter magasan az Alpokban?
– Ez nem is lehet kérdés, irány a Csendes-óceán partja. Aki ismer, tudja, hogy a nap és a víz szerelmese vagyok. Imádok napozni, búvárkodni. Amúgy a síeléssel sincs semmi bajom, hogy mást ne mondjak, december 18-ától 21-éig a Beton csapatával Ausztriába megyünk siklani. Molnár Papesz és Varga Pepe a két ászunk, ők a csapatunk Alberto Tombái.

Tükrös kérdés

Mindig az interjúalany határozza meg, hogy ki következzen a sorozat jövő heti részében. Juhász Zsolt Dürgő Péternek, az UTC-Junior Sport futsaljátékosának passzolja a labdát. „Mennyi időt tölt a tükör előtt?" – szólt a kérdés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fut a Szeged Beton csapata

Ma 17 órakor az újszegedi liget belvárosi hídfőnél eldördül a startpisztoly a Fuss egy kört a Szeged Betonnal! tömegsportrendezvényen. Tovább olvasom